شناسهٔ خبر: 70819242 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: فردا | لینک خبر

دفاع بد به سبک کوچک زاده!

نطق تند کوچک زاده با واکنش های بسیاری در فضای مجازی همراه بود. از سیاسیون گرفته تا فعالان رسانه ای به انتقاد از او، ادبیاتش و دیدگاهش پرداختند

صاحب‌خبر -

گاهی سزاوار است آدمی قبل از آن که بخواهد سخن خود را با خشم و غضب،  احساسات و هیجانات بالا مطرح کند، کمی آب بنوشد، کمی تامل کند و نطق خود را شمرده شمرده و با آرامش و طمانینه بیان کند. به خصوص این که آن فرد نماینده مجلس و بر یکی از کرسی های بهارستان تکیه زده باشد. آرامش در واکنش در آداب دینی ما  بسیار  بر آن تاکید شده است. اما گویا  برخی از نمایندگان تا جنجال و غوغا به پا نکنند و پشت میکروفون فریاد نزنند، آرام نمی گیرند.

ماجرای ادبیات زننده کوچک‌زاده 

به نظر  جناب مهدی کوچک‌زاده از شمار این افراد است. او در تازه ترین اقدام خود و در سخنانی که به اذعان خودش خارج از دستور و در حمایت از تذکر یک نماینده دیگر مطرح شد، به موضوعاتی همچون اظهارات اخیر علی عبدالعلی‌زاده نماینده ویژه رئیس جمهور در اقتصاد دریامحور درباره مذاکره با آمریکا، ابراز همدردی سخنگوی دولت با مردم گرفتار لس‌آنجلس در آتش و همچنین بررسی لوایح FATF و CFT در مجمع تشخیص مصلحت نظام، اعتراض و با ادبیاتی زشت و زننده اظهار کرد: «معاون رئیس جمهور می‌گوید ما می رویم با آمریکا مذاکره کنیم شما چه کاره‌ای که با آمریکا مذاکره کنی....آقای عبدالعلی زاده اگر این حرف ها را جلوی مردم تبریز می زد، مردم تبریز دهانش را خرد می کردند. ملت ایران! این ها می خواهند کشور را به آمریکا بفروشند. من به عنوان یک مالیات دهنده ایرانی راضی نیستم که یک قران از مالیات من قبل از این که خرج غزه شود، برود برای لس آنجلسی های پفیوز خرج شود. همه شان می خواهند افتخار کنند که ما دلمان برای لس آنجلس سوخت. ما یک سال است که برای مردم غزه خون به دل شدیم.»این اظهارات او اما از آن جایی شروع شد که  شهر لس آنجلس در ایالت کالیفرنیای آمریکا چندروزی است در میانه سرما و همزمان با آغاز فصل زمستان در آتشی مهار نشدنی می‌سوزد و هزاران نفر را بی خانمان کرده و خسارات بسیاری را تاکنون به جا گذاشته است. پس از بروز این رویداد، محمد رضا عارف  معاون اول رئیس‌جمهور و فاطمه مهاجرانی  سخنگوی دولت در اقدامی انسان دوستانه، با حادثه دیدگان ابراز همدردی کردند اما کمی دقت کنیم! مشخص نیست که اساسا کوچک زاده می خواهد چه بگوید ؟ اگر مسئله مذاکره با آمریکاست و ظلم های دولتمردان این کشور در حق ایرانیان، خوب این چه ربطی به مردم آواره شده لس آنجلسی دارد؟مگر نه این که سخنگوی دولت با مردم و حادثه دیدگان ابراز همدردی کرده نه با سیاست‌های ایالات متحده آمریکا، ضمن آن که پیش از این نیز رهبر معظم انقلاب در سخنانی به صراحت تاکید کرده بودند: «شعار مرگ بر آمریکا، شعار مرگ بر مردم این کشور نیست.» و بعدتر باید از آقای کوچک زاده پرسید اساسا این موضوع چه ربطی به کمک های ایران به محور مقاومت دارد؟ اظهارات امثال کوچک زاده بیشترین آسیب را به همدلی مردم با غزه می زند. او راهی را باز می‌کند که دیگران هم دقیقا همین جمله و منطق مضحک را بیان کنند و بگویند: «نمی‌خواهند پول ایران خرج غزه، سوریه و لبنان شود.»  بی تردید کوچک زاده و هم مسلکانش در این فقره هم مانند همیشه با دفاع بد منجر به خسارت می شوند. چه زیبا و حکیمانه رهبر انقلاب در دیدار با  نمایندگان مجلس فرمودند که «نطق‌های میان‌دستورِ پر شورِ همراه با اعتراض و عصبانیت نشانه انقلابی بودن نیست.» اما گویا عده ای اندک در مجلس گوش شنوایی هم برای این توصیه ها و بیانات ندارند!

