با وجود اعلام تعطیلی ادارات و سازمانها به علت تداوم آلودگی هوا، پیرو مصوبه جلسه گذشته شورای معاونین دیوان عالی کشور و بخشنامه صادره از سوی رئیس دیوان عالی کشور مبنی بر عدم تعویق و اطاله دادرسی در رسیدگی پروندهها و عدم لغو برگزاری جلسههای مدیریتی از پیشتعیینشده به علت تعطیلیهای فوقالذکر، جلسه شورای معاونین دیوان عالی کشور طبق سنوات قبل صبح امروز شنبه ۲۲ دی ماه با حضور حجتالاسلام والمسلمین محمدجعفر منتظری رئیس دیوان عالی کشور، رئیس دفتر و معاونین وی برگزار شد.
رئیس دیوان عالی کشور در این جلسه با تبریک ولادت با سعادت ابنالرضا حضرت جوادالائمه علیهالسلام با اشاره به روایتی از آن امام همام از جلد ۷۵ بحارالانوار ص ۳۶۴ گفت: "مَن لَم یَعرِفِ المَوارِدَ أعیَتْهُ المَصادِرُ" به این معنا که «کسی که راه ورود به کاری را نشناسد، راه برون شدن از آن درماندهاش میکند.» و این کلام گهربار باید سرلوحه کار همه کارگزاران نظام جمهوری اسلامی باشد، زیرا هرکسی که در این نظام مقدس سمتی گرفته، باید پاسخگوی شهیدان والامقام، خانواده معزز شهدا و خونهای جاری شده بر نخل انقلاب و نظام باشد و چنانچه این حدیث شریف نقشه راه باشد دیگر کسی با آزمون و خطا به بیراهه نمیرود.
حجتالاسلام والمسلمین منتظری با اشاره به نزدیک شدن به ماههای پایانی سال اظهار کرد: تعطیلیهای ابلاغ شده برای صرفهجویی در مصرف گاز یا تداوم آلودگی هوا، نباید مانع خدمتگزاری صحیح ما به مردم عزیز باشد و همه ما موظف هستیم به گونهای تدبیر کنیم که تعطیلیها در ماههای منتهی به آخر سال اصحاب پرونده را دچار مشکل نکند و اکیداً از اطاله دادرسی جلوگیری به عمل آید.
رئیس دیوان عالی کشور افزود: قضات ما در دیوان عالی کشور پیش از این نیز نشان دادهاند که جهاد گونه به تعطیلیها وقعی نمینهند و با رسیدگی مقدماتی به پروندهها و نگارش گردش کار در منازل خود و موکول کردن مشورت و تصمیم نهایی پرونده به زمانی که در شعبه حضور دارند اجازه ندادهاند که اینگونه تعطیلات تأثیری بر روند کاری شعبه داشته باشد.
وی تصریح کرد: همکاران اداری نیز همراه قضات با کار مضاعف خود این خلأ را پر کردهاند، اما در صورتی که وقت رسیدگی یا وقت نظارت برای پروندهای ثبت شد و آن زمان با تعطیلی مصادف بود، باید در کوتاهترین زمان ممکن و در اسرع وقت، اوقات ترک شده گذشته بهروز شود.
حجتالاسلام والمسلمین منتظری با بررسی دیگر ابعاد آسیبهای محتمل در ایام تعطیل عنوان کرد: در رسیدگی به برخی پروندههایی که بعد دعاوی مالی آنها بیشتر حائز اهمیت است، مانند پروندههای پرداخت خسارات بیمه، پرداخت دیون و پروندههای دعاوی حقوقی که عموماً جنبه مالی دارد، باید به گونهای عمل شود که حتیالامکان از ضرر و زیان اصحاب دعوا به علت موکول شدن آن به سال آتی جلوگیری شود.
رئیس دیوان عالی کشور در در ادامه با اشاره به چگونگی رسیدگی ماهیتی به پروندهها اذعان کرد: در پروندههایی که شعب وارد ماهیت امر شده، لازم است برای عدم تضییع حقوق طرفین حتیالامکان وقت رسیدگی تنظیم شود و با دعوت از اصحاب دعوا موضوع بررسی شود.
وی تصریح کرد: همچنین بنا به صلاحدید قضات، با بررسی نظرات کارشناسی مندرج در پرونده، در صورت وجود ابهام و شک و شبهه موضوع را مجدداً به کارشناس رسمی دادگستری که احاطه کامل به موضوع مطروحه دارد، دهند.
در ادامه جلسه، رئیس دفتر و معاونین به ارائه گزارش عملکرد و تمهیدات به عمل آمده در راستای مصوبات جلسات قبل و برنامههای پیش رو مطالب خود را ارائه کردند.