شناسهٔ خبر: 70773718 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

«بشارت یحیی»؛ از شرح زیبایی مقاومت تا قصه تنهایی دغدغه‌مندان فرهنگی قزوین

قزوین- نمایشگاه «بشارت یحیی» با تجربه‌ای تازه از هم نشینی تصویر، متن و صدا در جستجوی حقیقت پرورش قهرمان میان اردوگاه آوارگان جنگ لبنان در سوریه است.

صاحب‌خبر -

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: نمایشگاه «بشارت یحیی» که از ۱۶ دی ماه در قزوین کار خود را آغاز کرده در یک هفته اخیر با استقبال کم نظیر فعالان فرهنگی و هنری استان روبرو شده است.

این نمایشگاه که روایت‌عکس بوده و فرم جدیدی در استان قزوین به مخاطب ارائه داده توانسته است نظر بسیاری را به خود جلب کرده و با استقبال خوبی در استان همراه شود.

«بشارت یحیی» که به همت مهسا الویری و با حضور این عکاس جوان در اردوگاه مردمان لبنانی آواره شده از حملات اسرائیل در سوریه است روایت جدیدی از مقاومت را به تصویر کشیده است.

این نمایشگاه با تجربه‌ای تازه از همنشینی تصویر، متن و صدا در جستجوی حقیقت پرورش قهرمان است میان اردوگاه آوارگان جنگ لبنان در سوریه.

نمایشگاه «بشارت یحیی» شرح ایمان و عزت نفس مردمان لبنان

مهسا الویری در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: نمایشگاه بشارت یحیی در ۱۷ روایت صوتی، تصویری و متن است که از مصاحبه و همنشینی با افرادی که در اردوگاه حرجله در سوریه بودند نوشته شده است.

وی افزود: با دغدغه شخصی به مکالمه با این افراد پرداختم و داستان‌های آنها از جمله ایمان، مقاومت و عزت نفس این افراد باعث شد روایت آنها را نوشته و به تصویر بکشم.

«بشارت یحیی»؛ از شرح زیبایی مقاومت تا قصه تنهایی دغدغه‌مندان فرهنگی قزوین

این عکاس قزوینی تصریح کرد: این نمایشگاه اولین نمایشگاهی در استان قزوین است که متن و روایت و تصویر با هم و در کنار یکدیگر قرار گرفته و بدون شک مورد استقبال نوجوانان قرار خواهد گرفت.

نمایشگاه «بشارت یحیی» زبانی نو برای ارتباط با نسل جدید است

میثم ملکی عکاس و هنرمند قزوینی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه باید در هنر به دنبال زبان نو بود، اضافه کرد: نمایشگاه «بشارت یحیی» یک ایده بکر و نو بود که کلیشه‌ها را کنار زد.

وی با بیان اینکه برای صحبت کردن با نسل جدید نیاز به زبان جدید داریم، تاکید کرد: ین سبک از نمایش و روایت‌های اینچنینی یکی از راه کارهای مناسب برای ارتباط برقرار کردن با نسل جدید و همان جهاد تبیین است.

این عکاس قزوینی با بیان اینکه نمایشگاه «بشارت یحیی» به تصویرسازی واقعی از مقاومت و نگاه مردمان کشورهای دیگر به این جبهه را به خوبی به نمایش گذاشته است.

وی با بیان اینکه سالهاست کلمه «جهاد تبیین» به ادبیات کلامی مدیران ما اضافه شده است، اظهار کرد: حمایت از این نوع نمایشگاه‌ها و هنرمندان اقدام عملی جهاد تبیین است که متأسفانه کمتر آن را می‌بینیم.

نمایشگاه «بشارت یحیی» بهترین تصویرسازی برای نسل نوجوان و جوان است

محمد کشاورز رئیس سازمان بسیج هنرمندان قزوین نیز در گفتگو با خبرنگار مهر بیان کرد: «بشارت یحیی» کار ماندگار و ایده‌ای نو بود که در قزوین اجرا شد.

وی اضافه کرد: این نمایشگاه بهترین تصویرسازی برای نسل نوجوان و جوان است و باید از این بستر و زبان نو برای آشنایی این نسل با مفاهیم واقعی جبهه مقاومت و رنج‌های بیش از ۸۰ ساله این مردم استفاده کرد.

رئیس سازمان بسیج هنرمندان قزوین تصریح کرد: ترکیب عکس، صوت و فیلم و حتی چیدمان نمایشگاه «بشارت یحیی» کار ماندگار و ایده‌ای نو بود که حس و حال واقعی فضای جبهه مقاومت را القا می‌کند.

وی با بیان اینکه باید از برگزاری این نمایشگاه‌ها حمایت‌های بیشتری داشت، یادآور شد: دغدغه شرح جبهه مقاومت و جهاد تبیین نباید کلامی باشد بلکه باید برای این حوزه برنامه داشته و به دنبال حمایت از آثار فاخر این حوزه باشیم.

نمایشگاه عکس روایت «بشارت یحیی» گوشه‌ای از واقعیات یک سبک زندگی متفاوت

حسن عابدینی فعال رسانه‌ای و مدیر خبرگزاری مهر نیز در صفحه شخصی خود در یادداشتی نوشت: نمایشگاه عکس روایت «بشارت یحیی» که این روزها در نگارخانه حوزه هنری قزوین برپا شده توانسته گوشه‌ای از واقعیات یک سبک زندگی متفاوت را به تصویر بکشد.