بهانه دادن به دست اصلاحات یا ...

همین بیانات کوچه بازاری کوچک زاده آتوی خوبی به اصلاح طلبان داد و توپخانه آنان را حسابی پر کرد. به عنوان نمونه کامبیز مهدیزاده، داماد روحانی اظهارات کوچک زاده را ضمیمه توصیه نامه اش به پزشکیان کرد و با ادبیات زننده ای از رئیس جمهور خواست گفتمان وفاق را اصلاح کند!: «رفیق قدیمی، آقا مسعود پزشکیان. می بینی نتیجه وفاق را؟ چشم‌ها را باید شست، جور دیگر باید دید. وقتی دلسوزان و نخبگان خانه نشین و طرد شوند و پخمگان و سایه نشینان سمت بگیرند و میدان دار شوند، می شود ضرب المثل «آب که سر بالا بره قورباغه ابوعطا می‌خونه». تا دیر نشده اصلاح کن وقت کم است.» واکنش ها اما به همین جا ختم نشد و    محمد فاضلی  دیگر فعال سیاسی اصلاح طلب نوشت: «‌بدون این که بداند و بفهمد و بخواهد کمپین ‎#من_راضی_نیستم درباره هزینه‌ کردن مالیات و منابع عمومی راه انداخت.  حالا همه می‌توانند بگویند راضی نیستند منابع مالیات و هر منبع عمومی دیگری کجا هزینه شود.  اصلا فکر نمی‌کرد این جوری بشود. عدو شود سبب خیر اگر خدا خواهد. داستانیه!» رضا رشیدپور مجری تلویزیونی نیز در متلکی به کوچک زاده گفت: «کوچک عزیز، حداقل ۲۰۰هزار نفر از ایرانی‌ها در لس‌آنجلس درگیر آتش سوزی هستند. روزگار هم طوری چرخیده که تو روی اون صندلی نشستی. حداقل در این مورد، بزرگ هم هیچی لااقل متوسط باش و به هموطنت «پفیوز» نگو. باریکلا عزیزم.»  البته که برخی نیز از زوایای دیگری به سراغ اظهارات عجیب کوچک زاده رفتند. به عنوان نمونه کاربری خطاب به کوچک زاده  اظهار کرد: «ای کوچک زاده ابراز همدردی شده آن هم با مردم آمریکا و در پاسخ به همدردی آن ها در حوادث گذشته ایران، قِرانی هم خرج لس‌آنجلس نشده که این گونه عصبانی می‌شوید! آیا با این سخنان‌تان به صورت هدفمند گِرای راه اندازی کمپین برای اعلام نارضایتی کمک به غزه حتی به اندازه یک قِران را ندادید؟!»کاربر دیگری نیز نوشت: فارغ از توهین صورت گرفته به کوچک زاده، اولا دموکراسی یعنی احترام گذاشتن به نظر افرادی که در انتخابات شرکت کرده‌اند و درثانی اگر هم قرار بر یقه گیری باشد؛ ابتدا باید یقه افرادی را گرفت که تصمیم گرفتند به جای دست برداشتن از کمال گرایی و رای دادن به رقبای جناب کوچک زاده، در انتخابات شرکت نکنند!

خراسان