شناسهٔ خبر: 70780396 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: صدای آمریکا | لینک خبر

ریاض میزبان دیپلمات‌های منطقه‌ای و اروپایی درباره سوریه

صاحب‌خبر -

کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، روز یکشنبه گفت وزیران امور خارجه کشورهای اروپایی در روز ٨ بهمن به منظور بحث درباره برچیدن تحریم‌ها علیه سوریه در بروکسل گرد هم خواهند آمد.

کالاس این اظهارات را در ریاض، پایتخت عربستان سعودی، و پیش از نشست دیپلمات‌های ارشد کشورهای خاورمیانه‌ای و غربی و وزیر امور خارجه دولت جدید سوریه مطرح کرد.

جمهوری اسلامی به این نشست دعوت نشده است.

به گفته مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، رفع تحریم‌های اروپا علیه سوریه منوط به نحوه حکمرانی دولت جدید آن و فراگیر بودن این دولت در برابر «گروه‌های مختلف» و زنان و همچنین «عدم افراطی‌گری» آن خواهد بود.

دیپلمات ارشد اروپا تصریح کرد که اگر تحولات در سوریه در جهت درست پیش برود، این اتحادیه گام‌های بعدی به منظور رفع تحریم‌ها را بر خواهد داشت و اگر مسیر تحولات در جهت نادرست باشد تحریم‌ها همچنان به قوت خود باقی خواهند ماند.

نشست روز یکشنبه به میزبانی عربستان سعودی نخستین نشست از نوع خود با حضور رهبران غربی و خاورمیانه‌ای پس از سرنگونی اسد است و در حالی برگزار می‌شود که حاکمان جدید سوریه مصرانه خواهان برچیدن تحریم‌های بین‌المللی علیه این کشور هستند.

آمریکا، بریتانیا، و اتحادیه اروپا در پاسخ به سرکوب خونین معترضان سوریه‌ای توسط بشار اسد، تحریم‌های گسترده‌ای علیه حکومت سوریه وضع کردند. اما به قدرت رسیدن گروه تحریرالشام پس از سرنگونی اسد با توجه به اینکه گروه مزبور سابقا شاخه گروه تروریستی القاعده در سوریه بود، برچیدن تحریم‌ها علیه سوریه را دوچندان پیچیده کرده است.

آنالینا بائربوک، وزیر امور خارجه آلمان، با اشاره به لزوم حفظ تحریم‌ها علیه بشار اسد و دوستان و متحدانش و در عین حال کمک به مردم سوریه گفت این کشور ۵۰ میلیون یورو در قالب خوراک، سرپناه‌های اضطراری، و مراقبت‌های پزشکی در اختیار مردم سوریه قرار خواهد داد.

ایالات متحده آمریکا نیز دوشنبه گذشته به منظور تسهیل در ارسال کمک‌های بشردوستانه به مردم سوریه، یک معافیت شش ماهه از تحریم‌های خود را برای معاملات با نهادهای حاکمیتی در این کشور صادر کرد.

نمایندگان بریتانیا، عربستان سعودی، مصر، امارات متحده عربی، قطر، بحرین، عراق، اردن، لبنان، ترکیه، و سازمان ملل متحد از دیگر شرکت‌کنندگان در نشست ریاض هستند.

ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا ضمن استقبال از سرنگونی بیش از پنج دهه حکومت استبدادی خاندان اسد در سوریه، بر لزوم ایجاد یک دولت فراگیر و متشکل از گروه‌های گوناگون قومی و دینی این کشور از جمله دروزی‌ها، کُردها، مسیحی‌ها، و شیعیان تاکید کرده‌اند.