شناسهٔ خبر: 70820655 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: تقریب | لینک خبر

گزارش خبری تحلیلی از آخرین روند مذاکرات غزه/

جنگ غزه در آستانه ایستگاه پایانی/ ایستادگی افسانه‌ای مردم و مقاومت به ثمر نشست

جنگ و جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم نوار غزه در حالی امروز (چهارشنبه) وارد چهارصد و شصت و هفتمین روز شده است، که به نظر می‌رسد در حال نزدیک شدن به ایستگاه پایانی خود است.

صاحب‌خبر - به گزارش حوزه بین الملل خبرگزاری تقریب، در حالی رسانه‌های رژیم صهیونیستی و مقامات آمریکایی و البته میانجیگران در مذاکرات دوحه از قریب الوقوع بودن دستیابی به توافق آتش‌بس در نوار غزه خبر داده بودند که از اولین ساعات بامداد امروز که تجاوزات رژیم صهیونیستی از اکتبر 2023 وارد چهارصد و شصت و هفتمین روز پیاپی خود شده، 22 فلسطینی بی‌دفاع دیگر در حملات این رژیم به نوار غزه به شهادت رسیدند.

شب گذشته شبکه سی بی اس آمریکا به نقل از مسئولانی که نامشان را فاش نکرد، اعلام کرده بود که حماس و تل آویو با پیش‌نویس توافق آتش بس در غزه، موافقت کردند.

این رسانه آمریکایی افزود که اگر اوضاع بر وفق مراد پیش رود، توافق آتش‌بس در غزه این هفته تکمیل می‌شود.

سایت عبری واللا نوشت که هیئتی از رژیم صهیونیستی در دوحه، اسامی اسیران فلسطینی را که آزاد خواهد کرد، بررسی می‌کند.

مواضع سران و رسانه های رژیم صهیونیستی
شب گذشته، کانال دوازدهم تلویزیون عبری به نقل از بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی اعلام کرد که «مسئله توافق(مبادله اسیران)، مسئله چند روز یا چند ساعت است»(طی چند روز یا چند ساعت، توافق حاصل خواهد شد)

این اظهارنظر از سوی نتانیاهو در حالی است که به گواه رسانه‌ها و مقامات صهیونیست، بزرگترین مانع دستیابی به توافق آتش‌بس و مبادله اسیران، شخص نتانیاهو بود و این تغییر موضع نشان دهنده فشارهای سنگین آمریکا به عنوان مهمترین حامی رژیم اشغالگر برای پایان دادن به جنگ و برقراری آتش‌بس است.

از سوی دیگر یک مقام صهیونیست گفت که تل آویو به موجب قرارداد مبادله اسیران، صدها اسیر فلسطینی را آزاد خواهد کرد و نیز به غیرنظامیان فلسطینی اجازه بازگشت به شمال نوار غزه را بر اساس توافق آتش‌بس خواهد داد.

این در حالی است که برخی وزیران کابینه نتانیاهو و اعضای کنست(پارلمان رژیم صهیونیستی) به مخالفت با این توافق پرداخته و آن را فاجعه‌ای برای رژیم اشغالگر توصیف کرده‌اند. آنها بر این باورند که دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا، نتانیاهو را وادار به پذیرش این توافق کرده است.

ایتمار بن گویر، وزیر امنیت داخلی و اسموتریچ، وزیر دارایی رژیم اشغالگر مهمترین مخالفان توافق آتش‌بس هستند و علنا تهدید کرده‌اند در صورت امضای توافق از سوی تل آویو، از کابینه نتانیاهو خارج خواهند شد، با این حال شب گذشته الجزیره اعلام کرد که دفتر نتانیاهو با بن گویر تماس گرفته و به وی درباره عواقب اظهارنظرها و مواضعش در خصوص توافق هشدار داده است. در همین راستا یائیر لاپید، رئیس اپوزیسیون رژیم صهیونیستی و مخالف سرسخت نتانیاهو به وی گفته است حاضر است در صورت خروج بن گویر و اسموتریچ از کابینه، به او و ادامه فعالیت دولتش کمک کند.