وی ادامه داد: عکس روایت‌های بانو مهسا الویری در قزوین که ابتکاری نو و خلاقانه برای شهر خسته و خالی از ایده‌های فرهنگی محسوب می‌شود با زبانی گرم و متفاوت و به دور از کلیشه سبک زندگی مردمانی را به تصویر کشیده که سال‌ها از آنها در قاب‌هایی سرد و بی روح و البته به اشتباه، مردمانی خسته مشاهده کردیم.

این فعال رسانه‌ای تصریح کرد: «بشارت یحیی» با پشتیبانی حوزه هنری قزوین گویا قرار است به تنهایی بار کم کاری دستگاه‌های عریض و طویل فرهنگی این استان را به دوش بکشد و روایتی ناب از خط مقاومت برای من و شما ارائه دهد.

وی ادامه داد: در سکوت و حتی عدم حمایت دستگاه‌ها و متولیان فرهنگی و هنری و خرده گیری مغرضانه ناشکیبایان خسته، بانوی جوانی دوربین به دست گرفته و با دغدغه به سراغ مردمانی رفته که سالهاست نتوانسته‌ایم با دنیایی از امکانات، تصویری مبتنی بر واقعیت از آنها به این مردم ارائه دهیم.

«بشارت یحیی»؛ از شرح زیبایی مقاومت تا قصه تنهایی دغدغه‌مندان فرهنگی قزوین

عابدینی تاکید کرد: معتقدم فهم درست از مقتضیات جبهه مقاومت و لزوم روایت صحیح از واقعیت مردمانی که در خط مقدم مقاومت زندگی متفاوتی را تجربه کرده و می‌کنند و از همه مهم‌تر بیان صحیح و هنرمندانه این سبک زندگی حلقه گم شده فعالیت‌های فرهنگی و هنری در رابطه با جبهه مقاومت در سال‌های اخیر بوده و نمایشگاه «بشارت یحیی» توانسته بخش مهمی از این خلأ را رفع کند.

نمایشگاه «بشارت یحیی» تصاویر ماندگار از رنج و گنج

جابر خرم نیا یکی دیگر از فعالان رسانه‌ای نیز در رابطه با این نمایشگاه در صفحه شخصی خود نوشت: امروز به دعوت حوزه هنری انقلاب اسلامی، به مراسم افتتاح نمایشگاه بشارت یحیی رفتم. نخستین نمایشگاه روایت عکس از آوارگان جنگ که در قزوین برپا می‌شود.

این فعال رسانه‌ای ادامه داد: گذشته از روایت جذاب صوتی، تصاویر ماندگار از رنج، گنج! و زندگی آوارگان جنگی و خلاقیت در برگزاری آن؛ این نمایشگاه هنرمندانه روایتی است از لنز دوربین و صدای روایتگر مهسا الویری… چیزی که می‌خواهم بگویم این است.

وی تاکید کرد: بانوی هنرمند قزوینی به منطقه جنگی در سوریه رفته، در اردوگاه آوارگان جنگ صدها تصویر ثبت می‌کند، روایتش را رقم می‌زند و حالا نخستین و تا اینجا آخرین بانوی عکاس ایرانی جنگ در سوریه، با نمایشگاهش در حوزه‌ی هنری انقلاب اسلامی حرف برای گفتن دارد.

خرم نیا در ادامه یادداشت بیان کرد: مسئولان همیشه مدعی هیچ‌کدام به مراسم افتتاحیه نیامدند، مدیرکل ارشاد و معاون هنری‌اش، مدیرکل دفتر اجتماعی و فرهنگی، بانوان مسئول و مشهور، انجمن هنرهای تجسمی! و… کجا بودند؟ شاید در خواب.

وی اضافه کرد: این دختر هنرمند، آنقدر دقیق، صریح، نکته‌سنج و استادانه به روایت پرداخته که درک متفاوتی را از زیست مردم جنگ زده و آواره‌ی جنگی لبنان در سوریه تجربه خواهید کرد.

به گزارش مهر به نظر می‌رسد نمایشگاه «بشارت یحیی» توانسته با زبانی متفاوت قرائتی نو و جدید از زیبایی‌های جبهه مقاومت ارائه دهد؛ زیبایی که نسل امروز بیش از هر زمانی به درک آن نیاز دارند.

اما در کنار زیبایی‌های این نمایشگاه و بیان نو تلخی عدم همراهی دستگاه‌های متولی و رسم کهنه بی برنامگی فرهنگی در قزوین باز هم به چشم می‌خورد.

نه تنها جای این نمایشگاه در نگارخانه کوچک مهر حوزه هنری نبود بلکه می‌شد با برنامه‌ریزی متولیان فرهنگی و شهری قزوین این نمایشگاه در ابعادی بزرگ در مرکز شهر قزوین برگزار شود؛ جایی که مردمان بیشتری با این نمایشگاه همراهی داشته باشند.

بدون شک استفاده از این ظرفیت ماندگار باید در دستور کار دستگاه‌های متولی حوزه فرهنگ استان قزوین قرار بگیرد تا شاهد فعالیت‌های اثرگذار فرهنگی باشیم.