به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، در لسآنجلس صحنههای آخرالزمانی در حال وقوع است و آتشسوزیهای متعددی منطقه لس آنجلس را در بر گرفته است. تاکنون 40 هزار هکتار زمین سوخته و بیش از 12 هزار سازه، از جمله مدارس، کتابخانهها، خانهها، پناهگاهها و فروشگاههای مواد غذایی نابود شدهاند و حداقل 24 نفر جان خود را از دست دادهاند.
تلاش آتشنشانها و نیروهای داوطلب برای جلوگیری از گسترش آتش تاکنون نتایج مثبتی در بر نداشته و آتشسوزی اکنون برای هفتمین روز متوالی ادامه دارد.
بادهای طوفانی که ذرات آتش را به اطراف میپراکند و زمستانی که به طرز غیرعادی خشک است بر وخامت موضوع اضافه کرده است. حدود 130,000 نفر دستور تخلیه گرفتهاند و نگران این هستند که آیا خانههایشان پس از خاموش شدن آتش هنوز پابرجا خواهند بود یا خیر.
افزایش دما و کاهش بارش باران، که هر دو به تغییرات اقلیمی مرتبط هستند، باعث شدهاند فصل آتشسوزی در کالیفرنیا زودتر آغاز شده و دیرتر پایان یابد. بارانهایی که معمولاً باعث اتمام فصل آتشسوزی میشوند به تأخیر افتادهاند و این امر باعث شده که آتشسوزیها در ماههای زمستان هم فاجعه درست کنند. بادهای شدید موسوم به «سانتا آنا» و تهدید آتشسوزی تجهیزات الکتریکی باعث شده که بیش از 450,000 سکنه بدون برق بمانند.
به وضوح، بحران اقلیمی با سرعت نگرانکنندهای در حال تشدید است. رویدادهای آب و هوایی شدید، خشکسالیهای طولانی، آتشسوزیهای گسترده، طوفانهای شدید و ذوب سریع یخچالهای طبیعی و یخهای دائمی همگی بیشتر از قبل در حال وقوع هستند. تأثیرات این بحران فراتر از پیشبینیهایی است که تنها چند سال پیش انجام شده بود.
آتش سرمایهداری در خرمن لسآنجلس
عدم توازن بین بشریت و جهان طبیعت به تازگی نمودش را در تغییرات اقلیمی نمایان کرده است. چالشهای زیستمحیطی متعدد از جمله آب، هوا و خاک آلوده و همچنین مشکلات بهداشتی باعث اثرات منفی بر سیستم تنفسی و تولید مثل انسان شده است. تهدیدات مداوم مانند بالا آمدن سطح دریاها، رویدادهای آب و هوایی مخرب و خشکسالیهای بیشتر همچنان ادامه دارد و به نظر میرسد که هیچ پایانی برای آنها متصور نیست.
ایالات متحده با آن نظام سرمایهداری خود در طول تاریخ خود بیشترین سهم را در انتشار گازهای گلخانهای نسبت به هر کشور دیگری داشته است. به عنوان مثال از نظامیگریهای ایالات متحده بزرگترین عامل تولید گازهای گلخانهای به شمار میرود.
شرکتهای غول تولیدکننده سوخت فسیلی در ایالات متحده آمریکا حداقل به مدت 50 سال میدانستند که استخراج گسترده این منابع به فاجعه اقلیمی منجر خواهد شد، اما تصمیم گرفتند شواهد تغییرات اقلیمی را کم اهمیت جلوه دهند و تحریف کنند.
اگر چیزی تا کنون روشن شده باشد این است که سیستمی که سودهای کوتاهمدت و انباشت سرمایههای خصوصی را در اولویت قرار دهد- یعنی سرمایهداری- نه تنها قادر به جلوگیری از تبعات رویدادهای جوی شدید نیست بلکه نمیتواند با تبعات آن مقابله کند.
غارت منابع آب توسط میلیاردرها
چند روز پیش رسانهها گزارش دادندیکی از دلایل ناکارآمدی آتشنشانها در مبارزه با آتشسوزی لسآنجلس این بود که در بحبوحه آتشسوزیها حدود 20 درصد از شیرهای آتشنشانی خشک شده بودند و دسترسی به آب به سختی امکانپذیر بود.
