به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، حجتالاسلام مصطفی رستمی، شب گذشته در آیین افتتاحیه چهارمین جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت که در ساختمان مدافعان سلامت استان خراسان برگزار شد، اظهار کرد: برگزاری این آیین میتواند الگویی برای جریانهای دانشجویی و علمی باشد.
وی افزود: اگر معتقدیم که دانشگاه بر فضای عمومی کشور تأثیرگذار است، باید مسائل جامعه را شناسایی کرده و برای آنها راهکار ارائه کند. ارزشهای دینی، اخلاقی و تربیتی از موضوعاتی است که دانشگاه نسبت به آنها مسئولیت دارد و اجرای این مسئولیت در قالبهای متنوعی امکانپذیر است.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها گفت: دانشگاه ها نسبت به مسایل مختلف فرهنگی و ارزش های دینی، اخلاقی و تربیتی جامعه مسئول هستند و از سوی دیگر قرار نیست که راهکارها از دانشگاه های غرب الگو گرفته شود بلکه دانشگاههای کشورمان باید راه حل های لازم را به جامعه نشان دهند و خودشان نیز آن را اجرا کنند.
وی با اشاره به الگوپذیری دانشگاههای داخلی از دانشگاههای غربی بیان کرد: اگر اتفاقی در دانشگاههای غربی رخ دهد، شاهد دنبالهروی آن در دانشگاههای داخلی هستیم. این پیروی را میتوان در پیشرفتهای فناوری و نوآوری مشاهده کرد. به عبارت دیگر، اجرای یک فناوری جدید در خارج، این باور را در داخل ایجاد میکند که این اقدام شدنی است.
رستمی با اشاره به برگزاری جشنواره امامت و مهدویت افزود: این مسیری که دانشگاه آزاد اسلامی آغاز کرده است، هر ساله با استقبال بیشتری مواجه میشود و جا دارد از دستاندرکاران این رویداد قدردانی ویژه داشته باشیم.
وی با بیان اینکه بر اساس آیات و روایات، رزمندگان در مسیر حق از جایگاه والایی نزد خداوند برخوردارند، گفت: خداوند در قرآن به برق سم اسبهای رزمندگان قسم خورده است. امام صادق(ع) در روایتی مفصل نقل کردهاند که گروهی از مردم مدینه تهدید شدند و دشمنان تصمیم داشتند به مدینه حمله کنند. پیامبر اکرم(ص) برخی از یاران خود را مأمور کرد تا شر آنها را دفع کنند. اما این گروه پس از بازگشت، به جای انتقال خبر پیروزی، اخبار نگرانکنندهای آوردند که موجب اضطراب مردم شد. پیامبر(ص) فرمود کسانی که دل مردم را خالی میکنند، خائن و مجرم هستند. پس از شکست گروه دوم، پیامبر اکرم (ص) حضرت علی (ع) را اعزام کردند. این بار علاوه بر کسب موفقیت، حضرت علی(ع) با خبرهای خوب، امید را به مردم مدینه بازگرداند.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها تصریح کرد: در شأن امیرالمؤمنین(ع)، سوره والعادیات نازل شد. روایت شده است که حضرت علی(ع) در نماز، سوره «توحید» را پس از حمد بارها تکرار میکردند، تا جایی که نهتنها ایشان به این سوره مشتاق بودند، بلکه سوره «توحید» نیز به حضرت علی(ع) مشتاقتر بود.
رستمی خاطرنشان کرد: بر اساس روایات، اگر پیامبر اکرم (ص) هیچ معجزهای نداشتند، تنها معرفی امیرالمؤمنین(ع) بهعنوان جانشین، خود دلیلی برای اثبات پیامبری ایشان بود. در احادیث متعدد بر جایگاه والای حضرت علی(ع) تأکید فراوان شده است.
بلوغ رویداد امامت و مهدویت با ارسال بیش از 100 هزار اثر
محمد مهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی از آغاز چهارمین جشنواره سراسری علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت خبرداد و به بلوغ رسیدن این رویداد را با ثبت بیش از 100 هزار اثر دانست و اظهار کرد: این جشنواره از 13 رجب، مصادف با میلاد حضرت امیرالمؤمنین علی (ع)، آغاز شده و تا نیمه شعبان، ولادت امام عصر(عج)، ادامه خواهد داشت. در طول این مدت، جشنوارههای ملی در سراسر کشور با موضوعات متنوع علمی، ادبی و هنری برگزار میشود.
طهرانچی با اشاره به برگزاری این جشنواره برای چهارمین سال متوالی، افزود: این رویداد ملی به بلوغ قابلتوجهی رسیده و پیشبینی میشود بیش از 100 هزار اثر از نقاط مختلف کشور به جشنواره ارسال شود.
