شناسهٔ خبر: 70802791 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: رادیو فردا | لینک خبر

نواف سلام، رئیس دیوان لاهه، به‌رغم مخالفت حزب‌الله مأمور تشکیل دولت لبنان شد

صاحب‌خبر -

دفتر ریاست‌جمهوری لبنان می‌گوید که جوزف عون، رئیس‌جمهور این کشور، بعد از مشورت با فراکسیون‌های پارلمان به شکل رسمی نواف سلام، رئیس دیوان بین‌المللی دادگستری لاهه، را مأمور تشکیل کابینه کرد.

گزارش‌ها در روز دوشنبه ۲۴ دی حاکی از آن بود که بیش از نیمی از قانون‌گذاران لبنانی با حمایت از نواف سلام، رئیس دیوان دادگستری بین‌المللی لاهه، او را در مسیر رسیدن به سمت نخست‌وزیر لبنان قرار داده‌اند.

این اتفاق نشان‌دهنده تضعیف موقعیت حزب‌الله، گروه مورد حمایت جمهوری اسلامی، است که خواستار باقی ماندن نجیب میقاتی در این سمت بود.

تا شامگاه دوشنبه نواف سلام حمایت ۹۹ نماینده پارلمان را به دست آورد. آقای سلام که در لاهه حضور دارد، برای آغاز فعالیت خود باید به لبنان بازگردد.

یکی از منابع حزب‌الله ساعتی پیش‌تر به خبرگزاری رویترز گفته بود که نمایندگان حزب‌الله که شاهد افزایش حمایت‌ها از آقای سلام بودند، با تأخیر در برنامه زمانی خود در جلسه با جوزف عون، رئیس‌جمهور جدید لبنان، حاضر شدند.

این منبع که رویترز به نام او اشاره‌ای نکرده گفت که حزب‌الله باور داشت که توافق سیاسی برای انتخاب نجیب میقاتی پیش از موافقت این گروه، با انتخاب جوزف عون به عنوان رئیس‌جمهور در هفته گذشته حاصل شده بود.

این در حالی است که نجیب میقاتی موفق شد تنها رای ۹ نماینده را به دست آورد.

رئیس فراکسیون وابسته به حزب‌الله، پس از دیدار با جوزف عون ضمن اعتراض به روند جاری اعلام کرد که حزب‌الله هیچ نامزدی برای نخست‌وزیری معرفی نخواهد کرد.

محمد رعد گفت که مخالفان این گروه در تلاش هستند تا حزب‌الله را تکه‌تکه کنند و از قدرت در لبنان کنار بگذارند.

او پس از دیدار نمایندگان حزب‌الله با رئیس‌جمهور در کاخ ریاست‌جمهوری گفت که این گروه با کمک به انتخاب جوزف عون به‌عنوان رئیس‌جمهور لبنان در هفته گذشته «دست دوستی» خود را دراز کرده بود، اما حالا «این دست قطع شد».

حمایت اکثریت نمایندگان از نواف سلام، از تغییر بزرگ در توازن قدرت میان جناح‌های مختلف لبنان پس از جنگ حزب‌الله با اسرائیل و سقوط متحدش بشار اسد در سوریه در ماه گذشته حکایت دارد.

انتخاب جوزف عون، فرمانده ارتش و مهره مورد حمایت ایالات متحده به‌عنوان رئیس‌جمهور نیز در انتخابات هفته گذشته، همین تغییر را در صحنه سیاسی لبنان نشان می‌دهد؛ کشوری که حزب‌الله مدت‌ها نفوذ قاطعانه‌ای در آن داشت.

پس از آنکه رئیس‌جمهور فردی را مامور تشکیل دولت می‌کند، او باید مشورت‌ها با فراکسیون‌ها را برای تشکیل دولت آغاز کند.