شناسهٔ خبر: 70776354 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

تلاش فیلیپین برای حفظ موقعیت خود در دریای جنوبی چین

فیلیپین روز یکشنبه ۱۲ ژانویه اعلام کرد که یک کشتی گارد ساحلی را به منطقه اعزام کرده تا با گشت‌های چین که تلاش می‌کنند "وضعیت موجود در دریای چین جنوبی را تغییر دهند"، مقابله کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، سخنگوی گارد ساحلی فیلیپین اظهار داشت: امسال یک کشتی گشت‌زنی چین به فاصله 60 مایلی (حدود 111 کیلومتری) غرب جزیره اصلی لوزون نزدیک شده است. هدف آنها عادی‌سازی این نوع استقرار است و اگر ما متوجه این اقدامات نشویم و به آنها واکنش نشان ندهیم، وضعیت موجود تغییر خواهد کرد.

وی در ادامه افزود که مانیل یک کشتی گارد ساحلی را به این منطقه اعزام کرده تا با گشت‌های "غیرقانونی" چین مقابله کند. به گفته او، هدف فیلیپین جلوگیری از عادی‌سازی گشت‌های چینی و ممانعت از موفقیت سیاست‌های قلدرمأبانه چین است.

این سخنگو همچنین توضیح داد که از 30 دسامبر تا 11 ژانویه، سه کشتی گارد ساحلی چین از پایگاه‌های گوان‌دونگ و هاینان وارد آب‌های مورد مناقشه شده‌اند.

در سال 2016، دادگاه داوری لاهه در طی حکمی تأکید کرده بود که ادعای چین بر بخش وسیعی از دریای چین جنوبی بر اساس "خطوط نه‌گانه" هیچ‌گونه مبنای قانونی ندارد. با این حال، پکن از ابتدا تا انتهای این روند قضایی موضع عدم مشارکت و عدم پذیرش را اتخاذ کرد. علاوه بر فیلیپین، کشورهای برونئی، مالزی، تایوان و ویتنام نیز نسبت به این آبراه استراتژیک ادعاهای حاکمیتی دارند.

علاوه بر این، در طی روزهای اخیر، رومئو براونر، عالی‌ترین مقام نظامی فیلیپین، در مصاحبه‌ای اعلام کرده بود که فیلیپین قصد دارد در شمالی‌ترین جزایر خود یعنی باتانس، سامانه‌های رادار نظارتی ساحلی که توسط ژاپن تأمین شده‌اند، نصب کند. او بر لزوم تقویت دفاعی و تضمین باز بودن یکی از مهم‌ترین آبراه‌های تجاری جهان یعنی تنگه باس تأکید کرد.

براونر بیان کرد: تنگه باس که میان تایوان و جزایر باتانس واقع شده، با فاصله‌ای کمتر از 200 کیلومتر، یک گلوگاه حیاتی برای تجارت جهانی محسوب می‌شود.

وی افزود: بسیار مهم است که تنگه باس آزاد و بدون کنترل هیچ کشوری باقی بماند. ما باید در تمامی گلوگاه‌های حیاتی که شناسایی می‌کنیم، سامانه‌های راداری نصب کنیم.

براونر همچنین اشاره کرد که جزایر باتانس همچنان به عنوان محل برگزاری رزمایش‌های سالانه مشترک بین فیلیپین و ایالات متحده باقی خواهد ماند. وی تصریح کرد: در صورت تأیید توافقنامه دفاعی دوجانبه‌ای که سال گذشته با ژاپن امضا شد، نیروهای دفاعی ژاپن ممکن است امسال در این رزمایش‌ها شرکت کنند.

افزایش تنش‌ها در دریای چین جنوبی نگرانی‌هایی را مبنی بر اینکه این رویارویی می‌تواند پای متحد امنیتی قدیمی فیلیپین، یعنی ایالات متحده و حتی ژاپن را به درگیری مسلحانه با چین باز کند، برانگیخته است.

انتهای پیام/