شناسهٔ خبر: 70781856 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: تحلیل بازار | لینک خبر

ساخت بزرگترین راکتور فولادی کشور توسط مهندسان ایرانی

مدیرعامل ماشین سازی اراک گفت: بزرگترین راکتور فولادی در تاریح صنعت ایران توسط مهندسان ایران ساخته و طراحی شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش بازار، رضا سرائی مدیرعامل ماشین‌سازی اراک با بیان اینکه به عنوان سرمایه ملی و در مسیر توسعه صنعتی ایران، ماشین‌سازی اراک وظیفه دارد تجهیزات مورد نیاز پروژه‌های صنعتی کشور را طراحی، مهندسی، ساخت، تولید و اجرا کند گفت: این بخش به عنوان یک شرکت دانش‌بنیان و صنعت‌ساز در حال فعالیت بوده که به عنوان پیمانکار عمومی پروژه‌های نفت و گاز، پتروشیمی، کارخانجات، پالایشگاه، نیروگاه، صنعت و معدن، راه‌سازی، آب ، پل و سازه‌های فلزی سنگین، دارای ساختار صنعتی عظیم و بزرگی است که در پنج گروه صنعتی توانایی طراحی، مهندسی، ساخت و تولید و راه‌اندازی تجهیز ات صنعتی را در خود جای داده است.

وی با بیان اینکه در سال مالی گذشته، همانند سه سال گذشته، ماشین‌سازی روند رو به رشدی را در طراحی، مهندسی و ساخت تجهیزات و همچنین به عنوان پیمانکاری عمومی در اجرای پروژه‌ها به خوبی ایفای نقش کرده است گفت: به طوری که در سال مالی گذشته گذشته هیات مدیره شرکت توانست بطور ساختار متناسب با فعالیت های پیمانکاری را برای گروه تخصصی پیمانکاری راسازماندهی مجدد کرده و نیز ساختارهای اجرایی شرکت را با اصلاحاتی که در ساختار اجرایی شکل گرفت، چابک‌سازی کند.

وی تصریح کرد: همچنین سیاست‌ها و استراتژی جدیدی در حوزه‌های کسب‌وکار این شرکت مادر تخصصی در سال گذشته تهیه و تدوین شده است.

سرائی اظهار داشت: شرکت علاوه بر حوزه‌های نفت و گاز و پتروشیمی، در بخش معدن و صنایع فولادی نیز استراتژی خود را در جهت توسعه کسب‌وکار قرار داده است و در این حوزه نیز نقش‌آفرینی خود را طی سال‌های آتی ادامه خواهد داد.

وی با اشاره به برنامه ریزی و هماهنگی با کارفرما جهت افتتاح و تحویل پروژه گلورد در ایام دهه فجر گفت: این پروژه در استان مازندران و در منطقه بهشهر روی سد گلورد احداث شده است و یکی از پل‌های بزرگ زیرقوسی کشور است که حدود ۱۰۲ متر از کف رودخانه ارتفاع دارد.

نایب رئیس هیئت مدیره ماشین‌سازی ادامه داد: وزن قطعات و تجهیزات پل حدود ۲۲۶۰ تن، طول آن ۲۸۱ متر و عرض عرشه آن ۱۲ متر است. برای اولین بار در پل‌های زیرقوسی که توسط ماشین‌سازی در کشور ساخته و نصب شده است، در دو طرف این پل پیاده‌رو طراحی شده تا به رونق بوم‌گردی و توسعه گردشگری منطقه بهشهر کمک کند.

وی اظهار داشت: بر این اساس، این پل می‌تواند جاذبه گردشگری مهمی در این منطقه داشته باشد تا مردم از مناظر کوهستانی و جنگلی اطراف این پل بهره‌مند شوند.

او ادامه داد: در سال مالی گذشته، شرکت ماشین‌سازی اراک برای اولین بار تجهیزات فرایندی پتروشیمی‌های متانول را تکمیل کرد و کشورمان جزو پنج کشور سازنده این تجهیزات قرار گرفت.

وی گفت: ماشین‌سازی راکتور فولادی جهت تولید آهن اسفنجی را تولید و تکمیل کرده و به پروژه کرمان ارسال کرده است. این تجهیز صنعتی بزرگترین تجهیز تاریخ صنعت ایران است که در ماشین‌سازی اراک طراحی، مهندسی و ساخته شده است.

