شناسهٔ خبر: 70819896 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه قدس | لینک خبر

صهیونیست‌ها در آستانه آتش‌بس غزه بیش از همیشه دچار هرج‌ومرج سیاسی شده‌اند

دست‌خالی نتانیاهو پس از ۱۶ ماه کودک‌کشی

مذاکرات آتش‌بس در غزه در حالی به پایان خود نزدیک شده که بیش از مقاومت، رسانه‌های اسرائیلی شکست رژیم صهیونیستی را گزارش می‌کنند. رسانه‌ها و کارشناسان صهیونیست با بیان اینکه کشته شدن ده‌ها نظامی اسرائیلی در شمال غزه طی یک مدت بسیار کوتاه، به معنای شکست اسرائیل در وارد کردن آسیب جدی به حماس است، گفتند تل‌آویو مجبور شد به سمت توافقی بد برای آتش‌بس و تبادل اسرا برود.

صاحب‌خبر -

فقط در سه روز گذشته حدود ۲۰ نظامی صهیونیست کشته شده‌اند. همزمان روزنامه عبری اسرائیل هیوم اعلام کرد: ارتش اعتراف می‌کند نتوانسته آسیب جدی به قدرت نظامی حماس وارد کند. تعداد نظامیان اسرائیلی کشته شده در شمال نوار غزه از اوایل اکتبر تاکنون به رقم باورنکردنی 55 نظامی رسیده که 16 نفر آن‌ها در بیت حانون کشته شدند.
اسرائیل هیوم تصریح کرد: ارتش اسرائیل امروز اعتراف می‌کند زنجیره فرماندهی داخلی حماس در غزه آسیب قابل توجهی ندیده؛ بنابراین هنوز رهبران و فرماندهانی در حماس هستند که می‌توانند عملیات‌های داخلی این جنبش را مدیریت کنند. حماس از طریق گروه کوچکی از نیروهای خود جنگ چریکی را رهبری می‌کند و نیروهای آن سعی می‌کنند از پشت، نیروهای اسرائیلی را کنار بزنند و آن‌ها را شکست دهند و متأسفانه اغلب موفق می‌شوند.

وزرای صهیونیست، ناراضی و ناراحت
اما فقط رسانه‌ها نیستند که با این توافق مخالف‌اند. شخصیت‌های سیاسی راست هم دل خوشی از مذاکره با حماس و مقاومت فلسطین ندارند. اسموتریچ و بن‌گویر معروف‌ترین این شخصیت‌ها هستند.
وزیر امنیت عمومی اسرائیل تهدید کرده در صورت نهایی شدن توافق آتش‌بس میان اسرائیل و حماس، از کابینه نتانیاهو استعفا خواهد کرد.
ایتمار بن گویر در بیانیه‌ای اظهار کرده توافق آتش‌بس میان اسرائیل و حماس به آزادسازی صدها فلسطینی از زندان‌های اسرائیل، بازگشت هزاران عضو حماس به شمال نوار غزه و عقب‌نشینی نیروهای نظامی اسرائیل از محور نیتساریم منجر می‌شود که تهدیدات جدی علیه امنیت اسرائیل و ساکنان نوار غزه به همراه خواهد داشت.
بن گویر با اشاره به پیامدهای احتمالی این توافق گفت: این معامله نه تنها منجر به آزادی تمامی اسیران نمی‌شود، بلکه سبب می‌شود سرنوشت سایر افرادی که در این معامله قرار نگرفته‌اند به مرگ محکوم شود.
وی افزود: این تصمیم نه یک «انتخاب سخت» برای بازگرداندن اسیران، بلکه انتخابی خطرناک برای جان دیگر اسرائیلی‌هایی است که می‌بایست بهای سنگینی برای این تصمیم بپردازند.
در ادامه، بن گویر افزود: در سال گذشته، ما با قدرت سیاسی‌مان موفق شدیم بارها از عملی شدن این معامله جلوگیری کنیم، اما اکنون کابینه اسرائیل با تغییرات جدیدی در ترکیب خود مواجه است، به‌ویژه با حضور گیدئون ساعر که به‌طور علنی از این توافق حمایت کرده است. پس از کنار گذاشتن گالانت توسط نتانیاهو ساعر به تیمش اضافه شد.بن گویر در تهدیدی جدی خطاب به نخست‌وزیر اسرائیل گفت اگر این توافق اجرایی شود، حزب «قدرت یهودی» که او آن را نمایندگی می‌کند، نمی‌تواند در ائتلاف باقی بماند و از کابینه استعفا خواهد کرد.
اوریت استروک دیگر وزیر راست‌گرای صهیونیست هم توافق در نوار غزه را مقدمه پیروزی حماس تلقی کرد و با آن مخالفت کرده است. او که وزیر امور شهرک‌های کابینه نتانیاهو است، در یک مصاحبه رادیویی با توافق آتش‌بس در نوار غزه مخالفت کرد. استروک در این مصاحبه رادیویی گفت: «توافق بر سر جان اسیران، پاداشی برای حماس و مقدمه پیروزی این گروه است». او در ادامه افزود: «آزاد کردن صدها فلسطینی زندانی در این توافق، پاداش بزرگی برای حماس است».
 وی در ادامه با اشاره به دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا نیز گفت: «من مطمئنم رئیس‌جمهور ترامپ قطعاً نمی‌خواهد چنین توافق وحشتناکی به نام او ثبت شود. اطمینان دارم او نمی‌خواهد غزه دوباره به تهدیدی برای اسرائیل تبدیل شود و تلاشی که برای پاک‌سازی این باریکه انجام شده، به هدر رود.» استروک در ادامه تصریح کرد: «عقب‌نشینی از غزه، خون صدها اسرائیلی را به هدر خواهد داد و سبب می‌شود به‌زودی شاهد بحران در کرانه باختری هم باشیم».

«هیچ»؛ دستاورد نتانیاهو پس از ۱۶ماه
به گزارش قدس این نگرانی از قدرت گرفتن دوباره حماس البته نشان از نرسیدن اسرائیل به اهداف اعلامی خود در طول ۱۶ ماه جنگ غزه دارد. اسرائیل در ابتدای شروع حملات به غزه اعلام کرده بود به دنبال حذف حماس از این باریکه، واگذاری اداره غزه به گروهی غیر از حماس و همچنین آزادی اسرای در دست حماس است. حالا پس از گذشت ۱۶ ماه و صرف هزینه‌ای بیشتر از ۱۵۰ میلیارد دلار، حماس در شرف بازگشت به قدرت یک سال قبل است و هیچ گروه دیگری هم حاضر نیست با حضور حماس در این باریکه، اداره آن را بدست بگیرد. بنابراین تنها دستاورد نتانیاهو در این توافق آزادی گروگان‌هاست که البته این آزادی هم در چارچوب یک تبادل دوطرفه اتفاق می‌افتد و شامل عناصر نظامی اسرائیلی نمی‌شود.
درنتیجه تنها جمله‌ای که هم حامیان مقاومت و هم حامیان اسرائیلی با آن موافق هستند، «دست خالی نتانیاهو پس از ۱۶ماه کودک‌کشی» است.