شناسهٔ خبر: 70752783 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: حوزه | لینک خبر

حضرت زهرا (س) نخستین زن کارآفرین، خلاق و نوآور جهان بودند

حوزه/ معاون رئیس جمهور در امور بانوان و خانواده، حضرت زهرا (س) را الگویی برای همه مردان و زنان دانست و گفت: نخستین زن کارآفرین، خلاق و نوآور جهان حضرت زهرا (س) بودند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، اعضای کمیته علمی و شورای سیاستگذاری همایش بین المللی «چالش‌های هویتی زن مسلمان معاصر و الگوی فاطمی» با خانم بهروز آذر، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده دیدار و گفت‌وگو کردند.

در این دیدار دکتر یزدیان، معاون پذیرش و ارتباطات مؤسسه آموزش های کوتاه مدت و فرصت های مطالعاتی جامعه المصطفی، به توضیحاتی پیرامون فعالیت های جامعه المصطفی العالمیه به عنوان مرکز علمی بین المللی پرداخت و عنوان کرد: دانشجویان از کشورهای مختلف از مقطع کاردانی تا دکترا در این نهاد آموزشی مشغول به تحصیل هستند.

وی با اشاره به فعالیت های جامعه المصطفی به دو صورت بلندمدت و کوتاه مدت گفت: با توجه به اینکه همه افراد نمی توانند از ظرفیت بلند مدت استفاده کنند به همین منظور دوره های کوتاه مدت ایجاد شد.

معاون پذیرش و ارتباطات مؤسسه آموزش های کوتاه مدت و فرصت های مطالعاتی جامعه المصطفی به راه اندازی دوره های کوتاه مدت جامعه المصطفی از سال ۸۴ اشاره کرد و افزود: سالانه تعداد کثیری از کسانی که متقاضی دوره ها هستند از این آموزش ها بهره مند می شوند.

وی با بیان اینکه گروه های مطالعات اسلامی منطقه ای مؤسسه آموزش های کوتاه مدت مسئولیت برنامه ریزی دوره ها را بر عهده دارند، اظهار کرد: دوره های مؤسسه آموزش های کوتاه مدت تقاضا محور بوده و بر اساس زبان مخاطب برگزار می‌گردد.

یزدیان فرصت های مطالعاتی را از دیگر حوزه های فعالیت مؤسسه ذکر کرد و ادامه داد: کسانی که در زمینه موضوعات تحقیق خود نیازمند منابع اسلامی و اساتید راهنما باشند مؤسسه همکاری و زمینه مناسب را فراهم می کند.

وی با اشاره به جهانی سازی گفتمان فاطمی به عنوان یکی از مأموریت های مؤسسه آموزش های کوتاه مدت گفت: بر همین اساس همایش بین المللی چالش های هویتی زن مسلمان معاصر و الگوی فاطمی در دستور کار فعالیت های مؤسسه قرار گرفت که استقبال خوبی از این همایش صورت گرفت.

همایش الگوی فاطمی پیشینه‌ای چهار ساله دارد

در ادامه خانم میانجی، دبیر علمی همایش بین‌المللی چالش‌های هویتی زن مسلمان معاصر و الگوی فاطمی با بیان اینکه جهانی‌سازی گفتمان حضرت زهرا سلام الله علیها دارای سابقه چهار ساله است، عنوان کرد: اولین گفتمان، با عنوان اصول حاکم بر زندگانی حضرت زهرا (سلام الله علیها) در قالب دوره‌های آنلاین و آفلاین به هفت زبان برای ملیت‌های مختلف برگزار گردید. پس از بازخوردگیری از دوره‌ها و درخواست مخاطبین کشورهای مختلف سال دوم، دوره‌ها با عنوان خانواده در سیره حضرت زهرا سلام الله علیها برگزار شد.

وی ادامه داد: سال سوم دوره معنویت در سیره حضرت زهرا سلام الله علیها در قالب دعاهای حضرت برگزار شد و سال چهارم کمیته علمی دائمی گفتمان، تصمیم به برگزاری همایش بین‌المللی حضوری در راستای جهانی‌سازی گفتمان فاطمی گرفت تا علاوه بر برگزاری دوره‌های آنلاین و آفلاین در ایام فاطمیه، برای مخاطبین بین الملل همایش حضوری بین المللی نیز برگزار گردد.