همچنین برخی سیاستمداران صهیونیست هم بر این باورند که این توافق، پیروزی بوده و سبب تقویت وجهه آن می‌شود.

آماده شدن ارتش رژیم صهیونیستی برای عقب نشینی از نوار غزه

رسانه‌های رژیم صهیونیستی از آمادگی‌های ارتش این رژیم برای عقب‌نشینی تدریجی از نوار غزه همزمان با سخن‌ها درباره نزدیک بودن دستیابی به توافق آتش‌بس خبر دادند.

بر اساس گزارش المیادین، ایتال لومنتال، خبرنگار امور نظامی شبکه عبری کان رژیم صهیونیستی به نقل از یک منبع امنیتی این رژیم اعلام کرد که ارتش برای خروج از گذرگاه رفح(در جنوب نوار غزه و هم مرز مصر) در یک زمان کوتاه پس از امضای توافق و نیز خروج از محورهای نتساریم و فیلادلفیا آماده می‌شود.

به گفته این خبرنگار صهیونیست، ارتش رژیم صهیونیستی برای تجدید آرایش نیروهایش در اطراف نوار غزه و عقب‌نشینی تدریجی از نوار غزه آماده می‌شود، وی مدعی شد که ارتش رژیم در چارچوب توافق، یک منطقه حائل به عرض حدود یک کیلومتر ایجاد خواهد کرد.

خبرنگار صهیونیست افزود که خروج از نوار غزه، میان طرفهای امنیتی اسرائیلی، مصری و آمریکایی هماهنگ شده است.

موضع میزبان مذاکرات آتش بس
«ماجد الانصاری» سخنگوی وزارت خارجه قطر شب گذشته در یک کنفرانس مطبوعاتی در دوحه از رسیدن به مراحل نهایی توافق مبادله اسیران و آتش بس در نوار غزه خبر داد و تاکید کرد که این توافق در حال نهایی شدن است.

الانصاری گفت: موانع اصلی دستیابی به این توافق میان جنبش مقاومت اسلامی فلسطین(حماس) و تل‌آویو برطرف شده است.

سخنگوی وزارت خارجه قطر به ادامه مذاکرات در خصوص جزئیات مربوط به اجرای این توافق اشاره کرد.

چرا حماس به پیش نویس توافق پاسخ نداد؟
در حالی که شبکه سی بی اس مدعی توافق حماس و تل آویو درباره پیش‌نویس توافق آتش‌بس شده بود، اما رویترز دیگر رسانه غربی به نقل از منبعی در حماس اعلام کرد که این جنبش، هنوز پاسخ خود را به این پیش نویس نداده است، چرا که تل آویو، هنوز نقشه‌های مناطقی در نوار غزه را که از آن عقب‌نشینی خواهد کرد، تحویل حماس نداده  است.

موضع رسمی آمریکا: هماهنگی دولت‌های بایدن و ترامپ
جوبایدن رئیس جمهور آمریکا روز دوشنبه اعلام کرده بود که توافق آتش بس در نوار غزه، قریب الوقوع است، این در حالی است که جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا با اشاره به نزدیک بودن دستیابی به توافق گفت که مذاکرات شاهد نقطه عطف است.

وی از هماهنگی میان دولت بایدن و دولت آتی آمریکا به ریاست دونالد ترامپ خبر داد و گفت: هماهنگی بسیار نزدیکی با تیم دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا برای به سرانجام رساندن قرارداد مبادله اسیران در جریان است.

بلینکن: قطر و مصر به فرمول نهایی توافق آتش بس در غزه دست یافتند
آنتونی بلینکن وزیر خارجه دولت جوبایدن شب گذشته در سخنانی از دستیابی قطر و مصر به عنوان میانجیگران مذاکرات آتش بس در دوحه از دستیابی دو کشور به فرمول نهایی توافق آتش‌بس خبر داد.

وی گفت: تلاش برای آماده کردن طرحی برای روز پس از توقف جنگ ادامه دارد.
بلینکن مدعی شد: باید این مسئله تضمین شود که حماس قدرت حکومت بر نوار غزه را نداشته باشد.

