شناسهٔ خبر: 70819111 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: جهان صنعت | لینک خبر

پیش بینی بورس؛ بازی مرکب احتیاط و رشد

شاخص کل بورس در معاملات روز دوشنبه با رشد 0.33 درصدی و ورود 1.7 هزار میلیارد تومان پول، علیرغم خروج پول از برخی صندوق‌های کوچک، عملکردی مثبت در اغلب بخش‌ها به ثبت رساند.

صاحب‌خبر -

دیبا حاجیها – جهان صنعت نیوز: در روز معاملاتی گذشته، شاخص کل با افزایش ۰.۳۳ درصدی به عدد ۲,۸۶۶,۶۵۳ واحد رسید و معاملات بازار با حجم ۲۵ میلیارد ورقه سهم، ارزشی معادل ۲۶ هزار میلیارد تومان را ثبت کردند. همچنین سرانه خرید و فروش به ترتیب ۶۳ و ۵۲ میلیون تومان بود و ورود پول به بازار معادل ۱.۷ هزار میلیارد تومان ثبت شد. ارزش خرید حقیقی‌ها روز مذکور ۱۴ هزار میلیارد تومان و ارزش فروش آن‌ها نیز ۱۳ هزار میلیارد تومان گزارش شد که یعنی این گروه ‌از سرمایه‌گذاران در سمت خرید تثبیت شدند. از طرفی، ارزش خرید حقوقی‌ها ۱۰ هزار میلیارد تومان و ارزش فروش آن‌ها ۱۱ هزار میلیارد تومان بود و در سوی فروش جای گرفتند.

در بخش صندوق‌های سهامی، ارزش معاملات ۵.۸ هزار میلیارد تومان با سرانه خرید ۱۵۹ میلیون تومان و سرانه فروش ۱۴۰ میلیون تومان و ورود پول ۲۵۴ میلیارد تومان گزارش شد. صندوق‌های درآمد ثابت با ارزش معاملات ۱۱.۵ هزار میلیارد تومان، سرانه خرید ۹۲ میلیون تومان، سرانه فروش ۶۶ میلیون تومان و ورود پول ۸۱۷ میلیارد تومان عملکرد مثبتی داشتند. در صندوق‌های اهرمی، ارزش معاملات به ۴ هزار میلیارد تومان با سرانه خرید ۲۴۲ میلیون تومان و سرانه فروش ۲۶۳ میلیون تومان و ورود پول ۱۹۴ میلیارد تومان رسید. صندوق‌های طلا با ارزش معاملات یک هزار میلیارد تومانی، سرانه خرید ۴۵ میلیون تومان، سرانه فروش ۵۲ میلیون تومان و ورود پول ۷۵ میلیارد تومان همراه بودند. صندوق‌های املاک و مستغلات نیز با ارزش معاملات ۲۷۶ میلیارد تومان، سرانه خرید ۷۱ میلیون تومان، سرانه فروش ۶۳ میلیون تومان و ورود پول ۱۹ میلیارد تومان گزارش شدند. در صندوق‌های کالایی، ارزش معاملات ۱۵۷ میلیارد تومان با سرانه خرید ۴۵ میلیون تومان، سرانه فروش ۵۱ میلیون تومان و خروج پول ۲ میلیارد تومان به ثبت رسید. در نهایت، صندوق‌های مختلط با ارزش معاملات ۱۱ میلیارد تومان، سرانه خرید ۲۶ میلیون تومان، سرانه فروش ۳۱ میلیون تومان و خروج پول ۲ میلیارد تومان روز خود را به پایان بردند.

با توجه به اینکه شاخص کل توانست حمایت کلیدی ۲,۸۵۰,۰۰۰ واحد را حفظ کند و با رشدی هرچند اندک خود را بالاتر از این سطح تثبیت کند، می‌توان گفت که بازار در شرایط فعلی حمایتی را تشکیل داده است که قبلا وجود نداشت. آشکار شدن این سطوح حمایتی به سرمایه‌گذاران این امکان را می‌دهد که با اعتماد بیشتری حد ضرر خود را مشخص کنند و در نتیجه ریسک معاملات را بهتر مدیریت کنند.

با این حال، تثبیت بازار همچنان ادامه دارد. تثبیت تنها به معنای ریزش نیست؛ بلکه نشان‌دهنده نوسانات محدود و کندل‌های کم‌قدرت در یک بازه مشخص است. این بازه می‌تواند چه به صورت صعودی و چه به صورت نزولی ظاهر شود، اما در نهایت، بازاری که در حال تثبیت است به نوعی برای یک حرکت قدرتمندتر آماده می‌شود.

در شرایط کنونی، بازار برای بازپس‌گیری کانال ۲,۹۰۰,۰۰۰ واحد به یک دوره نفس‌گیری در محدوده ۲,۸۵۰,۰۰۰ تا ۲,۹۰۰,۰۰۰ واحد نیاز دارد. چنین حرکتی نه‌تنها به بازار فرصت می‌دهد تا اعتماد سرمایه‌گذاران را جلب کند، بلکه به آن‌ها سیگنال وجود توانایی عبور از مقاومت‌های بالاتر را مخابره می‌کند. این نوسانات ناشی از احتیاط و تثبیت است و  اگر ورود پول حقیقی به بازار ادامه داشته باشد، می‌توانیم شاهد رشد مجدد شاخص و عبور از کانال ۲,۹۰۰,۰۰۰ واحد برای دومین بار باشیم.