به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، نوربخش عسکری پیش از ظهر در آئین اختتامیه ششمین سرشماری عمومی کشاورزی استان مرکزی اظهار کرد: ششمین سرشماری کشاورزی بعد از 10 سال در استان مرکزی با همکاری و همراهی مدیران اجرایی و مدیران ارشد استان بهخوبی و با وضعیت مطلوبی برگزار شد، خوشبختانه توانستیم با همراهی فرمانداران، بخشداران، دهیاران و همکاری بهرهبرداران بخش کشاورزی که میزبان آمارگیران بودند، بدون کمترین مشکل این وظیفه را به پایان برسانیم.
وی افزود: ششمین سرشماری به دستور رئیس جمهور به مدت 45 روز در آبانماه و آذرماه برگزار شد، برای اجرای سرشماری از 12 خردادماه اقلام سرشماری نهایی شد و سه مرحله آموزش به آمارگیران وجود داشت و 90 درصد آمارگیران در استان مرکزی از بانوان بودند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان مرکزی بیان کرد: ششمین سرشماری در استان مرکزی در 10 شهر منتخب و 24 شهر غیرمنتخب انجام شده است، بیش از 170 نفر آموزش پیش از سرشماری برای آمارگیران انجام شده است.
عسکری به مشکلات پیشرو در این دوره از سرشماری اشاره داشت و گفت: ناکافی بودن اعتبارات با توجه به قیمت بالای آژانس و سایر اقلام هزینهای، مشکلات تأمین خودرو توسط برخی شهرستانها، شروع فصل سرما و مشکلات ناشی از آن و خانوارهای غایب از جمله مشکلات در این از سرشماری بود.
وی با بیان اینکه نتایج نهایی سرشماری در اردیبهشت ماه اعلام میشود، گفت: بر اساس نتایج اولیه سرشماری کشاورزی در سال 1403، سهم بهره برداران به تفکیک هر شهرستان نسبت به کل استان به ترتیب در شهرستان ساوه 18.48 درصد، شهرستان شازند 15.91 درصد، شهرستان اراک 14.32 درصد، شهرستان خنداب 11.08 درصد، شهرستان خمین 8.7 درصد، شهرستان زرندیه 6.54 درصد، شهرستان کمیجان 5.73 درصد، شهرستان فراهان 4.85 درصد، شهرستان دلیجان 4.43 درصد، شهرستان تفرش 3.54 درصد، شهرستان آشتیان 3.52 درصد و شهرستان محلات 2.89 درصد است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان مرکزی بیان کرد: بیشترین بهره برداران در بخش باغداری با 36.67، بخش زراعت با 33.93 و بخش دامداری با 17.65 بوده است. براساس آخرین سرشماری در حوزه آبزیپروری، گلخانه، پروش زنبورعسل، نوغان و پرورش کرم ابریشم رشد داشتهایم و نسبت بهرهبرداران به مکان فهرست شده 37.4 درصد بوده است.
انتهای پیام/711/
∎