ابوالفضل ساروقیان در گفتگو با خبرنگار مهر با تأکید بر اهمیت و ارزش این بنای تاریخی اظهار کرد: عصارخانه ها نه تنها نماد بارزی از تکنولوژی و خلاقیت در حوزههای اقتصادی، صنعتی و کشاورزی در دوره کاربرد آن محسوب میشده بلکه اکنون نیز یک اثر تاریخی دارای اهمیت به شمار می آیند.
وی ابراز کرد: عصارخانه کنونی با توجه به اینکه تنها عصارخانه موجود در کاشان و همچنین متعلق به دوره قاجار و پهلوی است از اهمیت مضاعفی برخوردار است.
شهردار کاشان در خصوص پروژه بهسازی این بنا بیان کرد: اعتبار این پروژه هشت میلیارد ریال است که از محل اعتبارات عمرانی منطقه یک صرف گردیده است.
وی با اشاره به اینکه این پروژه با همکاری اداره میراث فرهنگی در حال انجام است، افزود: در این پروژه اقداماتی نظیر طاق بندی، بدنه سازی، پایه چینی، دیوار چینی، شابلون و لنگه ریزی و شیب بندی بام صورت میپذیرد.
ساروقیان خاطرنشان کرد: این عصارخانه تاریخی مجموعهای کامل و بینظیر در مجاورت دروازه حاج جمال بوده (واقع در کوی مخابرات خیابان شهید رجایی کنونی) که در جریان خیابان کشیها در سال ۱۳۱۴ خورشیدی بخش اعظم آن تخریب شده و آنچه از آن مجموعه برجای مانده بخش کوچکی مشتمل بر اصطبلهای عصارخانه قدیم بوده که تجهیزات عصاری به آنجا منتقل شده و با تغییراتی که در سال ۱۳۱۶ توسط مالک در بخش باقی مانده بنا صورت گرفته مجدداً تحت عنوان عصارخانه مورد بهرهبرداری قرار گرفته است.
به گزارش مهر این بنا در تاریخ ششم تیرماه ۱۴۰۱ با شماره ۳۳۷۸۰ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.