به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام سید رمضان موسوی نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران دوشنبه شب در حاشیه افتتاحیه ورزشهای زورخانهای جانبازان کشور در رامسر، این ورزش را برآمده از فضائل ارزشمندی چون فتوت و جوانمردی دانست و گفت: ورزشهای باستانی با فرهنگ، دین و اعتقادات ما عجین شده و بسیار ارزشمند است.
وی در توصیف ورزش پهلوانی و زورخانهای گفت: از دل ورزشهای باستانی و زورخانهای یک جریانیسازی شکل گرفت که امتداد آن به فرهنگِ فتوت و جوانمردی ختم شد. درواقع هرکسی که واژه انسان را معنا کرده برخوردار از این فتوت است.
وی با توضیح اینکه ادب، کسبِ اجازه، مردانگی، افتادگی و فتوت در تمام بخشهای این ورزش به ویژه موسیقی زورخانهای نقش برجستهای دارد، تصریح کرد: در تمامی بخشهای این ورزش جریان مردانگی و فتوت جاری و ساری است.
این مقام مسؤول با بیان اینکه در گذشتههای دور عیاران نیز از دل همین فرهنگ فتوت و مردانگی ظهور کردند؛ اظهار کرد: این رسم در زمان پیامبر شکل گرفت. روحیه جوانمردی و پهلوانی برقراری امنیت و مقابله با تجاوز از جمله عهدی بود که جوانمردان به توصیه پیامبر اکرم (ص) برای دفاع از مظلومان و محرومان بنیان نهادند. لافتی الا علی برگرفته از همان خصوصیت فتوت است. کسانی که در این وادی گام برمیدارند و در جمع جوانمردان گرد هم میآیند.
وی مقابله با ستمکاران و دفاع از مظلوم و ایستادگی در برابر تجاوز و تعدی را از فضائل اخلاقی این افراد توصیف کرد و ادامه داد: کمک به دیگران، آزادی از هوای نفس، پاکی چشم از خصوصیات بارز عیاران بوده است. نمونههای فراوانی از فتوت در جامعه ما جاری است و حتی در اشعار ما نمود پیدا کرده است. خصوصیاتی که جهانبینی و مانیفست عیاران محسوب میشود.
حجتالاسلام موسوی مقدم گفت: همین ویژگیها در دل ورزش زورخانهای ما ظهور کرد و رواج یافت، از نوا و حرکات مرشد گرفته تا پرورش ورزشکاران در این ورزش تحت آموزههای دینی متبلور شده است.