وی تأکید کرد: برنامههای جشنواره از مشهد مقدس آغاز و در شهر قم، در جوار مسجد مقدس جمکران، به پایان خواهد رسید.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: جشنواره امامت و مهدویت تنها مختص دانشجویان نیست، بلکه امسال 20 قرارگاه دانشآموزی نیز به این برنامه افزوده شده و 42 جشنواره با مشارکت گسترده جوانان و نوجوانان برگزار خواهد شد.
طهرانچی با اشاره به اهمیت حمایت از استعدادهای جوانان گفت: اگر به نسل جوان جهتدهی مناسبی ارائه شود، توانمندیهای شگفتانگیزی از آنان بروز خواهد کرد که آثار ارسالی به جشنواره نیز مؤید این موضوع است.
وی همچنین استقبال جوانان از برنامههای این جشنواره را نشاندهنده علاقه و طینت پاک آنان دانست و تأکید کرد که این رویداد، بستری برای تقویت ارتباط نسل جوان با محوریت ائمه اطهار (ع) فراهم کرده است.
طهرانچی با تأکید بر جنبه فراملی جشنواره امامت و مهدویت در استانهای مرزی، عنوان کرد: سال گذشته، جشنواره شعر «همای رحمت» در آذربایجان شرقی با مشارکت کشورهایی همچون آذربایجان، ترکیه و آلمان برگزار شد و امسال نیز این رویکرد ادامه خواهد داشت.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با طرح این سوال که چرا دانشگاه آزاد اسلامی جشنواره علمی فرهنگی امامت و مهدویت را برگزار کرد، خاطرنشان کرد: دانشگاه می خواهد حیات طیبه را برپا کند و برای رسیدن به حیات طیبه باید از ایمان و عمل صالح بهره بگیریم. اما پشتوانه عمل صالح نیز دانش، گرایش و توانش است و این سه باید توامان باشد.
ثبت 900 هزار اثر از اقشار مختلف در سنوات گذشته
سید جواد جعفری،مدیر عامل فرهنگی هنری چهارمین جشنواره امامت و مهدویت نیز اظهارداشت: جشنواره علمی و فرهنگی هنری امامت و مهدویت مرهوم به ایام مبارک ولادت امام علی(ع) است و این رویداد فرهنگی بر محور مناسبتهای برجسته این ایام از 13 رجب تا 15 شعبان در نظرگرفته شده است.
وی افزود: جشنواره علمی و فرهنگی هنر امامت و مهدویت به عنوان بخشی از رساله تبیین و تربیت دانشگاه در نظر گرفته شده تا بتواند در مسیر اصلی آن که همان مقدمه نزدیکی درگاه الهی و آشنایی بیش از بیش به مفاهیم الهی است.
جعفری تصریح کرد: این جشنواره 4 ساله برآمده از دانشگاه آزاد اسلامی و با آیندهنگری مسیری درخشان در اسلام و جامعه نخبگانی بتوانیم مروج آموزههای مکتب اهل بیت(ع) باشیم.
مدیرعامل فرهنگی هنری چهارمین جشنواره امامت و مهدویت اذعان کرد: این جشنواره همزمان با مدارس سما در 31 استان سراسر کشور به مدت 40 روز در سطح کشور ادامه داشته و در روزهای انتهایی به مناسبت ولادت منجی عالم بشریت با تجلیل از برگزیدگان برگزار خواهد شد.
جعفری ادامه داد: میزان تأثیرگذاری این جشنواره را میتوان از دانشآموزان مدارس سما تا اساتید برجسته دانشگاههای سراسر کشور آزاد اسلامی در نظر گرفت و شامل 900 هزار اثر از اقشار مختلف در سنوات گذشته به ثبت رسیده است.
محسن مرادی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی نیز ضمن خیرمقدم و تبریک ایام میلاد با سعادت مولای موحدین امیرالمؤمنین علی(ع) و روز پدر، اظهار داشت: مفتخریم میزبان مراسم افتتاحیه چهارمین جشنواره امامت و مهدویت هستیم و استان خراسانرضوی به عنوان یکی از ارکان آموزش عالی در کشور میزبان چنین مراسم فاخر و ماندگاری است.
وی تصریح کرد: معتقدیم اگر تمامی کارکرد ها موجب برکت و فعالیت ها میشود میبایست در راستا نیز قدم برداشت و این مسیر چهارمین جشنواره را در کشورمان برگزار میکنیم.
مرادی ادامه داد: ضمن اینکه میزبان و مجری این جشنواره نیز استان خراسانرضوی است، انشاءالله که این مجموعه و برنامه ها باعث ترویج معارف اهل بیت(ع) شود و همه دانشجو ها و اساتید باعث هم افزایی بیشتر این فعالیت ها شود.
انتهای پیام/282
∎