دبیر علمی همایش بین‌المللی چالش‌های هویتی زن مسلمان معاصر و الگوی فاطمی نحوه تعیین موضوعات و محورهای این همایش را از سوی کمیته علمی همایش مطرح کرد و گفت: فراخوان این همایش به زبان های مختلف منتشر شده و استقبال از همایش چشمگیر بوده است.

دریافت مقاله از ۲۴ ملیت مختلف

همچنین حجت‌الاسلام والمسلمین مجتبی نجفی دبیر اجرایی و رئیس دبیر خانه همایش بین المللی چالش‌های هویتی زن مسلمان معاصر و الگوی فاطمی گزارشی از فعالیت‌های دبیرخانه همایش تاکنون ارائه داد و عنوان کرد: پوستر فراخوان به یازده زبان فارسی، عربی، اردو، ترکی آذری، روسی، اسپانیایی، فرانسه، ترکی استانبولی، آلمانی، انگلیسی و بنگالی ترجمه و طراحی شد.

وی با بیان اینکه بیش از ۳۰ مرکز علمی داخل و خارج کشور با همایش همکاری دارند، اظهار کرد: مصاحبه‌ای از افراد شاخص و تاثیرگذار مانند پرفسور یوسفی از کشور آلمان، پرفسور کلوهسی از کشور ایتالیا، دکتر العبدوانی از کشور عمان، دکتر فضلی از کشور یمن، دکتر راچمی نورما از کشور اندونزی، غازی حنینه از کشور لبنان، دانیال گریگاری ماتروساف کشیش مسیحی از کشور روسیه، پرفسور جمیل ابراهیم اسکندر از کشور اسپانیا انجام شد.

حضرت زهرا (س) نخستین زن کارآفرین، خلاق و نوآور جهان بودند

رئیس دبیرخانه همایش بین المللی چالش های هویتی زن مسلمان معاصر و الگوی فاطمی تشکیل کمیته‌های سیاستگذاری، علمی، اجرایی و ارزیابی، طراحی و آماده‌سازی نمونه اولیه تندیس همایش، استفاده از ظرفیت فضای مجازی جهت انتشار و تبلیغ فراخوان همایش در حوزه‎های تخصصی و زبانی، بالاخص در مراکز خارج کشور، برگزاری ۲۵ پیش نشست به زبان‌های فارسی، عربی، روسی، انگلیسی، فرانسه، اردو، بنگالی و مالایی در مرکز کوتاه‌مدت و دیگر مراکز همکار همایش را از دیگر اقدامات انجام شده ذکر کرد.

وی تعداد محققان ثبت‌نام‌کننده در سامانه همایش را ۴۹۹ محقق عنوان کرد و افزود: ۱۸۱ نفر دکتری و دانشجوی دکتری و سطح چهار و عالی، ۱۵۴ نفر ارشد و دانشجوی ارشد و سطح سه، ۱۶۳ نفر کارشناسی و دانشجوی کارشناسی و سطح یک و دو بودند که از این تعداد ثبت نام کننده ۳۲۹ نفر، تعداد ۴۵۰چکیده مقاله ارسال نموده‌اند.

حجت‌الاسلام والمسلمین نجفی یادآور شد: دریافت مقاله از ۲۴ ملیت مانند کشورهای ایران، پاکستان، آذربایجان، افغانستان، لبنان، ترکیه، بنگلادش، آرژانتین، عراق، اکوادور، تاجیکستان، عمان، نیجریه، هند و یمن بوده است.

وی روند ارزیابی مقالات را تشریح نمود و افزود: پس از بررسی اولیه مقالات، مشابهت یابی صورت گرفت و مقالات ارسالی طی ۵ مرحله ارزیابی شدند که در نهایت ۷۰ مقاله برگزیده انتخاب شد که در سه پنل جداگانه در مجتمع آموزش عالی بنت الهدی جامعه المصطفی، جامعه الزهرا و دانشگاه الزهرا ارائه می گردد.

وی از برگزاری همایش بین المللی چالش های هویتی زن مسلمان معاصر و الگوی فاطمی اوایل اسفند ماه خبر داد و افزود: در روز همایش دبیر علمی و رئیس کمیسیون های همایش مباحث خود را ارائه می دهند.

