به گزارش اقتصادنیوز به نقل از تسنیم، حسین پورفرزانه صبح امروز میزبان رسانهها بود تا با آنها درباره ناترازی صنعت هوانوردی کشور صحبت کند. وی در این نشست با اشاره به اینکه ارزش فرودگاههای کشور حدود 16 میلیارد دلار است، گفت: در صنعت هوایی، چند مؤلفه کلیدی وجود دارد. یکی از این مؤلفهها ناوگان هوایی است که برای فعالیت به زیرساختهایی مانند فرودگاهها، ناوبری و سیستمهای هدایت نیاز دارد. همچنین، نیروی انسانی ماهر از دیگر اجزای ضروری برای بهرهبرداری مؤثر از ناوگان، ناوبری و سایر زیرساختها است.
وی با اشاره به این مؤلفهها گفت: مولفه چهارم در این چرخه، پشتیبانی است. این چهار بخش باید بهطور هماهنگ و یکپارچه عمل کنند تا یک صنعت هوانوردی کارآمد شکل بگیرد. این وظیفه سازمان هواپیمایی کشوری است که بهعنوان نهاد حاکمیتی، هدایت و راهبری این مؤلفهها را بر عهده داشته باشد. بااینحال، ناوگان هوایی کشور به لحاظ تعداد و کیفیت، پاسخگوی نیازها نیست.
وی با انتقاد از ناهماهنگی در توسعه صنعت هوانوردی کشور افزود: گاهی تصمیماتی اتخاذ میشود که منجر به ناترازی در رشد ناوگان هوایی و فرودگاهها میشود. این ناهماهنگی را میتوان به رشد نامتناسب اعضای بدن تشبیه کرد، مانند این که یک دست رشد کند اما پا رشد نکند.
اقتصادنیوز: 49 سال پیش در چنین روزی هواپیمای اف-14 به ارتش ایران تحویل داده شد.
پورفرزانه به آمارها اشاره کرد و گفت: ارزش فرودگاههای کشور حدود 16 میلیارد دلار است. از نظر تعداد فرودگاه در رتبه نهم جهان قرار داریم، اما در شاخص بهرهوری فرودگاهی رتبه 54 و در نظارت سیستماتیک بر ایمنی پروازها، رتبهای پایینتر از کشورهای یمن و سوریه داریم. این ارقام نشان میدهد که رشد این بخشها نامتوازن و غیرمنطقی بوده است.
وی ادامه داد: در زمان حاضر، کشور تنها 180 فروند هواپیما با مجموع ارزش یک میلیارد دلار دارد که این امر نشان میدهد بخش هوایی به درستی توسعه نیافته است. اگر به جای افزایش تعداد فرودگاهها، سرمایهگذاریها به سمت توسعه ناوگان هوایی هدایت میشد، میتوانستیم این ناترازی را کاهش دهیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی با انتقاد از سیاستهای ساخت فرودگاه در کشور خاطرنشان کرد: در برخی استانها تا 7 فرودگاه داریم یا فرودگاههایی داریم که تنها در ایام اربعین پرواز دارند. این نشان میدهد که اقتصاد فرودگاهها به درستی مدنظر قرار نگرفته است.
پورفرزانه یادآور شد: متاسفانه برخی نمایندگان مجلس ساعتها و روزها وقت ما را میگیرند. در رابطه با مطالبه نمایندگان مجلس خیلی تحت فشار قرار داریم.
وی تاکید کرد:این درخواستها را هدایت میکنیم از این جهت که باید به لحاظ اقتصادی پاسخگو باشد. بنا نداریم رشد نامتوازن صنعت هوانوردی را ادامه دهیم. درآمدهای حوزه هوایی باید برای رشد ناوگان، سیمولاتور، آموزش و ... هزینه شود.
به گزارش تسنیم، در این نشست معاون هوانوردی سازمان هواپیمایی کشوری نیز در راستای اظهارات مافوق خود با اشاره به فشار شدید برخی نمایندگان مجلس برای ساخت فرودگاه گفت:از درخواست ساخت فرودگاه برای هر شهر به درخواست ساخت فرودگاه در هر محله رسیدهایم.
وی تصریح کرد: الان شعار انتخاباتی برخی نمایندگان این شده که به مردم وعده میدهند یک فرودگاه برای شهر میسازیم. مردم باید بدانند برای شهر و استان و کشور هزینهبر خواهد بود. چه ضرورتی دارد وقتی میتوانیم با 2 ساعت رانندگی به یک فرودگاه استاندارد برسیم، اصرار کنیم در کنار خیابانی در یک شهر که آلودگی هوا صوتی، هوا و ... دارد، فرودگاه ساخته شود؟
∎