*ساخت پل‌های PMP برای اولین بار در ایران*

سرائی با اشاره به ساخت پل‌های PMP در سال گذشته گفت: برای اولین بار در کشور، طراحی، مهندسی و ساخت این پل‌ها در داخل کشور انجام شده است که می‌تواند در نقاط رودخانه‌ای، سیلابی و مناطقی که یگان‌های نظامی، عمرانی و یا برای امدادرسانی مورد استفاده قرار گیرد.

سرائی با اشاره به اینکه‌حدود ۷۰ درصد قراردادهای ماشین‌سازی اراک ارزی است افزود:میزان چهارساله قراردادها در شهریورماه سال ۱۴۰۱ حدود ۸.۳ همت بود که اکنون از ۲۳ همت عبور کرده است.

وی گفت: شرکت ماشین‌سازی اراک پنج گروه صنعتی شامل گروه متالورژی، گروه ماشین مونتاژ، گروه پل و سازه‌های فلزی، گروه دیگ بخار و گروه ساخت تجهیزات دارد که در این میان، محصولات گروه دیگ بخار و ماشین مونتاژ به عنوان محصولات روتین شناخته می‌شوند و در انواع شیرها، پمپ‌ها، ولوها و تجهیزات سرچاهی تولید می‌شوند.

*جایگزینی تولیدات ماشین‌سازی به جای واردات*

مدیرعامل ماشین‌سازی اراک در خصوص طراحی و مهندسی تجهیزات و ماشین‌آلات در صنایع مختلف گفت این شرکت تجهیزاتی در حوزه نفت، گاز، پتروشیمی و نیروگاه، سد فولاد، صنعت و معدن تولید می‌کند و در این زمینه، طراحی، مهندسی و ساخت بر عهده این شرکت است. در گذشته این تجهیزات عمدتاً از منابع خارجی تأمین می‌شد، اما اکنون این رسالت بر عهده ماشین‌سازی اراک است که تجهیزات مورد نیاز پروژه‌های ملی را طراحی و ساخت کند.

وی افزود: در مسیر توسعه صنعتی بسیاری از تجهیزاتی که پیشتر از منابع خارجی تأمین می‌شد، اکنون توسط ماشین‌سازی اراک طراحی و ساخته می‌شود. این شرکت جزو اولین شرکت‌هایی است که در زمینه تجدید ارزیابی دارایی‌ها قدم برداشته است.

وی درباره تأثیرات محدودیت انرژی در فعالیت‌های شرکت افزود: متأسفانه در حال حاضر عمده صنایع کشور از لحاظ تأمین انرژی با محدودیت‌هایی مواجه هستند. شرکت ما نیز جزو صنعت کشور است و با این محدودیت‌ها دست و پنجه نرم می‌کند. در تابستان و فصل سرما، بخش‌هایی از تولید دچار آسیب شده و تولید متوقف می‌شود، اما برای ایجاد حداکثر بهره‌وری ممکن گام برمی‌داریم.

وی اظهار داشت: امیدواریم در سال مالی ، ساختار شرکت را بر اساس اهدافی که کشور دارد، اصلاح کنیم تا چابک‌سازی اتفاق بیفتد و قیمت تمام شده کاهش یابد. این اصلاحات تاکنون انجام شده و در آینده نیز ادامه خواهد داشت.

وی همچنین درباره تاریخ برگزاری مجمع سهامداران و سیاست تقسیم سود گفت: مجمع شرکت روز پنجشنبه هفته آینده برگزار خواهد شد و با توجه به سود انباشته و رقم سود سال جاری، پیشنهاد داریم که این سود انباشته در بخش افزایش سرمایه مورد استفاده قرار گیرد و از این محل از معافیت مالیاتی مناسبی برخوردار شویم.

سرائی اظهار داشت: در سال گذشته، مجموعه گروه حدود ۳.۶ همت فعالیت داشته است و امیدواریم در سال مالی امسال این رقم را با برنامه و پیش‌بینی بودجه‌ای که داریم، ارتقا دهیم. سود سال مالی ۱۴۰۳_۱۴۰۲ حدود ۴۰۰ میلیارد تومان بوده است و امیدواریم این رقم در سال آینده افزایش یابد.