شناسهٔ خبر: 70792118 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

سند راهبردی اعتکاف کشور چیست؟

رئیس ستاد مرکزی اعتکاف کشور ویژگی‌های سند راهبردی اعتکاف کشور را تشریح کرد.

صاحب‌خبر -

حجت‌الاسلام علیرضا تکیه‌ای در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در قم، با اشاره به چگونگی تدوین و ویژگی‌های سند راهبری اعتکاف اظهار داشت: این سند بر بیانیه گام دوم انقلاب مقام معظم رهبری تکیه دارد. ما برنامه‌ریزی سالانه اعتکاف و دوسالانه جشنواره‌های بین‌المللی را داشته‌ایم و به محض بیانیه گام دوم انقلاب افق تعریف کردیم.

رئیس ستاد اعتکاف کشوری بیان کرد: یک محتوای اینفوگرافی زیبا با موضوع افق تقدیم حضرت آقا کردیم که از هر 3 جهت خودسازی، جامعه‌پردازی و تمدن‌سازی در اعتکاف وجود دارد. این محتوا مورد عنایت رهبری معظم قرار گرفت و ما پس از آن به فکر سند راهبردی افتادیم.

وی در تشریح سند راهبری اعتکاف عنوان کرد: این سند متشکل از 14 نفر از اساتید حوزه و دانشگاه با 3700 ساعت فعالیت است. پس از تدوین این سند خدمت حضرت آقا و مراجع تقلید و برخی از اساتید داده شد و هیچ کس بر آن خرده نگرفت. دوماه بعد مقام معظم رهبری بر این سند صحه گذاشتند و اجرایی شدن آن را خواستند.

تکیه‌ای تصریح کرد: فرماندار و هدایتگر این سند شوراهای راهبری است. این سند می‌تواند در خارج از کشور نیز دفاتر برون‌مرزی داشته باشد. یکی اهداف سند وحدت رویه است تا در سراسر مراکز یک نظمی حاکم باشد. این 3 روز می‌تواند خودسازی را به اندازه‌ای متراکم کند که یک عمر آدمی را کفایت کند.

رئیس ستاد اعتکاف کشوری اظهار داشت: دومین هدف سند ارتقای کیفیت بوده که دغدغه رسانه‌هاست. ما طبق دستور مقام معظم رهبری باید برنامه‌ریزی‌ هوشمندانه داشته باشیم تا بهره‌برداری از اعتکاف به حداکثر برسد. تجانس بین معتکفین رعایت شود. تمهیدات و تسهیلات برای رفاه حال معتکفین فراهم باشد.

وی افزود: در ارتقای جریان کیفی باید انواع خوراک فکری را در سنین، جنسیت و معلومات و روابط مختلف ارائه داد. سومین هدف تداوم حال معتکفین تا سال آینده است و راهای مختلف آن فضای مجازی، رسانه، همایش و نشست‌هاست.

تکیه‌ای اذعان کرد: این سند در کل کشور و همچنین 4 دفتر برون مرزی درحال اجراست. اولین دفتر به برکت سید حسن نصرالله رحمه‌الله‌علیه در لبنان تأسیس شد. مابقی دفاتر در تانزانیا، عراق و غرب آفریقا (منطقه آیت‌الله زکزاکی) قرار گرفته است. 

رئیس ستاد مرکزی اعتکاف کشور بیان کرد: هر کشوری که بخواهد می‌تواند محوریت باشد مانند لبنان که 12 کشور را تحت تأثیر داشت. شعار مراسم معنوی اعتکاف امسال به جهت شرایط حاکم بر منطقه و تاثیر آن بر جهان "اعتکاف، معنویت و مقاومت" نامگذاری شد. 

