شناسهٔ خبر: 70739691 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: تحلیل بازار | لینک خبر

بازار گزارش می دهد

شناسایی مبنای معاملات جریان پول بورس

جریان پول فعلی بدون توجه به ماهیت بازار ارزندگی سهم‌ها را مبنای قضاوت قرار داده است. به همین دلیل در ادامه معاملات بازار متعادلتر خواهد شد.

صاحب‌خبر -

بازار؛ گروه بورس: هفته گذشته برای سهامداران کوچک و بزرگ رضایت‌بخش بود. بازار فضای متعادل و به نسبت مثبتی داشت و سهم‌های کوچک به چشم می‌آمدند. با وجود ترس‌های زیر پوستی، بازار با خبرهای سیاسی و شایعات شروع شد و سپس به مثبت حرکت کرد، بیشتر بر مدار سهم‌های کوچک. تعادل نسبی در خرید و فروش نمادها مشهود بود.

تزریق مستمر اخبار مثبت به بازار خوب است اما نباید به بازار حس خبر درمانی منتقل شود؛ جریان پول باید محیط بازار را بهبود بخشد. طی چند روز آخر هفته، جریان پول و حجم معاملات بهبود یافته و این موضوع می‌تواند امیدواری بازار را افزایش دهد.

بازار راند اول رشد را با سهم های بزرگ بالا آمد و کاملا منطقی بود چون اثرات تغییر سیاست ارزی دولت و همچنین مداخله

کمتر در قیمت گذاری و همچنین سیاست مالی انبساطی در شرکت های بزرگ، زودتر دیده می شود.

حالا در راند دوم سهم های کوچک و متوسط که دیرتر تاثیر می پذیرند و دیرتر بازار متوجه آنها می شود در حال رشد هستند. این سهام به دلیل عرضه ی کم قفل صف خرید شدند. بعضی از روزها مثل چهارشنبه تقاضای پاسخ داده نشده وارد سهم های بزرگ می شوند و طبیعتا روز معاملاتی بعد بازار کمی ضعیف به نظر می‌رسد. این چرخه ادامه پیدا می کند. به طوری که بعد از ضعف نسبی بازار دوباره با دیدن قفل خرید سهم های بنیادی کوچک و متوسط مجدد بازار جسورتر می شود و مجدد روند ادامه پیدا می کند.

به گفته رضا روحی گزارش‌های مالی نقش موثری در معاملات خواهند داشت. انتظار معجزه از گزارش‌ها نداریم اما ادامه فضای سودسازی مهم است. در گزارش‌های ماهانه نیز انتظار بهبود نرخ‌ها را داریم. عملکرد شرکت‌ها در این دو هفته حساس است و افق قیمت‌های آتی آن‌ها را رقم می‌زند

رضا روحی کارشناس بازار سرمایه گفت: «شاخص هم‌وزن از سقف تاریخی گذر کرده و سهم‌های کوچک مسیر خوبی را در بازار آغاز کرده‌اند. جریان پول فعلی بدون توجه به ماهیت بازار تنها به اندازه شرکت‌ها نمی‌پردازد؛ ارزندگی سهم‌ها باید مبنای قضاوت باشد. وقتی ارزندگی مبنا باشد، طول موج‌ها بلندتر و روند رشد قیمت‌ها با کیفیت‌تر خواهد بود.»

او افزود: «گزارش‌های مالی نقش موثری در معاملات خواهند داشت. انتظار معجزه از گزارش‌ها نداریم اما ادامه فضای سودسازی مهم است. در گزارش‌های ماهانه نیز انتظار بهبود نرخ‌ها را داریم. عملکرد شرکت‌ها در این دو هفته حساس است و افق قیمت‌های آتی آن‌ها را رقم می‌زند. در سه سال گذشته، کسانی که بر اساس صورت‌های مالی تحلیل کرده‌اند بازدهی بهتری داشته‌اند. اهمیت گزارش‌ها به دلیل وجود صندوق‌های سرمایه‌گذاری است که نمی‌توانند پروژه بازی کنند و مجبور به تکیه بر گزارش‌ها هستند.»

