به گزارش شهدای ایران در میان انبوهی از گزارشها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل با نام «ویژههای مشرق» شما را در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامههای کشور قرار میدهیم.
در این ویژهنامه، نگاهی به آخرین مواضع جناحهای سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته میشود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافتهای مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید.
*********
برخی اعضای دولت و اصلاحطلبان، از علنی شدن اختلافات در دولت پیرامون انتقال پایتخت از تهران به مکران خبر میدهند، این اختلافات به عدم هماهنگی معاون اول رئیسجمهور و سخنگوی دولت و معاون اجرایی رئیسجمهور مربوط است.
روز گذشته فیاض زاهد، کنشگر سیاسی اصلاحطلب و محمد مهاجری، روزنامهنگار اصلاحطلب و عضو شورای اطلاع رسانی دولت در یادداشتی مشترک، به این آشفتگی و عدم هماهنگی دولت انتقاد کردهاند. در این یادداشت آمده که «پیش از آنکه به موضوعات فنی انتقال پایتخت به مکران پرداخته شود، حفظ حیثیت دولت و مقامات آن باید مورد تأکید قرار گیرد. وقتی معاون اجرایی رئیسجمهور موضوع انتقال پایتخت به مکران را ظرف ۲۴ ساعت هوا میکند، اعتبار دولت است که لکهدار میشود. اگر فرداهای بعد، همین مقامات یا مسئولان دیگر، راجع به هر موضوع دیگری سخن بگویند، جامعه آن را به سخره نمیگیرد؟»
روزنامه آرمان ملی درباره موضوع انتقال پایتخت نوشته است:
اگر واقع بینانه به موضوع نگاه کنیم من معقتدم در شرایط کنونی با توجه به وضعیت کشور طرح انتقال پایتخت موضوعیت ندارد. در شرایط کنونی کشور چالشهای مهمی مانند بحران انرژی، تحریمهای گسترده بینالمللی علیه ایران، بیثباتی اقتصادی و کاهش ارزش پول ملی مواجه است و به همین دلیل نمیتوان طرح انتقال پایتخت را به عنوان یک اولویت در دستور کار قرار داد. در شرایط کنونی نیز آنچه برای دولت مهم است این است که بتواند ناترازیهای انرژی را مدیریت کند.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است:
به هر حال در ماههای اخیر مردم و صنایع در این زمینه با چالش مواجه بودهاند و به همین دلیل دولت باید برای این بحران چاره اندیشی کند. با توجه به چالشهای موجود اگر دولت بخواهد هزینههایی را که برای حل این بحرانها باید انجام دهد، صرف طرح انتقال پایتخت کند، چیزی جز دادن آدرس غلط نیست.
بیشتر بسیاری اشاره کرده بودند که طبیعی است از چنین سنگ بزرگی علامت نزدن هویدا باشد. یعنی که قرار نیست کاری انجام بگیرد و صرفاً برای خوشامد مخاطب حرفی زده میشود.
همچنین اینکه معاون اول و سخنگوی دولت یک حرفی بزنند، معاون اجرایی رد کند و بعد اعضای شورای اطلاع رسانی دولت به جای صحبت در فضای داخلی دولت و رد و بدل انتقادات و نظرات در میان خود، انتقاد را علنی در رسانه رسمی منتشر کنند، نشان خوبی از هماهنگی میان اعضای دولت و نیز دولت و شورای اطلاع رسانی آن نیست.
سخنان عارف و رئیس جمعیت هلال احمر درباره ارسال کمک از ایران برای آتش سوزی در آمریکا بهانهای به دست اصلاحطلبان رادیکال داده است تا ماجرای لوسآنجلس را به باز کردن کانال ارتباطی ایران و آمریکا ربط دهند، روزنامه اعتماد دراینباره نوشته است:
نگاه ایدئولوژیکی که متاسفانه در برخی از افراد و جریانات تندروی کشورمان حاکم است که تصور میکنند چون موضوع تلخ برای امریکاییان رخ داده، نباید ابراز ناراحتی کرد و حتی برخی افراد و گروهها از این رخدادها ابراز خوشحالی میکنند، دور از اخلاق و رفتارهای انسانی است. لازم است ایران در حوزههای اخلاقی و انسانی به درستی عمل کند و مطابق اخلاق و وجدان جمعی ایرانیان عمل کند. کاری که هلال احمر ایران، روز شنبه انجام داد و برای کمکرسانی به امریکاییها اعلام آمادگی کرد، رفتار پسندیدهای بود. همچنانکه در ماجرای تلخ زلزله بم هم امریکاییها بسیار فعال برای کمکرسانی به ایران آمده بودند.
درباره رساندن کمک به کشورهای دیگر قوانین و احکام اسلامی مسیر روشنی را برای ما بیان کرده که قابل شرح است، اما تبدیل مسئله انسانی به خطی برای سوء استفاده سیاسی امری عجیب است.
نکته مهمتر آن است که یادگاری نوشتن روی دیوار آمریکا که به داد مردم خود هم نمی رسد، بی خردی است. حل مشکلات هم، تدبیر برآمده از تیم اقتصادی منسجم و با برنامه می خواهد، نه تشکیل شرکت سهامی سیاسی و سپس، ناتوان نمایی کشور و دخیل بستن به ترامپ!