به گزارش خبرنگار مهر، معصومه خان احمدی ظهر دوشنبه در آئین راه اندازی نخستین کارخانه دارویی تولید محصول استراتژیک سوربیتول کشور در تیران و کرون اصفهان اظهار کرد: شرکت صنایع دارویی شیمیایی مدرس داستان غمناکی داشت که به نبود بهره وری برمی گردد اما پایان آن شیرین و امید بخش بود و راهاندازی آن اتفاق نمیافتاد مگر با همراهی مدیران جهاد دانشگاهی و وزارت دفاع که امروز شاهد هستیم.
وی با بیان اینکه سوربیتول که از امروز در این کارخانه تولید میشود یک ماده مهم دارویی غذایی است، افزود: سوربیتول دو نوع مایع و پودری و دو گرید (درجه) دارد که تولید آن نیازمند دانش علمی بالا و هایتک است.
مدیرکل دفتر امور سیاستگذاری فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اینکه تولید سوربیتول پیش نیاز تولید ویتامین C و سرمهای نمکی و قندی است، ادامه داد: این محصول تا امروز در کشور ما تجاری سازی و بومی سازی نشده است.
خان احمدی تصریح کرد: راه اندازی کارخانه تولید سوربیتول تأثیر گذاری ملی دارد و نیاز مبرم کشور است و منجر به جلوگیری از خروج ارز و تأمین بخشی از زنجیره دارویی و غذایی میشود.
وی با بیان اینکه از سوربیتول
۲۷ هزار ماده دارویی تولید میشود، ابراز کرد: ایجاد یک زنجیره تجهیر و تولید دارویی و شیمیایی و گیاهی را در این مجموعه پنج هزار هکتاری پیشنهاد میکنیم که البته نیاز به تعامل کنشگران دارد.
مدیرکل دفتر امور سیاستگذاری فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری خاطرنشان کرد: لازم است صنایع به سرمایه گذاری در این مجموعه بزرگ با استفاده از قانون جهش دانش بیان ترغیب شوند و از استاندار اصفهان میخواهیم که با استفاده از ظرفیتهای مالیاتی و سرمایهگذاری بخش خصوصی کمک کنند؛ بی تردید وزارت علوم نیز کمک خواهد کرد.
خان احمدی افزود: به نهاد سازی و ایجاد پردیسهای علم و فناوری در این مجموعه کمک میکنیم تا فضا برای جذب نخبگان فراهم شود.