در شهر موشکی جدید سپاه چهار نوع موشک متفاوت استقرار دارد تا مانند آنچه در عملیات وعده صادق ۲ مورد استفاده قرار گرفت، در موقع لزوم مورد استفاده قرار بگیرد
سلسله رزمایشهای نیروهای مسلح را که از هفته گذشته با عنوان «رزمایشهای اقتدار» با مشارکت نیروهای زمینی، دریایی، هوایی و پدافندی ارتش جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در پهنه ایران اسلامی آغاز شده، میتوان کلکسیونی از «شگفتانههای» نیروی مسلح توصیف کرد. حجم وسیع منطقه عملیاتی، رزمایشهای ترکیبی کمتر دیده شده، به کارگیری تجهیزات پدافندی پیچیده و ناشناخته، و اکنون رونمایی از شهرهای جدید موشکی سپاه نمونههایی از این شگفتانهها هستند که آخرین آن جمعه شب از رسانه ملی به نمایش گذاشته شد.
ابهت و اقتدار ناشی از نمایش این شهرموشکی به قدری بود که نیازی به توضیح و تفسیر نباشد و آن که باید پیام را دریافت کند، دریافت کرد. با این حال، فرمانده کل سپاه در اظهار نظری کوتاه گفت: هر روز در اقصی نقاط این سرزمین به تعداد سامانهها و موشکها اضافه میشود. تا آنان که توهم ضعف توان دفاعی جمهوری اسلامی ایران را در سر میپروراندند و تبلیغ میکردند، از خواب بیدار شوند.
سرلشکر حسین سلامی، فرمانده سپاه پس از بازدید از این شهر موشکی که سردار سرتیپ امیرعلی حاجیزاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه او را همراهی میکرد، گفت: هر روز در اقصی نقاط این سرزمین به تعداد سامانهها و موشکها اضافه میشود. شاید دشمن تصور میکرد قدرت تولید ما منقطع شده است، اما نرخ رشد قدرت موشکی ما بهروز است. رشد همه اجزای قدرت ما بروز است، اما رشد قدرت موشکی واقعاً هر روز هم در کمیت، کیفیت، مهارت و طراحی افزایش مییابد و ارتقای ظرفیت و قابلیت پیدا میکند.
موشکهای شهر جدید موشکی سپاه
خبرگزاری فارس هم در گزارشی به معرفی موشکهای سپاه در این شهر موشکی پرداخته و درباره مشخصات و ویژگیهای آنها نوشته است: در این شهر موشکی که یکی از صدها شهر زیرزمینی موشکی است، چهار نوع موشکی متفاوت استقرار دارد تا مانند آنچه در عملیات وعده صادق ۲ مورد استفاده قرار گرفت، در موقع لزوم مورد استفاده قرار بگیرد.
از موشکهای حاضر در شهر جدید زیرزمینی موشکی سپاه عماد نام دارد که نخستین موشک بالستیک سوخت مایع و دوربرد ایران است که به سرجنگی با هدایتشونده مجهز شد که این موضوع بهوسیله نصب بالکها بر روی سرجنگی عماد رخ داد. نصب بالک در سرجنگی قابلیت هدایت و کنترل موشک تا لحظه اصابت را فراهم میکند. عماد از جمله موشکهای دوربرد جمهوری اسلامی ایران با برد ۱۷۰۰ کیلومتر است که تا ۷۵۰ کیلوگرم سرجنگی را میتواند حمل کند. طول این موشک ۵/۱۵ متر است و وزن آن هم بیش از ۱۷ تن است. عماد همچنین قابلیت نصب بر روی سیستم پرتاب خشابی موشکها از شهرهای موشکی زیرزمینی را که تحت عنوان «رگبار موشکی» شناخته میشود، دارد.
دیگر موشکهای حاضر در این شهر زیرزمینی دو موشک از خانواده قدر با نام قدر H و قدر F است. موشک بالستیک قدر F یک نمونه از موشکهای بالستیک سوخت مایع است که طول آن، ۸۶/۱۵ متر و قطر آن ۱۲۵ سانتی متر است. موشک بالستیک قدر F در حالت مجهز بیش از ۱۷ تن وزن دارد که ۶۵۰ کیلوگرم از این وزن مربوط به سر جنگی آن است. نوع عملکرد این موشک تک مرحلهای با قابلیت سر جداشونده است. موشک قدر H نیز مشخصاتی مشابه با دیگر اعضای این خانواده دارد، اما تفاوت اصلی در میزان برد آنها است. قدر S با برد ۱۳۵۰ کیلومتر، قدر H با برد ۱۶۵۰ کیلومتر و قدر F با برد ۱۹۵۰ کیلومتر طراحی و تولید شده است. سرعت بالای آمادگی برای شلیک، هدایتپذیری مناسب و قدرت تخریب بالای سرجنگی از ویژگیهای این موشک است.
