به گزارش خبرگزاری تسنیم، مستند «عقرب زرد» به تهیهکنندگی و کارگردانی علی الفت (تولید مرکز گسترش) در ایوان شمس نمایش داده شد.
در ابتدای این برنامه مهدی مرادیان همرزم شهید چیتسازیان گفت: از آقای علی الفت کارگردان این مستند تشکر میکنم و میدانم در این مدت زمان تولید این اثر به ایشان گفتم که کار پر مخاطرهایست، ولی با تمام وجود صبر و تحمل کرد تا امروز به نتیجه رسیده است. از تمام کسانی که تلاش کردند و تماس گرفتند که این مستند دیده نشود هم تشکر میکنم. ولی نمیتوان جلوی مشیت خداوند را گرفت.
وی ادامه داد: دو هفته پیش از شهادت علی آقا، بعد از نماز صبح نشسته بودیم و ایشان گفتند برای همه ما فال حافظ بخوان و من دیوان حافظ را باز کردم و فال علی آقا (در وفای عشق تو مشهور خوبانم چو شمع) خیلی گویا بود و وقتی آن را خواندم بسیار اشک ریخت. به نظر من این غزل گویای تمام زندگی علی آقا است. علی آقا خاص و بی ریا بود و تمام خصلتهای یک جوانمرد را داشت.
مرادیان بیان کرد: شهید علی چیتسازیان همیشه به شهدا توسل میکرد. در کربلای 4 علی آقا من را صدا کرد و گفت دعای کمیل بخوانیم و در میانه آن تمام شهدا را صدا زد و از آن بزرگواران کمک گرفت. علی آقا نگاهش به شهدا نگاه راهگشا بود و این نگاه از عمق باور او سرچشمه میگرفت.
همرزم شهید علی چیتسازیان در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: علی آقا در جزیره مجنون مجروح شدند. بعد از رفع کسالت ما برای آوردنشان به بیمارستان رفتیم. به محض اینکه از بیمارستان بیرون آمدیم گفتند در سینما آفریقا یک فیلم گذاشتهاند که خیلی قشنگ است. ما به سینما رفتیم و فیلم جنگجوی صحرا را تماشا کردیم.
در ادامه این مستند برای مخاطبان به نمایش گذاشته شد. این مستند 50 دقیقهای بخشی از زندگی شهید علی چیتسازیان را روایت میکند.
علی الفت تهیهکننده و کارگردان پس از نمایش این مستند گفت: از خانواده شهید چیتسازیان و آقای مرادیان سپاسگزارم که در این یک سال و خردهای مشکل پخش فیلم را رفع کردند. در استان همدان سه شخصیت کاریزماتیک داریم که یکی از آنها شهید علی چیتسازیان است، ولی متاسفانه اثر شایستهای درباره این عزیزان تهیه نشده بود و این باعث شد ما به تولید فیلم دست بزنیم.
وی ادامه داد: از سال 1399 تحقیق و پژوهش مستند آغاز شد و بعد به سراغ فیلمبرداری رفتیم. در ابتدا کار طولانیتر بود ولی بعد از گذشتن روزهایی به همین 50 دقیقه رسیدیم.
در ادامه این مراسم علی آقامحمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد: سعادتی بود که میبینیم بچههای دهه هفتاد دارند به مسائل شصت و پنجاه میپردازند و آن را نشان میدهند. طبیعیست که بین آدمها برداشت و دیدگاههای متفاوتی وجود دارد ولی مساله مهم ادراک است. علی آقا فرد بینظیری بود که به راحتی نمیتوان مانند آن پیدا کرد.
وی ادامه داد: علی آقا کسی بود که همه کنار او احساس راحتی میکردند. این کنکاش فیلم که چرا در یک بازه زمانی ایشان را برداشتند و دوباره گذاشتند، اشتباه نیست و باید باشد. این فیلم از این جهت یک تجربه بزرگ تاریخیست و نشان میدهد که باید تمام مسائل را باز کنیم و مهم این است که ما همه اهل گذشت باشیم.
عوامل این پروژه عبارتند از تهیه کننده و کارگردان: علی الفت، تصویر: سجاد صالحی، بهمن بیگ محمدیان، صدا: مجتبی طاهری، علی خطیبی، تدوین: فرامرز وکیلی، اصلاح رنگ و نور: کامران سحرخیز، نگین حیدری، طراحی و ترکیب صدا: حسن مهدوی، مدیرتولید: مجتبی مطلبی، تحقیق و پژوهش: علی الفت، مجری طرح: موسسه باران صبح، محصول مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی.
∎