به گزارش اقتصادنیوز، بازار ارز معاملات دومین روز هفته را در حالی آغاز خواهد کرد که قیمت دلار روز شنبه با افزایش ارزش همراه شد.
برخی کارشناسان بر این باورند که بازار ارز تحت تأثیر گمانهزنیهای سیاسی درباره مذاکرات رفع تحریم قرار دارد. به گفته اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه، مذاکرات همچنان ادامه دارد و ایران از روند گفتوگوها خارج نشده است.
تحلیلگران پیشبینی میکنند با تخلیه اثر این اخبار، قیمت دلار با افزایش عرضه و تثبیت شرایط سیاسی مسیر کاهشی را در پیش خواهد گرفت.
اقتصاددانان نیز با اشاره به وجود حباب مثبت در نرخ دلار، شرایط کنونی را برای ورود به بازار ارز مناسب نمیدانند. این گروه معتقدند با کاهش تقاضای فصلی، احتمال اصلاح قیمت دلار و حرکت به سمت سطوح پایینتر وجود دارد.
با این حال، دلار تهران معاملات روز شنبه را بدون تغییر نسبت به قیمتهای پشت خطی روز گذشته در سطح دوم از کانال دوم کریدور هشتم آغاز کرد و در ادامه، با افزایش ۲۵۰ تومانی، به سمت نیمه اول کانال دوم کریدور هشتم حرکت کرد و در این محدوده نوسان داد.
دلار هرات نیز با نوسان مثبت ۲۰۰ تومانی نسبت به معاملات پشت خطی جمعه، در سطح دوم از کانال اول کریدور هشتم باز گشایی شد و پس از آن، با کاهش قیمت تا سطح نهم کف این کریدور عقبنشینی کرد، اما دوباره با افزایش قیمت به کانال اول بازگشت و در ادامه با کاهش مجدد به کف کریدور هشتم رسید.
درهم امارات هم معاملات روز شنبه را با افزایش ۷۰ تومانی نسبت به دو روز قبل و قیمت ۲۲ هزار و ۴۵۰ تومان آغاز کرد و در ادامه، با رشد مختصر به ۲۲ هزار و ۴۸۰ تومان رسید، اما در ادامه نزولی شد و به ۲۲ هزار و ۳۴۰ تومان کاهش یافت.
از سوی دیگر، بازار رسمی نیز امروز شاهد کاهش قیمت دلار و یورو بود. براساس اعلام مرکز مبادله طلا و ارز ایران، دلار در مرکز مبادله ایران با کاهش ۶۸ هزار و ۴۱۶ تومان قیمت خورد. نرخ حوالهای آن نیز با گپ منفی به ۶۶ هزار و ۵۳۲ تومان رسید. یورو نیز با کاهش در نرخ ۷۰ هزار و ۴۵ تومان معامله شد و ارزش درهم امارات در بازار رسمی کاهش یافت و به ۱۸ هزار و ۶۲۵ تومان رسید.
کاهش تمایل به خرید درهم در بازار آزاد عاملی شد تا حباب درهم به نزدیکی صفر برسد. این کاهش حباب نشاندهنده افت فشار تقاضای تجاری ارز در بازار آزاد است. به عقیده تحلیلگران، دو عامل اصلی برای این کاهش مطرح شده است؛ نخست، افزایش خوشبینی نسبت به احتمال تصویب FATF و خروج از لیست سیاه آن که باعث شده معاملهگران با احتیاط بیشتری در بازار درهم فعالیت کنند. دوم، بسته شدن سامانه نیما از ابتدای بهمنماه که با تقویت عرضه ارز در سامانه جدید، فشار تقاضای تجاری در بازار آزاد را کاهش داده است.
به گزارش اقتصادنیوز، بازار رمزارزها نیز روز گذشته شاهد نوساناتی در محدوده مشخص بود و قیمت بیتکوین در کانال ۹۴ هزار دلار قرار داشت و در زمان نگارش این گزارش، در سطح ۹۴ هزار و ۶۵۵ دلار معامله میشود. تتر نیز در ۲۴ ساعت گذشته بین ۸۱ هزار و ۳۴۰ تومان و ۸۲ هزار و ۳۰۰ تومان نوسان داشت و هماکنون با قیمت ۸۱ هزار و ۸۱۰ تومان در حال معامله است.
