شناسهٔ خبر: 70786854 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه همشهری | لینک خبر

رزمایش پدافند هوایی ارتش در شرایط واقعی انجام می‌شودرزمایش پدافند هوایی ارتش در شرایط واقعی انجام می‌شود

سپر ارتش درآسمان ایران

رزمایش مشترک اقتدار پدافند هوایی ۱۴۰۳ با اعلام رمز «یا علی‌بن ابیطالب ع » و با محوریت نیروی پدافند هوایی ارتش و تحت فرماندهی و هدایت شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور، از بامداد دیروز یکشنبه در مناطق پدافند هوایی غرب و شمال در فردو و خنداب، آغاز به‌کار کرده است. روزنامه همشهری امروز،روزنامه همشهری صبح،صفحه روزنامه همشهری،دانلود روزنامه همشهری امروز،همشهری آنلای

صاحب‌خبر -

حسام رضایی-روزنامه‌نگار

رزمایش مشترک اقتدار پدافند هوایی ۱۴۰۳ با اعلام رمز «یا علی‌بن ابیطالب(ع)»  و با محوریت نیروی پدافند هوایی ارتش و تحت فرماندهی و هدایت شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور، از بامداد  دیروز (یکشنبه) در مناطق پدافند هوایی غرب و شمال در فردو و خنداب، آغاز به‌کار کرده است.
در رزمایش اقتدار پدافند هوایی۱۴۰۳ ارتش که در شرایط کاملا واقعی انجام می‌شود، یگان‌های موشکی، راداری، دیده‌بان‌های طرح بصیرت، یگان‌های جنگال، فاشا، سامانه‌های رعب و فریب پدافند هوایی، هواپیماهای با سرنشین و بدون سرنشین نیروی هوایی به اجرای ماموریت‌های آفندی و پدافندی می‌پردازند.

 اهداف این رزمایش چیست؟
برآورد واقعی اثربخشی عملیاتی طرح‌های پدافند هوایی در برابر تهاجم دشمن، حصول اطمینان از اشراف اطلاعاتی و دستیابی به قابلیت کشف بموقع اهداف حمله‎ور با استفاده از انواع حساسه‌های فعال راداری و غیرفعال شنود سیگنالی، اُپتیکی و دیده‌بانی در اختیار پدافند هوایی کشور، از اهداف این رزمایش است.
در این رزمایش، نیروی پدافند هوایی ارتش با به‌کارگیری سازمان رزم در اختیار، از مناطق مهم و حساس تحت مسئولیت و مراکز مأموریتی، در برابر حملات شبیه‌سازی شده هوایی و موشکی با انجام مراحل کشف، شناسایی، رهگیری، درگیری و انهدام دشمن فرضی، تحت هدایت شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور اقدام و عملیات آفندی دشمن در مناطق فردو و خنداب را دفع می‌کند.

 انواع سامانه‌ها و رادارهای مورد استفاده در رزمایش
۱۵خرداد، تلاش، مجید، تندر، دوش پرتاب «میثاق-۳» و توپ دفاع ضد‌هوایی «اسکای‌گارد» ازجمله سامانه‌های پدافندی در این رزمایش هستند که با موفقیت، هواگردهای دشمن فرضی را مورد اصابت قرار‌دادند.

ویژگی‌های سامانه 15خرداد
   شناسایی هدف در برد ۱۵۰کیلومتری و انهدام در 120کیلومتری
   شناسایی «اهداف پنهان کار» در فاصله ۸۵کیلومتری و انهدام آنها در 45کیلومتری
   رهگیری همزمان ۶هدف و نابودی آنها
    قابلیت درگیری با هواپیماهای شناسایی، بمب‌افکن‌ها و جنگنده‌های تاکتیکی

ویژگی‌های سامانه تلاش
   برد متوسط و ارتفاع بلند
   مقابله با هواپیماهای جنگنده و بمب‌افکن
   آشکارسازی و ردگیری هدف برای پوشش نقاط حیاتی و حساس کشور

ویژگی‌های سامانه مجید
   کوتاه‌برد؛ ارتفاع درگیری ۶کیلومتر و برد درگیری ۸کیلومتر
    بهره‌گیری از رادار کاشف۹۹ و آشیانه‌یاب فروسرخ غیرفعال
   قابلیت تحرک‌پذیری بالا
   قابلیت واکنش در ۳ثانیه و امکان درگیری همزمان با ۴هدف
    قابلیت دفاع از مراکز حساس همچون سایت‌های هسته‌ای در برابر ریزپرنده‌ها

ویژگی‌های سامانه تندر
   کوتاه‌برد؛ ارتقایافته سامانه مجید
    بهره‌گیری از موشک هدایت اپتیکی

ویژگی‌های دوش پرتاب «میثاق -۳»
   کوتاه‌برد؛ برد 5کیلومتر
   حداکثر ارتفاع پرواز: ۳۵۰۰متر
   دارای سر جنگی یک کیلوگرمی

ویژگی‌های توپ دفاع ضد‌هوایی «اسکای‌گارد»
   برد بیش از ۲۰کیلومتر
   سامانه‌ پدافندی از نوع ارتفاع پست
   قابلیت شناسایی، کشف و رهگیری اهداف به‌طور همزمان
   قابلیت کنترل و مدیریت عملیاتی بیش از ۳لانچر موشک به انضمام 2قبضه توپ ۴۰میلی‌متری
   مجهز به سیستم تشخیص دوست از دشمن
گفتنی است در این رزمایش پدافندی، رادارهایی نیز حضور دارند که ازجمله آنها می‌توان به رادار «مطلع‌الفجر-۳» اشاره کرد. این رادار، قابلیت مراقبت هوایی برای کشف و شناسایی اهداف 2بعدی و برد ۵۰۰کیلومتر را دارد.

آخرین اخبار از رزمایش پدافند هوایی
مطابق آنچه رسانه‌ها اعلام کرده‌اند در رزمایش پدافند هوایی ارتش، عملکرد هماهنگ سامانه‌های موشکی تندر و مجید با استفاده از رادار بومی شهید جلیلوند باعث شد تا اهداف بدون سرنشین توسط این سامانه‌ها کشف شوند و پس از رهگیری و شناسایی مورد اصابت قرار گیرند.
در این بخش از رزمایش سامانه‌های پدافند هوایی دوش پرتابی نیروی پدافند هوایی با بهره‌گیری از موشک‌های میثاق3 مجهز به دوربین‌های دید در شب اهداف بدون سرنشین مهاجم را سرنگون کردند.
استفاده از سامانه‌های توپخانه‌های کنترل راداری «اسکای‌گارد» و سامانه توپخانه‌های بومی «سراج» برای درگیری و انهدام هواگردهای دشمن فرضی نیز در این بخش از رزمایش با موفقیت اجرا شد.