موشک بالستیک میان برد قیام روز ۲۹ مرداد ۱۳۸۹ همزمان با افتتاح رسمی نیروگاه اتمی بوشهر با حضور مسئولان دفاعی جمهوری اسلامی ایران رونمایی شد. طول موشک قیام به عنوان اولین موشک بدون بالک ایرانی ۱۱ متر و ۸۴۶ سانتیمتر و قطر آن ۸۸۰ میلیمتر است. علاوه بر این، مدت زمان آمادهسازی موشک قیام ۲۰ دقیقه و وزن نهایی این موشک ۷۰۲۹ کیلوگرم است. موشک قیام یک موتور تک مرحلهای سوخت مایع دارد که با استفاده از این سوخت و موتور تک مرحلهای خود میتواند به سقف پروازی ۲۰۰ کیلومتری برسد. برد این موشک در حدود ۸۰۰ کیلومتر برآورد میشود. در نگاه اول موشک بالستیک قیام شباهت زیادی با موشک شهاب ۲ دارد ولی قیام ابعاد و طول بیشتری دارد و برد آن ۳۰۰ کیلومتر بیشتر از شهاب ۲ است، همچنین بالکهای معمول شهاب ۲ نیز در ساختار موشک قیام وجود ندارد.
تفاوت اصلی موشک قیام با سایر موشکهای بالستیک ایرانی در حذف بالکهای ثابت پایدارساز از انتهای بدنه است. این بالکها که به شکل ذوزنقه قائم الزاویه در تمام موشکهای بالستیک خانواده شهاب، قدر و سجیل دیده میشوند، نقش مهمی در ایجاد پایداری موشک دارند، اما در موشک قیام با عدم اتکا به بالکهای فوق، تمام وظیفه ایجاد پایداری به عهده سامانههای کنترلی با همان عملگرهای نصب شده در خروجی پیشران سوخت مایع است. دو سال قبل نیز اطلاعات جدیدی از نمونه جدید موشک قیام منتشر شد که نشان میدهد برد این موشک به ۱۰۰۰ کیلومتر و خطای آن به زیر ۵۰ متر رسیده است. در سالهای اخیر هم تصاویری از نمونه جدید این موشک با سر جنگی جداشونده منتشر شده بود که حالا مشخص شده است با بهرهگیری از این سر جنگی جدید، خطای اصابت موشک قیام به زیر ۵۰ متر رسیده است. پس از آن و در جریان عملیات ضربت محرم تصاویری از نمونه جدید موشک قیام منتشر شد که نشان میداد این موشک به چهار بالک کوچک برای هدایت بهتر مجهز شده است، اما تاکنون جزئیاتی از افزایش برد این موشک اعلام نشده بود. بر اساس اطلاعات منتشرشده نمونه جدید موشک قیام دارای کمینه برد ۱۰۰ و بیشینه برد ۱۰۰۰ کیلومتر است. این موشک از یک سر جنگی بهوزن حدوداً ۶۰۰ کیلوگرمی بهره میبرد و سرعت این موشک به ۲۹۳۵ متر بر ثانیه میرسد.
احداث و توسعه پایگاههای زیرزمینی چه در حوزه موشکی و چه در حوزههای پهپادی و جنگندههای نیروی هوایی ارتش یک راهبرد مهم نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران برای حفاظت از تجهیزات راهبردی در مقابل حملات احتمالی دشمنان است. اینگونه به نظر میرسد پایگاهی که جمعه شب گذشته از آن رونمایی شد تنها پایگاه زیرزمینی ایران نیست و جمهوری اسلامی ایران به صدها پایگاه پهپادی، موشکی و جنگنده تجهیز شده است.
پیام آشکار به دوست و دشمن
روشنترین پیام این رونمایی که نمونهای از بسیارها بود، برای دوست مایه آرامش خاطر و تولید امنیت و برای دشمن، اقتدار و بازدارندگی حداکثری است. قدرت و اقتداری که به مانند کوه یخی در اعماق اقیانوس تنها بخشی از آن به نمایش گذاشته شد و روز حادثه نشان خواهد داد که عمق این کوه دفاعی تا کجاها امتداد یافته است. دشمن اگر عاقل باشد، دچار خطای محاسباتی نخواهد شد، در غیر اینصورت، اگر دست از پا خطا کند، پاسخی خواهد گرفت که به قول کارشناسان حوزه تخریب «اولین اشتباه آنها، آخرین اشتباهشان خواهد بود». مبادا برخی تحولات پیرامونی در منطقه دشمن را متوهم کرده باشد.
منبع: روزنامه جوان