وزیر خارجه آمریکا ادامه داد: هیئتی مسئولیت حکومت در نوار غزه را در روز پس از توقف جنگ برعهده خواهد شد و بعدا، این هیئت، حکومت را به تشکیلات خودگردان تحویل خواهد داد.

وزیر خارجه آمریکا در عین حال به شکست رژیم صهیونیستی در از بین بردن توانمندی های جنبش حماس اعتراف کرد.

بلینکن اظهار داشت: تشکیلات خودگردان فلسطین و شرکای بین المللی باید برای بازسازی بخشهای مختلف در نوار غزه با هم تلاش و همکاری کنند.

اعتراف به نقش عملیات طوفان الاقصی در شکست روند عادی سازی عربستان و رژیم صهیونیستی

وزیر خارجه آمریکا در ادامه سخنانش اعتراف کرد: حادثه 7 اکتبر(عملیات طوفان الاقصی) مسیر عادی سازی روابط میان تل آویو و ریاض را ویران کرد و از بین برد.

وی مدعی شد که مسیر عادی سازی روابط، بهترین راه برای ادغام رژیم صهیونیستی در منطقه است.

وزیر خارجه آمریکا افزود: اوضاع در خاورمیانه به سبب اوضاع سوریه و حملات نیروهای مسلح یمن(به اهداف رژیم صهیونیستی) خطرناک باقی می‌ماند.

بلینکن به حمایت‌های تسلیحاتی و مالی بی‌حد و حصر آمریکا از رژیم صهیونیستی برای ارتکاب جنایات جنگی در نوار غزه اعتراف کرد و گفت: سیاست جوبایدن، رئیس جمهور آمریکا مبتنی بر حمایت از تل‌آویو است به طوری که تسلیحات در اختیار آن قرار داد.

وی در ادامه به اوضاع لبنان اشاره کرد و گفت که هدف از توافق آتش‌بس میان تل آویو و بیروت، بازگرداندن ساکنان به شمال(فلسطین اشغالی) و جنوب(لبنان) است.

در حالی که آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا به سخنرانی خود درباره غزه ادامه می‌داد و به حمایت‌های گسترده کشورش از رژیم صهیونیستی اعتراف می‌کرد، یکی از حاضران در سالن علیه او شعار داد که بلینکن تو یک جنایتکار جنگی هستی. او پلاکاردی با همین شعار در دست داشت که نیروهای امنیتی او را از سالن بیرون کردند.

موضع حماس؛ عدم عقب نشینی از حقوق و خواسته‌های مشروع و اصول تغییرناپذیر ملت فلسطین

اظهارات بلینکن درباره نوار غزه در حالی است که جنبش مقاومت اسلامی فلسطین(حماس)، تماس‌ها و رایزنی‌هایی با رهبران گروه‌های مختلف فلسطینی انجام داد و آنها را در جریان آخرین نتایج مذاکرات دوحه برای توقف جنگ و برقراری آتش‌بس قرار داد.

حماس در بیانیه‌ای اعلام کرد که رهبران گروه‌های فلسطینی در این تماس‌ها، رضایت خود را از روند مذاکرات ابراز و بر ضرورت آمادگی کامل ملی برای مرحله آتی و نیازهای آن تاکید کردند.

 در این بیانیه بر ادامه رایزنی و ارتباط رهبران حماس و گروه‌های مختلف تا تکمیل توافق آتش‌بس و مبادله اسیران که به مراحل نهایی رسیده، تاکید و ابراز امیدواری شده است که این دور از مذاکرات به توافق واضح و فراگیری منجر شود.
 
اعتراف به شکست مفتضحانه رژیم صهیونیستی در برابر مقاومت
در حالی که سخن‌ها از نزدیک بودن دستیابی به توافق آتش بس در نوار غزه ادامه دارد، یک منبع سیاسی در کابینه رژیم صهیونیستی اذعان کرد که «تل آویو این نکته را درک کرد که حماس(مقاومت) را نمی‌توان فقط از طریق راه‌های نظامی شکست داد و آنچه در شمال نوار غزه رخ می دهد(تلفات سنگین نظامیان صهیونیست) بهترین دلیل و گواه بر این مسئله است.

