به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، عباس علیآبادی در حاشیه بازدید از چاه نیمه شماره 3 سیستان و بلوچستان با تاکید بر لزوم پیگیری حقابه هیرمند در تعامل با کشور همسایه، گفت: طرحهای متعددی برای تامین آب مردم استان سیستان و بلوچستان در دست اجراست.
وی ادامه داد: در تعامل با کشور همسایه تلاش می کنیم موضوع تامین حقابه هیرمند را به خوبی پیش ببریم.
به گفته علیآبادی، در این باره مذاکراتی در دست اجراست که نتیجه آن اعلام میشود.
وزیر نیرو افزود: تمام تلاش ما این است آب پایدار و با کیفیت را برای همه مردم کشور در همه مناطق تامین کنیم و در منطقه سیستان نیز موضوع حقابه را با جدیت و در تعامل با طرف افغانستانی دنبال خواهیم کرد.
وی در همین رابطه ضمن تاکید بر لزوم صرفه جویی در مصرف آب، اظهار داشت: وزارت نیرو تمام تلاش خود را برای تأمین آب در استان سیستان و بلوچستان انجام خواهد داد، اما لازم است در همه بخشها با صرفه جویی به کاهش مشکل آب در استان کمک شود.
وزیر نیرو از روستای گردشگری قلعه نو شهرستان زهک بازدید کرد
در جریان بازدید عباس علی آبادی از روستای قلعه نو شهرستان زهک که با استقبال اهالی روستا و مردم محلی انجام شد، وزیر نیرو در جریان مسائل و مشکلات منطقه قرار گرفت.
دیدار صمیمی و گفت و گو با اهالی روستای قلعه نو بخشی از این برنامه بود.
این گزارش می افزاید قلعه نو روستایی تاریخی از توابع بخش جزینک شهرستان زهک در استان سیستان و بلوچستان است که در فاصله 8 کیلومتری زهک، 36 کیلومتری شهر زابل و 230 کلیومتری شهر زاهدان (مرکز استان) واقع شده است.
روستای قلعه نو پیشینه ای 2500 ساله داشته و جز نخستین مراکز یکجا نشینی این منطقه به شمار می رود.
از ظرفیت های محلی برای پیگیری حقابه هیرمند استفاده می شود
علی آبادی در جلسه شورای اداری فرمانداری شهرستان زهک استان سیستان و بلوچستان پیرامون حقابه هیرمند و پیگیری آن گفت: وزارت نیرو خود را متعهد به پیگیری حقابه هیرمند می داند و در مسیر پیگیری این حق از ظرفیت های محلی استفاده خواهد کرد.
وزیر نیرو در همین رابطه با تاکید بر لزوم تعامل با طرف افغانستانی برای پرداخت حقابه ادامه داد: مردم دو کشور ایران و افغانستان همسایه دیرینه هستند و حق همسایگی ایجاب می کند در موضوعات مختلف مانند آب با یکدیگر تعامل و همکاری داشته باشند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به لزوم تلاش برای توسعه استان سیستان و بلوچستان با بهره گیری از صنایع کم آب و هوشمند گفت: از ظرفیت دانشگاهی و نخبگانی استان برای پیشبرد برنامه های توسعه ای استان استفاده می شود.
وزیر نیرو با مستعد توصیف کردن استان سیستان و بلوچستان برای توسعه انرژی های تجدیدپذیر اضافه کرد: با جذاب کردن اقتصاد صنعت برق زمینه برای توسعه هر چه بیشتر انرژی های تجدیدپذیر در استان فراهم می شود.
وزیر نیرو در بخش پایانی سخنان خود گفت: برنامه های آبرسانی استان با جدیت در سه سطح کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت در دست پیگیری است و در این زمینه توسعه طرح های فاضلاب نیز دنبال می شود.
انتهای پیام/
∎