امیر دریادار حبیبالله سیاری در حاشیه آیین اختتامیه و تقدیر از برگزیدگان نخستین جشنواره کلان ایدهپردازی و نوآوری ارتش، اظهار کرد: تعدادی زیادی از افراد ارتش در این جشنواره شرکت کردند. حدود ۲ هزار ایده مطرح شد که ۶۰ ایده برتر انتخاب شد.
وی با اشاره به اهمیت حل مشکلات فعلی و نگاه به مسائل آینده ارتش، بیان کرد: ما برای پیشبینی از تجهیزات مورد نیاز برای مقابله با تهدیدات آینده، مجبوریم به سمت خلاقیت، ابتکار و نوآوری برویم؛ اینها میتواند آینده ما را در مقابل تهدیدات تضمین کند. فناوریهای نوظهوری که در جنگ استفاده میشود مثل هوش مصنوعی، پلاسما و لیزر در آینده در نبردها خیلی تاثیر دارند و شالودهشکن هستند. برای رسیدن به این فناوریها باید در بین قشر جوان در سطح ارتش جمهوری اسلامی به عنوان جامعه هدف، ایدههای جدید را به رقابت بگذاریم و بهترین آن را انتخاب کنیم و از آنها برای تامین نیازمندیها در آینده بهره ببریم.
امیر سیاری خاطرنشان کرد: برای رسیدن به این هدف، راهمیان بر بهترین راهحل است، چون مهندسی معکوس یا طی این مسیر در روند معمولی موجب میشود که همچنان عقب بمانیم زیرا دیگران هم در این مسیر حرکت میکنند.
معاون هماهنگکننده ارتش گفت: تجربیات دفاع مقدس گنج است و از این تجربیات باید استفاده کرد اما آیا سلاحهایی که در دفاع مقدس داشتیم به تنهایی جوابگوی نیازهای فعلی است؟ مشخص است که نمیتوانیم با تکیه بر آن جواب آینده را بدهیم؛ از آن تجربیات باید بهره برد اما برای آینده باید تلاش و کوشش جدیدی کرد.
معاون هماهنگکننده ارتش افزود: نوآوریها و ایدهها در عرصه نظامی پیام ما به مردم است؛ نیروهای مسلح کشورمان و ارتش ایران به فکر مقابله با تهدیدات حال و آینده هست و برای اینکه با هر تهدید در مقابل تمامیت ارضی یا تهدید استقلال یا نظام جمهوری اسلامی ایران مقابله کنیم، نیازمند این هستیم تا آماده باشیم. آمادگی ما نیاز به فکر جدید دارد؛ فکرهای جدید هم در برنامهها و با خلاقیتها، ابتکارات و نوآوریها به دست میآید.
امیر سیاری در پایان درباره آمادگی ارتش در مرزهای کشور، گفت: ارتش در دفاع از مرزهای کشور ما آماده است.