به دنبال توانمندسازی زنان و کاهش شکاف‌های اجتماع هستیم

خانم خلیلی مقدم، رئیس کمیسیون‌های همایش بین‌المللی چالش‌های هویتی زن مسلمان معاصر و الگوی فاطمی، با اشاره به اهمیت این همایش علمی و فرهنگی، عنوان کرد: این رویداد فرصتی استثنایی برای تبادل اندیشه و بررسی چالش‌های هویتی زن مسلمان در جهان معاصر، با بهره‌گیری از الگوی ارزشمند زندگی حضرت فاطمه زهرا (س) است. حضور و حمایت ارزشمند مسئولینی همچون خانم دکتر بهروز آذر می‌تواند این مسیر را هموارتر و تأثیرات این همایش را عمیق‌تر سازد.

حضرت زهرا (س) نخستین زن کارآفرین، خلاق و نوآور جهان بودند

خلیلی مقدم تأکید کرد: وفاق و همراهی میان نهادهای دولتی و علمی برای اجرای مؤثر این همایش، می‌تواند الگویی از هم‌افزایی و تعامل باشد که نتایج آن نه تنها در سطح ملی، بلکه در عرصه بین‌المللی بازتاب یابد.
وی افزود: امیدواریم این همایش بتواند زمینه‌ساز ارائه راهکارهایی عملی برای توانمندسازی زنان و کاهش شکاف‌های اجتماعی باشد و از حضور و نگاه خردمندانه شما در این مسیر بهره‌مند شویم.

خلیلی مقدم یادآور شد: امیدواریم معاونت امور زنان و خانواده با نگاه حمایتی و تعاملی خود، بستری برای تحقق اهداف همایش و ارتقای جایگاه زن مسلمان در جهان معاصر فراهم آورند.

خانم دکتر بهروز آذر، معاون رئیس جمهور در امور بانوان و خانواده، حضرت زهرا سلام الله علیها را الگویی برای همه مردان و زنان اشاره کرد و گفت: حضرت زهرا سلام الله علیها از ارکان اصلی اسلام است. تربیت و عملکرد اسلامی در وجود ایشان تبلور دارد. نخستین زن کارآفرین، خلاق و نوآور جهان حضرت زهرا (س) بودند.

وی پرداختن به شخصیت حضرت زهرا سلام الله علیها را از جمله مأموریت ها عنوان کرد و ادامه داد: شخصیت حضرت زهرا (س) بسیار گسترده و وسیع است و انجام اقدامی و همکاری در مسیر گسترش این گفتمان توفیق بزرگ و ارزشمند است.

معاون رئیس جمهور در امور بانوان و خانواده با اشاره به مسئله شکاف اجتماعی گفت: لازم است دستاوردهای این همایش ها به سمتی هدایت شود که این شکاف اجتماعی را کاهش دهد و زمینه وفاق را فراهم نماید و علاوه بر متدینان، افراد کم اعتقاد و بی اعتقاد نیز جذب شوند.

وی ضمن استقبال از برگزاری همایش بین المللی چالش های هویتی زن مسلمانم معاصر و الگوی فاطمی، برگزاری چنین همایشی را بسیار ارزشمند دانست و دارا بودن پیوست رسانه ای ویژه این همایش را ضروری عنوان نمود.

در پایان دکتر یزدیان، معاون پذیرش و ارتباطات مؤسسه آموزش های کوتاه مدت و فرصت های مطالعاتی کیفیت زندگی افراد را تابع ارتباطات عنوان و دیدار و تشکیل این جلسه را از جمله ارتباطات تأثیرگذار و کیفیت بخش زندگی دانست.

وی با بیان اینکه مقالات و محتوای این همایش در حوزه شکاف طبقانی و اجتماعی موجود است، پیشنهاد کرد: کارگروه تخصصی و تیم رسانه‌ای قوی با همکاری تیم محتوایی روی این امر بررسی و برنامه ریزی نمایند تا از این همایش خروجی مدنظر شما حاصل می شود.
معاون پذیرش و ارتباطات مؤسسه آموزش های کوتاه مدت و فرصت های مطالعاتی از معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده به عنوان سخنران ویژه همایش بین المللی چالش های هویتی زن مسلمان معاصر و الگوی فاطمی دعوت نمود.

انتهای پیام