روحی تاکید کرد: «جریان پول ممکن است به سمت خرید نمادهای با بازدهی کمتر سوق پیدا کند و فشار فروش در سهم‌های دیگر افزایش یابد. این شرایط می‌تواند فضای بازار را تغییر دهد و ریسک‌های جدیدی ایجاد کند. با توجه به شرایط بازار و تحلیل‌ها، سرمایه‌گذاران باید با دقت و تحقیق بیشتری اقدام به خرید و فروش کنند و ریسک‌ها را در نظر بگیرند. داشتن استراتژی مناسب و بررسی دقیق گزارش‌های مالی می‌تواند به کاهش ریسک و افزایش بازدهی کمک کند.»

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: «بازار سرمایه همیشه با نوسانات و چالش‌های خاص همراه است، اما با داشتن دانش و اطلاعات کافی می‌توان از فرصت‌ها بهره‌برداری کرد و به موفقیت در سرمایه‌گذاری دست یافت.»

ریسک سیاسی نباید بازار را تحت تأثیر قرار دهد

سهامداران از اصلاح قیمتی این روزها نگران نیستند و با دقت به دنبال انتخاب سهم و بررسی گزارش‌ها هستند. افزایش ریسک‌های سیستماتیک بازار با آمدن ترامپ ممکن است شکل دیگری بگیرد. ریاست جمهوری ترامپ ممکن است تغییرات زیادی را به همراه داشته باشد و بهمن ۱۴۰۳ به بعد ممکن است روزهای متفاوت‌تری برای بازار سرمایه باشد. کمی احتیاط برای اوایل آن روزها ضروری است. ریسک سیاسی نباید بازار را تحت تأثیر قرار دهد.

مسعود جعفری معتقد است که اگر سیاست دولت بر حمایت و عدم دخالت استوار بماند، حتی در صورت تشدید تحریم‌ها، صنایع می‌توانند بازده دلاری خود را تطبیق دهند. اثر تحریم‌ها پیش‌تر جذب شده و شرکت‌ها تا حد زیادی خود را با شرایط تحریمی وفق داده‌اند اما رفع تحریم‌ها تضمین کننده رشد حداکثری خواهد بود

مسعود جعفری، مدیر صندوق رشدی کیان گفت: «تغییر نظام ارزی این پتانسیل را ایجاد کرده که شرکت‌های مولد تنها از محل تغییرات نرخ ارز بتوانند تا ۵۰ درصد سود محقق کنند. صنایعی مانند دارو و سیمان با رهایی از نرخ‌گذاری‌های دستوری، در مسیر رشد مطلوبی قرار گرفته‌اند. اگر سیاست دولت بر حمایت و عدم دخالت استوار بماند، حتی در صورت تشدید تحریم‌ها، صنایع می‌توانند بازده دلاری خود را تطبیق دهند. اثر تحریم‌ها پیش‌تر جذب شده و شرکت‌ها تا حد زیادی خود را با شرایط تحریمی وفق داده‌اند اما رفع تحریم‌ها تضمین کننده رشد حداکثری خواهد بود.»

او افزود: «رشد نرخ ارز حتی در دوره‌هایی که سیاست تثبیت نرخ ارز اعمال شده، همچنان ادامه داشته و این نشان می‌دهد که این رشد یک واقعیت بنیادین است. تجربه نشان داده که کنترل دستوری اقتصاد، سیاستی کارآمد و پایدار نخواهد بود. دو بال انتظارات تورمی یکی بال ریسک‌های سیاست خارجی بازگشت ترامپ و بال دیگر ناترازی‌ها بویژه انرژی خواهد بود.»

پس از رالی اخیر، تمایل به خرید کاهش یافته است. بازار با حجم خوردن و گردش پول در این قیمت‌ها کف‌سازی کرده و آماده مرحله بعدی رشد می‌شود که با سرعت و هیجان کمتر خواهد بود. انتخاب سهم در این مرحله بسیار مهم است.