شناسهٔ خبر: 70741180 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

تسهیل قوانین برای تجارت مردم سیستان‌وبلوچستان با پاکستان

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: مرز، مزیت اول سیستان و بلوچستان است که باید با بهره‌مندی از آن تبادلات فی مابین افزایش تا سطح معیشت مردم این استان ارتقا یابد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از چابهار، محمد اتابک در نشست «بررسی مسائل جنوب استان» که پیش از ظهر امروز با حضور رئیس جمهور برگزار شد، اظهار داشت: یکی از مزیت‌های اصلی استان سیستان و بلوچستان همجواری و این طول مرز مشترکی است که با کشور پاکستان دارد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: قرار ما این بود از دو مرز ریمدان و پیشین، از مجموعه صنعتی کنارک و لنج‌سازی‌ها، دو شهر اصلی راسک و سرباز و همینطور شهر پیشین را به نمایندگی از دولت بازدید کنیم و پای صحبت مردم بنشینیم.

وی خاطرنشان کرد: مزیت مرز این است که تبادلات فی‌مابین و سطح معیشت مردم را بالا ببرد. در مرز پیشین وضعیت خیلی بد نبود ولی برای مبادله چمدانی و بازارچه‌ای شرایط کم رونق است. اگر ما در پیشین بتوانیم یک مقدار قوانین را تسهیل کنیم رونق حاصل می‌شود. خوشبختانه هم رئیس گمرک هم رئیس سازمان تجارت و پنج تا از معاونین وزارت صمت در بازدید همراه بودند و همانجا جلسه‌ای تشکیل و این جلسه منتج به یک صورتجلسه با تجار منطقه‌ای شد و الحمدلله یه مقدار از مسائل حل شد؛ امیدوارم بقیه را هم بتوانیم حل بکنیم.

اتابک افزود: بیشتر کاری که اکنون برای پیشین باید بکنیم بحث پایانه آن است و به خصوص راه نیاز دارد و با توجه به فاصله‌ای که با پاکستان دارد مهم است که این راه ساخته بشود. مرز ریمدان مورد تاکید پاکستان است و به کراچی وصل می‌شود و در ملاقاتی هم که حسب تاکید رئیس جمهور من با مقامات پاکستانی در پاکستان داشتم و با وزیر تجارت آنها صحبت کردم، تاکیدشان روی ریمدان بود. پیرو بازدید انجام شده مشخص شد امکانات فعلی ریمدان اصلاً برای تجارت کافی نیست و باید روی راه، گمرک و تسهیلات آن کار بکنیم و روی پایانه آن باید کار زیادی انجام شود که بتوانیم ریمدان را به مرز اصلی تبدیل کنیم.

وزیر صمت گفت: ما در پیشین که خدمت مردم رسیدیم اولاً همه به رئیس جمهور پزشکیان امید زیادی دارند و توی همین شرایط سختی که واقعاً پیشین داشت مردم صمیمانه و گرم به رئیس جمهور سلام می‌رساندند و معلوم بود که امید در دل همین مردم بسیار زیاد است. مشکل اول پیشین بحث فضای آموزشی بود که وزیر آموزش و پرورش در جریان هستند و برای مدرسه دخترانه بسیار مشکل دارند. بحث دومی که داشتند فرسودگی سیستم درمانی بود که آمبولانس‌ها بالای 600 هزار تا کار کرده و بقیه موارد درمانی هم دچار مشکل بود نیاز داشتند.

وی خاطرنشان کرد: یک نکته‌ای که باز همه مردم روی آن متفق بودند این بود که تعرفه‌های برقی که در آن شهرستان اعمال می‌شود با توجه به شرایط منطقه و گرمایی که دارد باید این تعرفه‌ها تعدیل بشود و تقریباً همه مردم روی این موضوع مصر بودند.

اتابک اظهار داشت: در شهرستان سرباز یک رودخانه سیلابی در ورودی شهر است که نیاز به یک سیل بند جانبی دارد و هم نیاز به این دارد که یک قسمتی از آن برای دسترسی دو روستا پل زده بشود.

وزیر صمت گفت: درخواست طرح «رزاق» در همه جا عنوان می‌شد و ما در استان که جابه‌جا می‌شدیم خودروهای وانت حامل سوخت را می‌دیدیم که جابه‌جا می‌شوند و در این راستا طرح رزاق درخواست مردم بود و من عرض کردم که حتماً به عرض شما خواهم رساند.

وی خاطرنشان کرد: پروژه احداث بیمارستان شهرستان سرباز تقریباً به 70 درصد پیشرفت فیزیکی رسیده ولی در حال حاضر متوقف است که این امر موجب می‌شود تجهیزاتش صدمه بخورد و هم مشکلات دیگری دارد که از سرباز 100 کیلومتر به گفته ساکنین تا بیمارستان بعدی فاصله استو این تنها بیمارستان شهر محسوب می‌شود بنابراین مورد توجه و نیاز شهر است.

اتابک تصریح کرد: همه شهرهایی که بازدید کردم از یک مسئله ناراضی بودند آن هم کمبود پزشک و کادر درمانی بود. اکثر ازدواج‌هایی که در آن منطقه انجام می‌شود و کلاً در منطقه سیستان بلوچستان ازدواج‌های فامیلی است؛ در این راستا یک مرکز تلاسمی برای ازدواج‌هایی که 99 درصد اینطور هستند که به صورت فامیلی است فکر می‌کنم ضرورت داشته باشد.

وزیر صمت گفت: 26 درصد راه‌ها در این منطقه غیر آسفالت است که میانگین کشور حدود 40 درصد است و باید به این عقب افتادگی رسیدگی شود. یک مشکل هم در منطقه صف‌های طولانی نانوایی‌ها بود که ظاهراً یک طرح برای آرد روستایی و آرد نانوایی‌ها در حال اجرا است که شرایط به هم ریخته و باید رسیدگی شود.

وی خاطرنشان کرد: در رابطه با بازدید کارخانجات همکاران ما که کارخانجات را بازدید کردند، 75 درصد صنایعی که در کنارک فعال هستند در حوزه صنایع غذایی و صنایع دریایی کار می‌کند. 80 درصد تن ماهی کشور و 90 درصد تور دریایی کشور اینجا بافته می‌شود و این واحدهای صنعتی همه از یک مشکل که آن هم مشکل صدور مجوز بین شیلات و بنادر است رنج می‌بردند؛ این مشکل را بین این دو تا دستگاه دولتی ان‌شاءالله بتوانیم حل کنیم که این مجوز برای بالا بردن ظرفیت کشتی‌سازی‌ها استفاده می‌شود.

اتابک عنوان کرد: ما یک ناحیه صنعتی را در شهرستان زرآباد افتتاح کردیم که فقط برای ایجاد محصولات کشاورزی راه‌اندازی شده است که مزیت استان است. مستحضر هستید ما حدود بین 800 میلیون دلار تا یک میلیارد دلار موز وارد می‌کنیم، میزان زیادی در حد 80 تا 90 میلیون دلار در داخل استان در حال تولید است و پیش‌بینی این شهرک زرآباد که افتتاح شد این است که بتواند الباقی این میزان تا 800 میلیون یا بیشتر در این منطقه زرآباد ان‌شاءالله بتوامد تولید شود.

انتهای پیام/