شناسهٔ خبر: 70793223 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

ژاپن، فیلیپین و آمریکا بر تقویت روابط سه‌جانبه متعهد شدند

در پی افزایش تنش‌ها در دریای چین جنوبی، ژاپن، فیلیپین و آمریکا وعده دادند که روابط سه‌جانبه خود را در حوزه‌های نظامی، دریایی و فناوری تقویت کنند.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، فردیناند مارکوس جونیور، رئیس‌جمهور فیلیپین، پس از برگزاری نشست ویدئویی با جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا و شینتارو ایشیبا، نخست‌وزیر ژاپن، بیانیه‌ای منتشر کرد که در آن به توافق سه کشور برای گسترش همکاری‌ها اشاره شده است.

مارکوس در این نشست اظهار داشت: اطمینان دارم که همکاری نزدیک ما ادامه خواهد داشت و به تحکیم روابط منجر خواهد شد.

دفتر مارکوس اعلام کرد که بایدن از رویکرد دیپلماتیک رئیس‌جمهور فیلیپین در قبال "فعالیت‌های تهاجمی و ارعاب‌آمیز چین در دریای چین جنوبی" تقدیر کرده و بر لزوم تداوم این همکاری تأکید داشته است. بایدن همچنین ابراز امیدواری کرد که دولت آینده آمریکا نیز به این مشارکت پایبند باشد.

در این نشست، رهبران سه کشور درباره اقدامات خطرناک و غیرقانونی چین در دریای چین جنوبی گفتگو کرده و بر اهمیت هماهنگی در منطقه هند و اقیانوس آرام تأکید کردند. وزارت خارجه ژاپن نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد که رهبران سه کشور با هرگونه تلاش برای تغییر یکجانبه وضعیت موجود در دریای چین جنوبی و دریای شرق چین از طریق زور مخالفت کرده‌اند.

روز گذشته، سخنگوی گارد ساحلی فیلیپین اعلام کرد: مانیل یک کشتی گارد ساحلی را به این منطقه اعزام کرده تا با گشت‌های "غیرقانونی" چین مقابله کند. به گفته او، هدف فیلیپین جلوگیری از عادی‌سازی گشت‌های چینی و ممانعت از موفقیت سیاست‌های قلدرمأبانه چین است.

علاوه بر این، در طی روزهای اخیر، رومئو براونر، عالی‌ترین مقام نظامی فیلیپین، در مصاحبه‌ای اعلام کرده بود که فیلیپین قصد دارد در شمالی‌ترین جزایر خود یعنی باتانس، سامانه‌های رادار نظارتی ساحلی که توسط ژاپن تأمین شده‌اند، نصب کند.

در سال 2016، دادگاه داوری لاهه در طی حکمی تأکید کرده بود که ادعای چین بر بخش وسیعی از دریای چین جنوبی بر اساس "خطوط نه‌گانه" هیچ‌گونه مبنای قانونی ندارد. با این حال، پکن از ابتدا تا انتهای این روند قضایی موضع عدم مشارکت و عدم پذیرش را اتخاذ کرد. علاوه بر فیلیپین، کشورهای برونئی، مالزی، تایوان و ویتنام نیز نسبت به این آبراه استراتژیک ادعاهای حاکمیتی دارند.

طی دو سال اخیر، چندین درگیری میان نیروهای دریایی چین و فیلیپین در دریای چین جنوبی رخ داده که منجر به افزایش تنش‌ها در این منطقه شده است.

انتهای پیام/