حجت الاسلام سید عبدالله قدمی مدیر مدرسه علمیه امام صادق(ع) بروجرد در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در خرم آباد با بیان اینکه اعتکاف به عنوان یک فریضه معنوی، فرصتی بینظیر برای قطع ارتباط با دنیای مادی و تمرکز کامل بر روح و معنویت است افزود: در دنیای مدرن که فرد با استرسهای روزمره، فشارهای کاری، و هیاهوی زندگی مواجه است، اعتکاف به مثابه یک فاصلۀ حیاتی برای بازسازی روحی و فکری عمل میکند.
وی با اشاره به اینکه دوری از هرگونه دغدغه مادی، فرصت میدهد تا فرد به خودشناسی دست یابد، به اعمال خود بازنگری کند و با بازسازی رابطهاش با خداوند، به آرامش درونی دست یابد اظهار کرد: این فاصلهگیری از فشارهای زندگی مدرن بهطور مستقیم موجب کاهش اضطراب و استرس میشود و به فرد قدرتی دوباره برای رویارویی با چالشهای زندگی میبخشد.
مدیر مدرسه علمیه امام صادق(ع)بروجرد با اشاره به اینکه اعتکاف نه تنها فرصتی برای تقویت رابطه فردی با خداوند است ،بلکه بهطور ویژه در تقویت روابط اجتماعی و همبستگی جامعه تأثیرگذار است خاطر نشان کرد:در این فریضه، افراد با حضور در یک فضای معنوی مشترک، نه تنها به عبادت میپردازند، بلکه با همدلی و همراهی یکدیگر، تجربهای مشترک از تقوا و توجه به مسائل روحانی دارند.
حجت لاسلام قدمی با بیان اینکه این فضای جمعی، بستری برای ایجاد روابط انسانی سالم، احساس مسئولیت جمعی و همافزایی اجتماعی است گفت:از این رو اعتکاف بهعنوان عاملی برای تقویت همبستگی اجتماعی، میتواند نقش مهمی در کاهش فردگرایی و افزایش همدلی در جامعه ایفا کند.
وی بیان کرد:اعتکاف در جامعه امروزی، که غالباً غرق در دنیای مادی و پرشتاب است، پیامهایی عمیق از ضرورت توجه به ابعاد معنوی زندگی دارد و این فریضه به انسانها یادآوری میکند که در کنار تمامی دستاوردهای مادی، نیاز به ارتباط مستمر با خداوند و مراقبت از روح خود دارند.
مدیر مدرسه علمیه امام صادق(ع)بروجرد با بیان اینکه اعتکاف به ما میآموزد که در دنیای پرمشغله امروزی، باید لحظاتی را برای خلوت با خداوند و جبران نقصهای روحی خود اختصاص دهیم خاطر نشان کرد: اعتکاف دعوتی به بازنگری در سبک زندگی، تقویت تقوا، و جلب رضایت الهی است که میتواند به اصلاح فردی و اجتماعی منجر شود.
حجت الاسلام قدمی گفت:برای بهرهمندی از فضای معنوی اعتکاف در زندگی روزمره، باید تلاش کرد تا عادتهای روزمره را بهگونهای شکل داد که در آنها تعمق و توجه به خداوند بهصورت مستمر وجود داشته باشد.
وی بیان کرد:ایجاد زمانی برای خلوت با خدا، مطالعه کتابهای معنوی و دینی، تلاوت قرآن و ذکر دعا در کنار انجام کارهای روزمره، میتواند انسان را به فضایی معنوی نزدیکتر کند.
مدیر مدرسه علمیه امام صادق(ع)بروجرد گفت: توجه به سادهزیستی، فقر درونی، دوری از تجملات و تمرکز بر ارزشهای انسانی، میتواند به ایجاد آرامش و تقویت پیوند با معنویت در زندگی روزمره کمک کند.
حجت الاسلام قدمی با بیان اینکه انقلاب اسلامی نه تنها در زمینههای سیاسی و اجتماعی تحولاتی اساسی ایجاد کرد، بلکه فرهنگ دینی و معنوی را نیز بهطور جدی در جامعه بازآفرینی کرد تصریح کرد:یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی در این زمینه، احیای فرهنگ اعتکاف در میان مردم بود و این فریضه بهویژه پس از انقلاب اسلامی به عنوان یک رکن اساسی در تقویت هویت اسلامی و معنوی جامعه ایرانی شناخته شد.