به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، قباد مرادی در یک برنامه تلویزیونی با اعلام این که سالیانه بیش از یک میلیارد نفر در جهان به آنفلوآنزا مبتلا می شوند، اظهار کرد: این در حالی است که بسیاری از افراد واکسن هم میزنند بنابراین ویروسهای سرماخوردگی منحصر به ایران نیست. اکنون درصد بالایی از جمعیت کشورهای عربی همسایه درگیر آنفلوآنزای H1N1 هستند. در آفریقا نوع آنفلوآنزای فصلی H3N2 و در برخی دیگر از کشورهای آنفلوآنزای نوع B شایع است. در چین HMPV شایعتر است و 7 درصد جمعیت استرالیا هم درگیر همین ویروس متاپنوموویروس هستند.
وی ادامه داد: نباید بیماریهای تنفسی ویروسی را زیاد برای خودمان بزرگ جلوه دهیم. زیرا عموم افراد پس از ابتلا با استراحت، خوردن مایعات گرم و کاهش تب و عوارض دیگر با دارو میتوانند درمان شوند و در بسیاری از موارد نیازی به مراجعه به پزشک هم ندارند.
سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت اظهار کرد: زمانی باید نگران شد که تب فرد بالا باشد، فرد دچار تنگی نفس شده یا بدنش دچار کم آبی (دهیدراته) شود.
مرادی با بیان این که متاپنوموویروس (HMPV) ویروس جدیدی نبوده و از سال 2001 در دنیا شناخته شده است، خاطرنشان کرد: این ویروس نیز موجب عفونت تنفسی میشود و بیشتر کودکان زیر پنج سال را درگیر میکند.
سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت افزود: سیستم بهداشتی کشور ابزار رصد این ویروس را در اختیار دارد. بر اساس این رصدها این ویروس طی ماههای گذشته جزو ویروسهای در گردش در کشور ما نبوده است.
وی با اشاره به شایعاتی که این روزها بین مردم مطرح شده که از آمدن یک ویروس جدید مثل کرونا خبر میدهد، گفت: هیچ ویروس جدید، تغییر سویه یا تغییر جهشی در کار نیست و نه کشور چین نه سازمان بهداشت جهانی چنین چیزی را تایید و اعلام نکردهاند.
سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت بیان کرد: علائم اغلب عفونت های تنفسی شبیه به هم و سرفه، گلو درد، تب، آبریزش بینی هستند. متاپنوموویروس البته ممکن است دستگاه تنفس تحتانی را هم درگیر کند که مطابق آمار این درگیری در 4 تا 5 درصد افراد رخ می دهد و منجر به تشدید سرفه و تنگی نفس میشود.
مرادی اضافه کرد: دوره ابتلای متاپنوموویروس تا یک هفته طول میکشد و درمان آن نیز مانند سرماخوردگی درمان حمایتی است و واکسن خاصی ندارد.
وی با بیان این که سالمندان به ویژه آنها که بیماری های زمینه ای دارند بهتر است کلا در فصول سرد سال از اجتماعات پرهیز کنند، گفت: افراد بالای 65 سال، زنان باردار، کودکان 5 ماه تا 5 سال، کادر بهداشت و درمان و افراد دارای بیماریهای مزمن حتما باید واکسن تزریق کنند.
سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: البته واکسن آنفلوآنزادر بهترین حالت 40 تا 60 درصد از بیماری پیشگیری میکند ولی اگر فردی واکسن تزریق کرده باشد احتمال این که به آنفلوآنزای شدید مبتلا شود کمتر است.
انتهای پیام/
∎