این منبع اعتراف کرد: حماس، موفق شده است همان تعداد نیرویی را که از دست داده است، بار دیگر جذب کند.

در همین چارچوب، «گیورا آیلند» تحلیلگر نظامی صهیونیست و رئیس سابق شورای امنیت داخلی رژیم صهیونیستی اعتراف کرد که «اسرائیل(رژیم صهیونیستی) در تمام آنچه مرتبط با غزه است، متحمل شکست مفتضحانه و سنگینی شده است به طوری که نتوانست به هیچ یک از اهدافی که برای جنگ مشخص کرده بود، دست یابد.»
آیلند در گفت‌وگو با کانال دوازدهم تلویزیون عبری اذعان کرد که حماس توانست از ضربه سختی که در معرض آن گرفت، خود را بازیافته و وضعیت خود را بهبود بخشد.

وی افزود: فشار نظامی بر حماس(مقاومت) هیچ نتیجه‌ای نداشت و هیچ یک از اسیران بازنگشتند و تل آویو نتوانست حکومت حماس را از بین ببرد.

آیلند گفت: قرارداد مبادله‌ای که اکنون مطرح است، شباهت بسیار زیادی با طرح ارائه شده در مه گذشته دارد و این نشان می‌دهد که تل آویو، هشت ماه را تلف کرد و 110 نظامی‌اش طی این مدت کشته شده و تعداد زیادی از اسیرانش هم مردند.

تحلیلگر صهیونیست افزود: اگر همین قرارداد از هشت ماه پیش روی میز بوده و ما فشارهای نظامی زیادی هم وارد کردیم و مجددا به همین قرارداد دست یافتیم، معنایش این است که هیچ ارتباطی میان فشارهای نظامی(تجاوزات نظامی) و آمادگی حماس برای انعطاف پذیری وجود ندارد.

وی تصریح کرد: جنگ پایان یافت و دیگر وضعیتی که جنگ از سرگرفته شود، وجود نخواهد داشت و همه به جز بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر به این مسئله اعتراف می کنند .

در مجموع باید گفت که موافقت نتانیاهو با توافق آتش‌بس و مبادله اسیران هر چند گفته شود که ناشی از فشارهای گسترده آمریکا و خانواده‌های اسرای صهیونیست است، ولی مهمترین دلیل مجبور شدن نتانیاهو و حامیانش به پذیرش توافق آتش بس با حماس به عنوان نماینده گروه‌های مقاومت، ناکامی و شکست رژیم صهیونیستی در رسیدن به اهداف اعلام شده از جنگی است که از اکتبر 2023 میلادی علیه مردم مظلوم غزه به راه انداخت و تنها ارمغان و دستاورد این رژیم، کشتار ده‌ها هزار انسان بیگناه از جمله کودکان و زنان و تخریب تقریبا کامل زیرساخت‌های شهری و منازل مردم این منطقه است، در حالی که مقاومت حاضر نشد از هیچ یک از مواضع و اصول خود شامل آزادی اسیران از زندان‌های رژیم صهیونیستی، لزوم عقب‌نشینی ارتش رژیم صهیونیستی از نوار غزه، ورود کمک‌های بشردوستانه و بازسازی نوار غزه کوتاه بیاید.

نکته مهم دیگر، توافق آتش‌بس در نوار غزه علاوه بر این که به مثابه اعتراف رژیم صهیونیستی به شکست در برابر مقاومت به شمار می‌رود، شکست بزرگتر در برابر ایستادگی و صبر و استقامت بی‌نظیر و افسانه‌ای مردم مظلوم نوار غزه است که با وجود شهادت ده‌ها هزار نفر و آوارگی میلیونی و گرسنگی و قطحی و سخت‌ترین شرایط زندگی هرگز پشت مقاومت را خالی نکردند و مردانه ایستادند تا بر اشغالگران پیروز شوند.

انتهای پیام/