حجت الاسلام میکائیل اسکندری، رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی آذربایجان شرقی، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه از تبریز، اظهار داشت: حضرت امام علی(ع)، همواره بهعنوان نماد اتحاد و همبستگی در تاریخ اسلام شناخته میشود.
وی ادامه داد: در دنیای امروز که جهانیان با چالشها و مشکلات بسیاری مواجه هستند، بازخوانی سیره امام علی (ع) میتواند به مسلمانان و دیگر آزاد مردان و آزاد اندیشان درسهایی از همبستگی و ایستادگی در برابر تفرقه افکنی ها و دشمنی ها بدهد.
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی آذربایجان شرقی ادامه داد: وحدت مسلمانان با یکدیگر و همچنین پیروان پاک فطرت دیگر ادیان الهی، همچنان که در سیره امام علی (ع) دیده میشود، میتواند بهعنوان یک ابزار قدرتمند در برابر تفرقه و اختلافات عمل کند.
وی یادآور شد: رفتار و گفتار ایشان میتواند برای همگان درسهای گرانبهایی در زمینه حفظ وحدت و مقاومت در برابر تفرقهافکنیها باشد.
حجت الاسلام اسکندری خاطرنشان کرد: ایشان به عنوان یک رهبر حکیم، شجاع و عادل، در مقاطع حساس تاریخ اسلام توانست با تدابیر و آموزههای خود، همبستگی مسلمانان را حفظ کرده و حتی پیروان ادیان دیگر را نیز به سمت خود جذب کرده و از تفرقههای داخلی جلوگیری کند.
وی ابراز کرد: نقش امام علی (ع) در حفظ و تقویت وحدت جامعه اسلامی بیبدیل است، آموزهها، تصمیمات و رهیافتهای او در مواجهه با چالشهای مختلف، نقشی اساسی در حفظ همبستگی مسلمانان ایفا کرده است، در دنیای امروز، با توجه به تنوع مذهبی و فرهنگی جوامع اسلامی، پیروی از شیوههای حکیمانه و مدبرانه حضرت علی (ع) میتواند به عنوان الگویی مهم برای ایجاد وحدت و همکاری در میان مسلمانان و نیز حل مشکلات گوناگون مردم دنیا مطرح باشد.
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی آذربایجان شرقی ادامه داد: امام علی (ع) در خطبهها و سخنان خود همواره بر اصول عدالت و برابری تأکید داشت، همان حلقه گمشده مدیریت جهانی امروز،
حضرت عقیده داشت که همگان باید از حقوق برابر برخوردار باشند و هیچکس نباید به واسطه نژاد، طبقه اجتماعی یا مذهب، از حقوق خود محروم شود، این دیدگاه به وحدت و همدلی میان مسلمانان کمک کرده و پایههای یک جامعه یکپارچه را بنیانگذاری کرد.
وی افزود: یکی از ویژگیهای بارز امام علی (ع) رویکرد معتدل و مدبرانه ایشان در مواجهه با مخالفان بود، او در بسیاری از موارد ترجیح میداد که با استدلالهای منطقی و اخلاقی، اختلافات را حل کند تا اینکه به خشونت و نزاع روی آورد، این سیاست در مواقعی که اختلافات میان مسلمانان شدت مییافت، موجب کاهش تنشها و حفظ وحدت میشد.
انتهای پیام/