چشمانداز قیمتی بیتکوین علیرغم تأثیر موانع اقتصادی موقت همچنان صعودی ارزیابی میشود. روز جمعه (۲۱ دی)، انتشار دادههای مثبت از بازار کار آمریکا باعث تقویت شاخص دلار شد و به دنبال آن، قیمت بیتکوین به زیر ۹۳ هزار دلار سقوط کرد. این موضوع با کاهش احتمال تغییر نرخ بهره توسط فدرال رزرو در ژانویه (کمتر از ۳ درصد) مرتبط است. با این حال، وعدههای دونالد ترامپ برای تقویت جایگاه آمریکا بهعنوان مرکز ارزهای دیجیتال جهان و انتصاب رهبران حامی صنعت در آژانسهای نظارتی، میتواند در آینده به رشد تقاضای بیتکوین کمک کند.
تحلیلگران تکنیکال محدوده ۹۳ هزار دلار را بهعنوان سطح حمایتی کلیدی بیت کوین شناسایی کردهاند و کاهش قیمت به زیر این سطح میتواند مسیر را برای افت بیشتر تا ۹۱ هزار دلار باز کند. در مقابل، ۹۵ هزار و ۵۰۰ دلار بهعنوان مقاومت اصلی در کوتاهمدت عمل میکند و عبور از این سطح میتواند بیتکوین را به سمت اهداف بالاتر در محدوده ۹۷ هزار دلار سوق دهد.
قیمت تتر نیز تحت تأثیر نوسانات دلار داخلی قرار دارد و در محدودههای مشخصی نوسان کرده است. تحلیلگران تکنیکال سطح ۸۱ هزار و ۳۰۰ تومان را بهعنوان حمایت اصلی تتر شناسایی کردهاند و در صورت شکست این سطح، قیمت ممکن است به ۸۰ هزار و ۷۰۰ تومان کاهش یابد. از سوی دیگر، ناحیه ۸۲ هزار و ۵۰۰ تومان بهعنوان مقاومت کوتاهمدت در نظر گرفته میشود و عبور از این سطح میتواند قیمت را به ۸۳ هزار و ۲۰۰ تومان برساند.
با این همه، معاملهگران فنی پیشبینی میکنند درهم امارات در روزهای آینده بین دو محدوده حمایت و مقاومت کلیدی، به ترتیب 22 هزار تومان و 22 هزار و 500 تومان نوسان خواهد داشت. اگر قیمت درهم از سطح حمایتی 22 هزار تومان پایینتر رود، احتمال کاهش بیشتر تا سطح 21 هزار و 900 تومان وجود دارد. اما اگر قیمت بتواند مقاومت 22 هزار و 500 تومان را بشکند، روند صعودی قویتری به سمت 22 هزار و 750 تومان مشاهده خواهد شد.
تحلیلگران فنی نیز معتقدند شکسته شدن مقاومتهای کلیدی در معاملات روز گذشته دلار نشاندهنده تداوم انتظارات صعودی در بازار است؛ روندی که از سیگنالهای تورمی و فشارهای روانی نشات گرفته است.
بر اساس تحلیل تکنیکال، مقاومتهای کلیدی دلار در محدوده کانال دوم کریدور هشتم است و حمایتهای اولیه در مرز کانال نهم کریدور هفتم قرار دارند. اگر بازار بتواند از مقاومت مذکور عبور کند، امکان رشد تا میانه کریدور هشتم وجود دارد. با این حال، در صورت تثبیت در این محدوده یا بازگشت به سمت حمایت، دلار میتواند دچار نوسانات محدودتری شود.
فعالان بازار معتقدند تا زمانی که عوامل بنیادی جدید وارد بازار نشوند، دلار در کریدور فعلی به حرکت خود را ادامه خواهد داد.
این گروه همچنین تغییرات قیمت نفت و میزان فروش آن را با دقت دنبال میکنند؛ چرا که در پایان هفته، قیمت نفت برنت به سطح کریدور هشتم رسید. این افزایش ناشی از فشار تحریمی ایالات متحده بر صادرات نفت روسیه بوده که هدف آن کاهش صادرات انرژی روسیه به چین و هند است. در چنین شرایطی، اگر صادرات نفت ایران تحت تأثیر قرار نگیرد، رشد قیمت نفت میتواند انتظارات از افزایش درآمدهای نفتی کشور را تقویت کند. این موضوع بر انتظارات بازار ارز تأثیر مثبت گذاشته و میتواند به کاهش نوسانات و کنترل قیمتها کمک کند