شناسهٔ خبر: 70757688 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه دنیای‌اقتصاد | لینک خبر

سازمان ملل بر نیاز فوری برای اقدامات اقلیمی تاکید کرد؛

فاجعه اقلیمی؛ ۲۰۲۴ رکورد گرم ترین سال تاریخ را شکست

دنیای اقتصاد: سازمان جهانی هواشناسی اعلام کرد که سال ۲۰۲۴ با ۱.۵ درجه سانتیگراد بالاتر از سطح قبل از صنعتی شدن، گرم ترین سال ثبت شده در تاریخ بوده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد، پس از آن که سازمان جهانی هواشناسی مستقر در ژنو (WMO) اخیراً سال ۲۰۲۴ میلادی را به عنوان گرم ترین سال ثبت شده در جهان اعلام کرد، گوترش در بیانیه ای گفت: گرمایش جهانی یک واقعیت تلخ است.

گوترش گفت که سال ۲۰۲۴ احتمالاً اولین سال تقویمی با میانگین دمای جهانی بیش از ۱.۵ درجه سانتیگراد بالاتر از قبل از صنعتی شدن است.

او به این نکته اشاره کرد که وضعیت اقلیمی در سال ۲۰۲۴ نیازمند اقدامات اقلیمی بی نظیر در سال ۲۰۲۵ است.

وی افزود: هنوز زمان برای جلوگیری از بدترین فاجعه آب و هوایی وجود دارد اما رهبران جهان باید اکنون وارد عمل شوند.

به گزارش آناتولی، سازمان جهانی هواشناسی روز گذشته (جمعه) اعلام کرد که سال ۲۰۲۴ با ۱.۵ درجه سانتیگراد بالاتر از سطح قبل از صنعتی شدن، گرم ترین سال ثبت شده در تاریخ بوده است.

۲۰۲۴  نخستین سال با میانگین دمای بالای ۱.۵ درجه سلسیوس بود

«سحر تاج بخش مسلمان»،  رئیس سازمان هواشناسی کشور نیز  اعلام کرد: اطلاعات سرویس تغییرات اقلیمی کوپرنیک نشان می دهد که ۲۰۲۴ گرم‌ترین سال ثبت شده زمین پس از انقلاب صنعتی و نخستین سال با میانگین دمای بالای ۱.۵ درجه سلسیوس بوده است.

او افزود: در دوره پیش از انقلاب صنعتی یعنی دوره ۱۸۵۰ تا ۱۹۰۰ میلادی که داده های قابل اعتماد اقلیمی در زمین ثبت شده است، میانگین دمای هوا حدود ۱۳.۷ درجه سلسیوس بوده است.

وی گفت:‌ این در حالی است که جدیدترین گزارش سرویس تغییرات اقلیمی کوپرنیک نشان می دهد که سال ۲۰۲۴ میانگین دمای زمین بیش از ۱.۵ درجه از دوران پیشاصنعتی گرم تر شده است.

معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در سال ۲۰۲۴ همه قاره های کره زمین به جز قطب جنوب و استرالیا ، گرمترین سال خود را از سال ۱۸۵۰ به این سو، ثبت کرده‌اند.

تاج بخش مسلمان اضافه کرد: میانگین دمای هوای زمین ۱.۶ درجه سانتیگراد نسبت به قبل از انقلاب صنعتی و ۰.۷۲ درجه سلسیوس نسبت به بازه ۱۹۹۱ تا ۲۰۲۰ افزایش داشته است.

وی اظهارکرد: این افزایش دما نشان ‌دهنده تغییرات اقلیمی ناشی از فعالیت‌های انسانی و پدیده‌های اقلیمی مانند ال‌نینو است که تأثیرات قابل توجهی بر آب و هوا و محیط زیست جهانی داشته است.

رئیس سازمان هواشناسی کشور با بیان اینکه افزایش دمای زمین تغییرات قابل توجهی بر روی یخ کره زمین و رخدادهای شدید و حدی آب و هوایی داشته است، گفت: گرم شدن دمای زمین سبب افزایش ناهنجاری های جوی و اقلیمی می شود که پیامدهای زیادی دارد.