شناسهٔ خبر: 70787582 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: عصر ایران | لینک خبر

ممنوعیت استفاده از موبایل توسط کودکان در کشورهای مختلف

استفاده از موبایل و تبلت در بین کودکان و نوجوانان رشد چشمگیری پیدا کرده است و به همین دلیل بسیاری از کشورهای جهان، ممنوعیت‌هایی برای استفاده از آن‌ها تعیین کرده‌اند.

صاحب‌خبر -

 اگرچه ظهور تلفن همراه مزایای آموزشی بسیاری را برای کودکان و نوجوانان به همراه داشته است، اما بحث‌های بی‌شماری را نیز در مورد زمان استفاده از صفحه نمایش، ایمنی و رسانه‌های اجتماعی برانگیخته است.

به گزارش ایمنا، با افزایش نگرانی‌ها در مورد استفاده از تلفن همراه و سنی که کودکان نخستین موبایل خود را دریافت می‌کنند، کشورهای سراسر جهان در حال بررسی چگونگی مقابله با این مشکل در مدارس و خانه هستند که در ادامه به بعضی از آن‌ها اشاره می‌شود.

استرالیا: اطمینان از دوران کودکی

استرالیا در ماه نوامبر، زمانی که پارلمان این کشور قانونی را برای ممنوعیت افراد زیر ۱۶ سال از رسانه‌های اجتماعی تصویب کرد، به تیتر خبرهای جهانی تبدیل شد. ممنوعیت جدید دولت فدرال تا پایان سال جاری، حضور کودکان زیر ۱۶ سال را به‌طور کامل در رسانه‌های اجتماعی محدود می‌کند.

این قانون به وزیر ارتباطات اجازه می‌دهد تا مشخص کند کدام پلتفرم‌ها محدود می‌شوند، اما انتظار می‌رود که حداقل برای اسنپ‌چت، اینستاگرام، فیس‌بوک و تیک‌تاک اعمال شود.

فرانسه: بازپس‌گیری کنترل صفحه نمایش

امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، دستور ارائه گزارشی را داد که بر اساس آن کودکان تا ۱۳ سالگی نباید اجازه استفاده از گوشی‌های هوشمند را داشته باشند و باید تا ۱۸ سالگی از دسترسی به رسانه‌های اجتماعی معمولی همچون اسنپ‌چت، اینستاگرام و تیک‌تاک منع شوند و هیچ کودکی نباید پیش از ۱۱ سالگی تلفن داشته باشد.

ایتالیا: ممنوعیت استفاده در مدرسه

استفاده از گوشی‌های هوشمند و تبلت در کلاس‌های درس ایتالیا در مقاطع ابتدایی و متوسطه اول از ماه سپتامبر به‌طور کامل حتی برای اهداف آموزشی ممنوع شد.

جوزپه والدیتارا، وزیر آموزش و پرورش این کشور گفت که این تصمیم به دلایل آموزشی، همچنین به‌دلیل تنش‌هایی گرفته شد که دستگاه‌ها بین دانش‌آموزان و معلمان ایجاد کرده بود. والدیتارا همچنین از طوماری حمایت کرده است که خواستار ممنوعیت داشتن تلفن همراه برای کودکان زیر ۱۴ سال و جلوگیری از داشتن پروفایل در رسانه‌های اجتماعی برای افراد زیر ۱۶ سال شده است.

آلمان: تأخیر در ارائه تلفن‌های هوشمند به کودکان

اگرچه مدارس آلمان نمی‌توانند دانش‌آموزان را از آوردن تلفن همراه منع کنند، اما می‌توانند استفاده از آن را در کلاس درس یا در زمان استراحت ممنوع کنند. معلمان به‌طور معمول از حق مصادره تلفن‌هایی که مشکل تلقی می‌شود به صورت موردی استفاده می‌کنند، اما کارشناسان خاطرنشان می‌کنند که بستر قانونی این امر مناسب نیست.

بعضی از آموزگاران، تلفن‌های همراه را به‌عنوان بخشی از آموزش پذیرفته‌اند و تلاش‌هایی را برای ایجاد سواد دیجیتالی در میان جوانان تشویق کرده‌اند، از جمله تشویق آن‌ها به تعیین محدودیت‌هایی در زمان استفاده از صفحه نمایش.

اسپانیا: کنترل والدین بر کودکان

دولت ائتلافی به رهبری سوسیالیست اسپانیا در حال تدوین قانونی است که سن ایجاد پروفایل در رسانه‌های اجتماعی را از ۱۴ به ۱۶ سال افزایش می‌دهد و از شرکت‌های فناوری می‌خواهد که سیستم‌های تأیید سن را نصب کنند، همچنین پیشنهاد می‌کند که کنترل‌های والدین به‌طور پیش‌فرض بر گوشی‌های هوشمند نصب شود و یک کمپین آموزشی ملی برای کمک به کودکان و نوجوانان در رسانه‌های اجتماعی راه‌اندازی شود.