صاحبخبر - به گزارش خبرنگار حوزه استان های خبرگزاری تقریب، متن نوشته به شرح زیر است: جنگ اخیر موسوم به “طوفان الاقصی” تأثیر عمیقی بر ساختار و عملکرد ارتش رژیم صهیونیستی گذاشته است.
این جنگ ضعفهای جدی در تئوریها و ابزارهای نظامی رژیم صهیونیستی آشکار کرد و باعث شد ارتش “اسرائیل” سیاستها و برنامههای خود را مورد بازنگری قرار دهد.
پایان نظریه “ارتش کوچک و هوشمند”
یکی از نخستین پیامدهای این بازنگری، کنار گذاشتن نظریه “ارتش کوچک و هوشمند” بود که دو دهه گذشته سیاست اصلی در ساختار نیروهای نظامی “اسرائیل” بهشمار میرفت.
تجربه جنگ نشان داد که بدون حضور نیروی زمینی قوی، حتی با وجود نیروی هوایی پیشرفته و توان اطلاعاتی، نمیتوان به اهداف جنگی دست یافت.
نیاز فوری به تقویت نیروهای زمینی
رسانههای اسرائیلی همچون “معاریو” تأکید کردهاند که ارتش به بازسازی و گسترش نیروهای زمینی خود، بهویژه در بخش زرهی، نیاز فوری دارد.
برنامههایی برای تولید صدها تانک جدید مرکاوا و بازسازی تانکهای قدیمی که در جنگ آسیب دیدهاند، در دستور کار قرار گرفته است. اما محدودیتهای بودجه و کمبود قطعات یدکی ناشی از شرایط جهانی، این فرآیند را با چالشهایی روبرو کرده است.
“آوی اشکنازی”، خبرنگار نظامی روزنامه معاریو، یکی از دلایل اصلی پذیرش آتشبس با لبنان توسط “اسرائیل” را وضعیت دشوار نیروی هوایی این کشور اعلام کرده بود. بنیامین نتانیاهو نیز در توجیه پذیرش آتشبس به “نیاز فوری برای تجدید ذخایر سلاحها و تجهیزات” اشاره کرد.
مشکلات تأمین تجهیزات و مهمات
ارتش “اسرائیل” در جنگ اخیر با کمبود جدی در مهمات و تجهیزات مواجه شد. کاهش ذخایر بمبهای هوشمند و معمولی، و همچنین فرسودگی هواپیماهای جنگنده، از جمله مشکلات اصلی گزارش شده است. این امر ارتش را وادار به افزایش تولید داخلی و واردات فوری از کشورهای دیگر کرده است.
چالشهای مالی و انسانی
هزینههای سنگین جنگ، که به صدها میلیارد شِکل تخمین زده میشود، ارتش “اسرائیل” را در زمینه تأمین مالی و افزایش نیروهای انسانی با مشکل مواجه کرده است.
از سوی دیگر، کاهش احتمالی حقوق نظامیان توسط وزارت دارایی میتواند انگیزه نیروها را کاهش دهد و رقابت ارتش با بخش خصوصی برای حفظ نیروها را دشوارتر کند.
∎