به گزارش اداره کل روابطعمومی و امور بینالملل استانداری اصفهان، دکتر مهدی جمالینژاد در دیدار با «سفیر هند» ضمن خوشامدگویی در نخستین سفر خود به اصفهان اظهار کرد: کشور هند از نظر فرهنگی بسیار به ایران نزدیک است و امیدواریم افق روشن و رابطه تنگاتنگی در حوزه گردشگری، تبادلات اقتصادی و تجاری، فرهنگی برقرار و در زمینه سیاسی نیز ارتباط خوبی برقرار شود.
وی بیان کرد: باوجود ارتباط تنگاتنگ دوجانبه بین این دو کشور اما تورهای ورودی به ایران کم است و در این راستا چندین کشور را لغو روادید کردیم که گردشگری به کشور ایران بیشتر اتفاق بیفتد ولی گویا ایران ناشناخته مانده است.
جمالی نژاد گفت: بر همین اساس در اسفندماه جاری همایشی از «تورگردانان جهان» در اصفهان برگزار میشود که درخواست داریم بهعنوان سفیر هند درایران نگاه عمیقی از این موضوع به اصفهان داشته باشید.
وی افزود: جایگاه اصفهان بهعنوان یک شهر تاریخی در جهان شناخته شده و در سه دوره پایتخت ایران بوده است و اکنون باوجود ۱۱۴ شهر و روستا یکی از استانهای تاریخی و قدیمی ایران است.
استاندار اصفهان گفت: اصفهان درگذشته به صنعتگران، هنرمندان و فرهنگ آن معروف بوده و در سال ۲۰۲۶ نیز بهعنوان «پایتخت جهان اسلام» و اکنون بهعنوان «پایتخت فرهنگی کشور» مطرح است و در حوزه تاریخی نیز نقطهبهنقطه آن صنایع فعال دارد، این در حالی است که نخستین کریدور منطقه علم و فناوری در کنار دانشگاه صنعتی اصفهان و نخستین شهرک علمی و تحقیقاتی ایران شناخته میشود.
وی تصریح کرد: بیشتر صنایع مادر کشور ایران همچون فولاد مبارکه، پالایشگاه، ذوبآهن در اصفهان هستند و جاذبههای گردشگری اصفهان نه فقط در خود اصفهان که شهرهای مختلف استان تسری یافته است.
جمالینژاد ادامه داد: در اصفهان شهرهای تاریخی با ضریب ماندگاری بالا همانند کاشان رتبه یک دارد و شهرهای تاریخی بینظیری نیز همانند زواره و اردستان داریم که بسیار برای گردشگران جذاب است.
وی با اشاره به اینکه اصفهان دارای چهار اقلیم متفاوت با چهارفصل شرق کویری، جنوب کوهستانی (بام اصفهان)، غرب حاصلخیز و سرسبز و شمال اصفهان قدیمی با تپههای سیلک تاریخی است، بیان داشت: دو کشور ایران و هند اشتراکات فرهنگی زیادی دارند و سالیان سال ارتباط صمیمانه و دوستانه بین این دو کشور ارتباط دوستانه و مسالمتآمیز برقرار بوده است.
استاندار اصفهان گفت: این ارتباط دوجانبه با ارتباطات اقتصادی، فرهنگی و سیاسی همراه است و در حوزه بینالمللی نیز منافع مشترک بخصوص در حوزه دیپلماسی فرهنگی و دانشی نیز دارند.
به گزارش اداره کل روابطعمومی و امور بینالملل استانداری اصفهان، رودرا گاوراو شرست، سفیر هند در ایران در دیدار با استاندار اصفهان ضمن تشکر از این دعوت بیان کرد: از اینکه در اصفهان هستم بسیار خرسندم و زمانی که سفیر هند در ایران شدم، اصفهان را بهعنوان یک مقصد گردشگری بزرگ معرفی کردند.
سفیر هند در ایران گفت: ایجاد اتاق بازرگانی هند در اصفهان میتواند به گسترش ارتباطات تجاری و گردشگری بین دو کشور و حضور سرمایه گذاران کمک کند.
وی با تأکید به اینکه خواستار همکاری با اصفهان در تمامی زمینههای مورد اشاره هستیم، افزود: باوجوداینکه استاندار اصفهان چند ماهی مدیریت استان اصفهان را بر عهده دارد؛ اما مطمئنم که بهترین مشاور برای ما در زمینه گسترش ارتباطات خواهند بود.
سفیر هند به گسترش روابط اقتصادی و دیپلماسی اشاره کرد و گفت: روابط اقتصادی بین دو کشور نتوانسته به اندازه روابط سیاسی رشد پیدا کند و ما علاوه بر رشد در این زمینه خواستار ارتقاء دانش سنتی فولاد، معاون و دانشبنیان و نیز (IT) در اصفهان هستیم.
وی اضافه کرد: در پی این سفر نیز دیداری از دانشگاه اصفهان خواهیم داشت و بسیاری از خانوادههای هندی به دلیل نزدیک بودن فرهنگ دو کشور تمایل زیادی برای ادامه تحصیل دختران خود به اصفهان دارند، از سوی دیگر اصفهان یک شهر چند مذهبی است و این یک امتیاز برای جذب دانشجوی هندی به اصفهان است.
رودرا گاوراو شرست تصریح کرد: در حوز گردشگری دیداری از میدان نقشجهان داشتم و معتقدم بسیار بینظیر بود و این میدان میتواند مرکزی برای جذب گردشگر و رونق اقتصادی شود.
وی تأکید کرد: رایزن اقتصادی ما در ایران حضور دارد و میتوانیم در این زمینه همکاری جدی داشته باشیم که چطور به جذب گردشگر و نیز توسعه اقتصادی کمک کنیم.
سفیر هند در ایران گفت: در همه این زمینههای عنوان شده میتوانیم قدمهای بزرگی برداریم؛ اما در زمینه سرمایهگذاری، برگزار مراسمها و رویدادهای تجاری کمپانیهای دارای بازار برای سرمایهگذاری میتوانند در دو کشور سفر داشته باشند .
وی اضافه کرد: ما هیئتهایی را میتوانیم هماهنگ کنیم که به اصفهان سفر کنند و از این ایده اتاق بازرگانی مشترک کشور هند و اصفهان نیز استقبال می کنیم زیرا کمپانیهای هندی می توانند بازاری در اصفهان پیدا کنند.
رودرا گاوراو شرست بیان کرد: پیشنهاد سفر تور لیدرها بسیار خوب است اما هندیها اطلاعات زیادی در مورد ایران ندارند اما میتوان در این زمینه می توان از فعالان ورزشی و هنرمندان فیلم های هندی و دعوت از آنها به اصفهان کمک گرفت زیرا تصاویر آنها در فضای مجازی کمک بزرگی به جذب گردشگر به ایران می کند.