تکه‌ای یادآور شد: تاکنون بیش از 8 هزار مسجد جزو برگزارکنندگان مراسم اعتکاف در سطح کشور هستند و امسال با کثرت مساجد و شرکت‌کنندگان روبه‌رو هستیم‌. سال قبل آمار معتکفین فقط در قم 17 هزار و 700 نفر بود درحالی که امسال تاکنون 27 هزار و 500 نفر ثبت‌نام کرده‌اند. تعداد مساجد قم از 48 مسجد در سال قبل به 98 مسجد در اختیار اعتکاف است.

وی تأکید کرد: تعداد مساجد دانش‌آموزی 12 مسجد در سال گذشته بود اما امسال به 51 مسجد افزایش یافته است. 2 ثلث آن پسران و 1 ثلث دیگر دختران حضور خواهند داشت. مساجد مادر فرزندی 4 تا، مساجد دانشجویی 6 تا، مساجد علما و فضلایی 5 تا، مسجد نخبگانی 1عدد و مابقی مساجد عمومی است.

رئیس ستاد مرکزی اعتکاف کشور، اعتکاف را رزمایش معنوی نظام جمهوری اسلامی دانست و گفت: خروجی اعتکاف باید معنویت باشد و زمان خروج تفاوت افراد نسبت به قبل باید دیده شود.

وی خاطرنشان کرد: معنویت در ذات اعتکاف است و امسال پیوند آن با مقاومت است. روح اعتکاف مقاومت به جهت دفاع در برابر دشمن، وقوف در مسجد، جدایی از تمام امیال، روزه‌داری، شب‌زنده‌داری، تفکر، خودیابی و زندگی با خداست. بزرگترین مقاومت در مقابله با نفس است که جهاد اکبر عنوان شده است.

تکیه‌ای در پاسخ به این سوال که یادواره سید حسن نصرالله که بناست در سطح مساجد کشور برگزار شود چه ویژگی‌هایی دارد، عنوان کرد: دو سال قبل توفیق دیدار سید حسن نصرالله را داشتم تا اندوخته‌ها را خدمتشان ببرم، سید شهید بسیار استقبال کردند. 

رئیس ستاد مرکزی اعتکاف کشور گفت: شهید خواست راهنمایی کنیم؛ عرض کردم اعتکاف جهان عرب را توسعه دهید و دفتر برون مرزی اعتکاف را در لبنان احداث کنید و خود نیز اداره کنید و همچنین میزبانی جشنواره هفتم را نیز بپذیرید. این شهید بزرگوار بلافاصله پذیرفتند و فراخوان زدند و داوری شد.

وی تصریح کرد: بنا بود که سال گذشته برای انجام جشنواره به لبنان برویم، با اولین حمله به ضاحیه ناامن شد. صبر کردیم تا رسیدن فرصت امنیت‌بخش برسد، اما رفته رفته به شهادت سید حسن نصرالله منتهی شد. این جشنواره بر زمین ماند و به دنبال فرصت بودیم تا آن را برگزار و قدرشناسی کنیم. بناست در روز دوم اعتکاف در تمام مساجد اعتکافی به مرکزیت مسجد امام حسن عسگری (علیه‌السلام) که مرکز احیای صد ساله اخیر اعتکاف بوده است یادواره سید حسن نصرالله برگزار شود.

تکیه‌ای گفت: در دل این یادواره، آن جشنواره نیز برگزار می‌شود، تا از کتب جمع‌آوری شده رونمایی و از صاحبان آثار تجلیل شود. در روز یادواره چهارشنبه 26 دی‌ماه از ساعت 13 الی 15، اختتامیه این جشنواره نیز در مسجد امام حسن عسگری علیه‌السلام برگزار می‌شود. 

رئیس ستاد مرکزی اعتکاف کشور گفت: در این مراسم علما، دفاتر مراجع، اساتید حوزه و دانشگاه، نخبگان، فرهیختگان، رؤسای دستگاه‌های فرهنگی کشور و صاحبان آثار حضور خواهند داشت. البته در مراسم اختتامیه جشنواره هفتم از پوستر جشنواره هشتم نیز رونمایی می‌شود.

انتهای پیام/