به گزارش خبرنگار مهر، سیدمهدی رضوی مدیر خانواده و ازدواج نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها با اشاره به استقبال دانشجویان از جشنهای ازدواج دانشجویی و ویژگیهای ازدواج دانشجویی گفت: به لطف خدا برنامه ازدواج دانشجویی توسط نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها طی سالهایی که گذشته ادامه داشته و اکنون مدل برنامه تغییر پیدا کردهاست.
وی ادامه داد: قبلاً یکسری جشنها در دانشگاهها برگزار میشد و هدایایی به دانشجویان داده میشد ولی اکنون چندین سال است جشن ازدواج دانشجویی در قالب برنامه همسفر تا بهشت، برگزار شده و یک هدیه ماه عسل برای زوجهای دانشجو است که در مشهد مقدس برگزار میشود هرسال زوجهای دانشجو ثبتنام میکنند و در واقع دانشجویان یک سفر پابوسی امام رضا (ع) مهمان ما هستند و یک عهدنامه و میثاق نامه در حرم امام رضا (ع) میخوانند و یک بیعتی شکل میگیرد که بتواند یک ازدواج پایداری داشته باشند خوب و خوش کنار هم باشند.
رضوی افزود: یکسری جشنها نیز در دانشگاهها داریم جشنهایی که به ابتکار دانشگاهها برگزار میشود و حالوهوای ازدواج را در دانشگاهها رقم میزند که خود این برنامه باعث میشود دانشجویان به ازدواج ترغیب شوند.
وی درباره اینکه ازدواجهای دانشجویی طبق آنچیزی که تجربه و آمار نشان میدهد جز ازدواجهایی پایدار هستند علت آن چیست گفت: یک بررسی که انجام داده ایم و آمار ازدواج دانشجویی را طی سالهای گذشته بررسی کرده ایم که براساس آن بالای ۹۴ درصد پایداری ازدواج داشتیم.
وی ادامه داد: عوامل متعددی ممکن است دراین موضوع مؤثر باشند اما براساس بررسی صورتگرفته مهمترین عامل مسئله آموزش و انتخاب آگاهانه بوده است اگر در مرحله انتخاب، انتخاب آگاهانهای صورت گیرد و دانشجویان درک درست از شرایط خود و شرایط طرف مقابل و ملاک و معیارهایی که باید انتخاب کنند داشته و آموزش قبلاز ازدواج و آموزشهای بعد از ازدواج بهلحاظ مهارتهای ارتباطی مهارتهای زندگی داشته باشند، درصد اختلافات و درصد جداییها کاهش پیدا میکند این شاید مهمترین عامل ماندگاری ازدواجهای دانشجویی باشد.
مدیر خانواده و ازدواج نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها افزود: مشاورهها بعد از ازدواج نیز ادامه دارد، سالها دفاتر نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها بحث کمک به بحث همسانگزینی را انجام میدادند، تا سال گذشته سامانهای بهنام «هم رسان» راهاندازی کردیم که متقاضیان ازدواج اطلاعاتشان را وارد میکنند و بهصورت هوشمند به همسان گزینی کمک میکند.
وی ادامه داد: در کنار هر مرکز یک نفر بهعنوان کارشناس یا واسطه ازدواج حضور دارد و یک نفر مشاور و در تمام مراحل این واسط و مشاور کنار این عزیزان هستند اینها کمک میکنند و این قصه مشاوره به کمک مراکز مشاوره و سبک زندگی ایرانی اسلامی دانشگاهها ادامه پیدا میکند و در تمام دانشگاه وجود دارد که کمک میکند.