شناسهٔ خبر: 70812080 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: حوزه | لینک خبر

قوای سه‌گانه به توصیه‌های اقتصادی حضرت علی(ع) اهتمام ویژه داشته باشند

حوزه/ سخنران حرم بانوی کرامت با بیان اینکه سیاست‌های اقتصادی حضرت علی علیه‌السلام دارای اصول مختلفی است، گفت: توصیه آحاد جامعه به کار و تلاش برای کسب روزی حلال، توسعه کشاورزی، تجارت و صنعت، نظارت بر بازار، رعایت حلال، حرام و اخلاق حسنه در کاسبی و تأمین امنیت اقتصادی از مهمترین اصول اقتصادی حکومت علوی است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام‌والمسلمین ناصر رفیعی، طی سخنانی در محفل معارفی شب میلاد امیرالمؤمنین(ع) در حرم مطهر بانوی کرامت اظهار داشت: یکی از امور مهم در کشور مسائل اقتصادی است و حضرت علی علیه‌السلام به مدت چند سال حکومت داشتند و تمامی امورات حکومت در دستان مبارک ایشان بود و لازم است در خصوص دیدگاه‌های اقتصادی حضرت مطالبی ذکر شود.

وی گفت: در کشور ما مسائل فرهنگی و سیاسی و اجتماعی وجود دارد؛ اما مقام معظم رهبری چندین سال پشت‌سرهم اسامی سال‌ها را اقتصادی نام‌گذاری کرده‌اند که نشان‌دهنده اهمیت موضوع است.

رفیعی افزود: سیاست‌های اقتصادی حضرت علی علیه‌السلام در حکومت، دارای اصول مختلفی است و کتب زیادی دراین‌خصوص نگارش شده است که بسیار اهمیت دارد.

استاد حوزه علمیه خاطرنشان کرد: توصیه نخست حضرت علی علیه‌السلام که ابتدا خودشان به آن عمل می‌کردند، توصیه به کار و تلاش است چرا که حضرت از کسانی که کارگریز و تنبل بودند بیزار بودند.

وی تأکید کرد: حضرت با دست خودشان کار می‌کردند و نخلستان درست کرده و برای آبیاری نخلستان و اراضی کشاورزی قنات حفر می‌کردند.

رفیعی یادآور شد: سیره ائمه معصومین(ع) بعد از امیرالمومنین(ع) هم در خصوص کار همین بوده و همواره برای امور اقتصادی در کنار امور عبادی تلاش می‌کردند.

کارشناس مذهبی در ادامه گفت: اگر کار برای هزینه‌های خانواده باشد و این‌گونه باشد که شخص خود را سربار جامعه نکند عین عبادت است و حکم جهاد در راه خدا را دارد.

وی افزود: هر کاری در جامعه تعریف خاص خودش را دارد و امروزه کارها تخصصی شده و این‌گونه نیست که حتماً شخص در امور اداری مشغول شود؛ بلکه مهم اصل کارکردن است چرا که بیکاری دارای آفت و آسیب‌زا است.

رفیعی تأکید کرد: دومین توصیه حضرت علی علیه‌السلام توسعه کشاورزی، تجارت و صنعت است و طبق توصیه حضرت اگر کسی آب‌وخاک دارد؛ اما فقیر باشد خودش مقصر است.

وی خاطرنشان کرد: کسانی که امکان تجارت دارند، باید تجارت نمایند چرا که طبق روایت تجارت عقل انسان را زیاد می‌کند و مایه برکت است و تاجر راست‌گو با شهدا محشور خواهد شد.

سخنران حرم بانوی کرامت افزود: کلمه صنعت یکبار در قرآن ذکر شده است که خداوند می‌فرماید ما به حضرت داوود صنعت زره‌سازی را یاد دادیم.

رفیعی تأکید کرد: نظارت بر بازار از دیگر توصیه‌های مهم حضرت علی علیه‌السلام است که حضرت به سراغ تمام اصناف بازار رفته و توصیه می‌کردند.

وی یادآور شد: حضرت علی علیه‌السلام به بازاریان توصیه می‌کردند همواره ابتدای کار از خداوند طلب خیر نمایید، در کاسبی سخت‌گیر نباشید، با مشتری بداخلاقی نکنید، انصاف داشته باشید، ربا نخورید و کم‌فروشی و گران‌فروشی نکنید.

سخنران حرم بانوی کرامت اظهار داشت: حضرت بارها تأکید داشتند باید به فکر فقرا باشید که امروزه عنوان دهک پایین جامعه هستند و لازم است دولتمردان به این توصیه بیشتر عمل کنند.

وی خاطرنشان کرد: امنیت اقتصادی در بازار از دیگر توصیه‌های حضرت علی علیه‌السلام است که باید مسئولین توجه جدی داشته باشند و دقت کنند ارزش پول ملی پایین نیاید.

رفیعی تأکید کرد: وقتی ارز دولتی بالا رود قیمت ارز آزاد نیز بالا می‌رود و اجناس گران‌تر و ارزش پول هر روز پایین خواهد رفت و منظور از دولت فقط شخص خاص نیست؛ بلکه تمام مسئولین در قوه مجریه و قضاییه و مقننه باید به این مسئله توجه جدی داشته باشند.