یانیس کینونز، رئیس اداره آب و برق لس آنجلس، گفت که بیش از سه میلیون گالن آب در زمان شروع آتشسوزی در دسترس بود، اما تقاضا چهار برابر بیشتر از آن چیزی بود که پیشبینیشده بود. این یعنی این که مقدار آب موجود در منابع آب برای پاسخگویی به این حجم از فاجعه کافی نبود.
این موضوع نشاندهنده طمع سرمایهداری برای تصاحب یک منبع عمومی مهم یعنی آب است و نشان میدهد که چگونه انباشت خصوصی سرمایه حتی در زمان بحران بر نیازها و جان انسانها اولویت پیدا میکند. اولویت سود مادی بر همه چیز سایه میافکند و باعث ایجاد فاجعه برای عموم میشود.
رسانههای آمریکا گزارش دادهاند یک زوج میلیاردر به نامهای استوارت و لیندا رسنیک (عکس بالا) مالکیت سهم عمدهای از سیستم آب کالیفرنیا را در اختیار دارند که بخش عمده هزینههای آن توسط عموم مردم تأمین مالی شده است. رسنیکها بزرگترین مالکان زمینهای کشاورزی در کالیفرنیا هستند. آنها 130,000 هکتار زمین کشاورزی (سند) در این ایالت دارند و تقریباً نیمی از آمریکاییها حداقل یکی از محصولات آنها را خریداری میکنند.
با دارایی خالصی بالغ بر 8 میلیارد دلار، رسنیکها در حال کسب درآمدهای کلان هستند زیرا قیمتهای آب در کالیفرنیا به شدت افزایش یافته است. شرکت بزرگ آنها به نام Wondefuld کنترل 57 درصد از «بانک آب کرن» (Kern Water Bank) را در دست دارند. این بانک آب با ارزشترین منبع آب در منطقهای به شمار میرود که برای تأمین مواد غذایی تازه آمریکا اهمیت حیاتی دارند.
کاهش بودجه اداره آتشنشانی
در ژوئن سال گذشته، «کارن باس» شهردار لسآنجلس، بودجهای را تصویب کرد که در آن منابع مالی اداره آتشنشانی به میزان 17.5 میلیون دلار کاهش یافته بود. قابل ذکر است که این دومین کاهش بزرگ بودجهای در میان ادارات شهری بود. در حالی که اکثر ادارات شهری با کاهش بودجه مواجه بودند، اداره پلیس لسآنجلس در واقع افزایش بودجه قابل توجهی نزدیک به 126 میلیون دلار دریافت کرد.
«ریچی سرجیانکو»، وکیل و یکی از اعضای گروه غیرانتفاعی «شورای شهر مردمی لسآنجلس» در همین خصوص به اینترسپت گفت: «کاهش مداوم بودجه سایر برنامههای شهری برای اختصاص میلیاردها دلار در سال به اداره پلیس، پیامدهایی دارد و این مقامات منتخب در واقع دستشان به خون آلوده است. شهر برای مقابله با این آتشسوزی آماده نیست و لسآنجلس نباید در چنین وضعیتی قرار بگیرد».
کاهش بودجه اداره آتشنشانی همراه با سایر خدمات عمومی ضروری برای اختصاص منابع بیشتر به نیروهای پلیس، آن هم در شرایطی که بحرانهای اقلیمی رو به افزایش گذاشتهاند و آتشسوزیهای ویرانگر در منطقهای که با خشکسالی روبرو است روز به روز بیشتر میشوند باعث ایجاد وضعیتی خطرناک میشود.
کریستین کراولی، رئیس اداره آتشنشانی لسآنجلس به رسانههای آمریکا گفته که کاهش بودجه عملیاتی آنها «بر توانایی این اداره برای انجام عملیاتهای اصلی خود مانند بهروزرسانی زیرساختهای فناوری و ارتباطات، پردازش حقوق و دستمزد، آموزش، پیشگیری از آتشسوزی و آموزشهای عمومی و غیره تأثیر منفی گذاشته است.»
انتهای پیام/
∎