به گزارش ایرنا، جو بایدن رئیس جمهور دموکرات آمریکا که در آخرین روزهای ریاست جمهوری خود به سر می برد، روز پنجشنبه به وقت محلی در بیانیه ای اعلام کرد: رئیس پارلمان لبنان امروز جلسه پارلمان را برای انتخاب رئیس جمهور بعدی لبنان تشکیل داد و اکثریت قاطع پارلمان لبنان به جوزف عون رای دادند. من انتخاب او به عنوان رئیس جمهور لبنان را تبریک می گویم.
بایدن تصریح کرد: انتخاب رئیسجمهور عون تنها شش هفته پس از آن صورت میگیرد که ایالات متحده آمریکا موفق به پایان دادن به خصومتها میان حزبالله و اسرائیل شد. اکنون رئیسجمهور عون، رهبری را در دوره ای حیاتی که لبنان و اسرائیل به طور کامل آتشبس را اجرایی میکنند و صدها هزار نفر به خانههای خود بازمیگردند و لبنان به بازسازی و بهبود وضعیت خود میپردازد، به عهده خواهد گرفت. من به رئیسجمهور عون اعتماد دارم و به شدت معتقدم که او رهبر مناسبی برای این زمان است.
رئیس جمهور آمریکا ادامه داد: مردم لبنان بیش از دو سال است که نه تنها از یک جنگ ویرانگر و ادامه بحران مالی، بلکه از فقدان رهبری ملی نیز رنج برده اند. اکنون، مردم لبنان از طریق نمایندگان مجلس منتخب خود از حق دموکراتیک خود برای انتخاب آینده خود استفاده کرده اند. آنها مسیری را انتخاب کرده اند که همسو با صلح، امنیت، حاکمیت و بازسازی و مشارکت جامعه بین المللی باشد. و ایالات متحده آمریکا از آنها حمایت خواهد کرد تا در این مسیر قدم بردارند.
بایدن مدعی پیشرفت در مذاکرات آتش بس در غزه شد
و بایدن پنجشنبه شب به وقت محلی به خبرنگاران گفت: شاهد پیشرفت هایی هستیم. هنوز امیدوار هستم که بتوانیم تبادل زندانی داشته باشیم.
وی افزود که با جوزف عون رئیس جمهور تازه منتخب لبنان صحبت کرده و او را «آدم درجه یک» توصیف کرد.
بایدن گفت: «دولت همچنین با ارتش لبنان با جدیت همکاری می کند. آنها پاسخگوی مردم لبنان هستند، نه حماس، حزب الله و نه هیچ گروه دیگری.»
مشخص نیست که منظور بایدن ۸۲ ساله از سخنانش چیست. حماس در لبنان حضور چشمگیری ندارد.
شرط جدید اسرائیل در مذاکرات با حماس؛ باقیماندن ارتش در عمق یک کیلومتری غزه
شبکه دیدهبان اخبار فلسطین نوشت: یک منبع مطلع به رویترز گفته است که اسرائیل شرط جدیدی در مذاکرات گذاشته که میتواند دستیابی به توافق را تضعیف کند.
به گفته وی، باقی ماندن ارتش رژیم صهیونیستی در عمق یک کیلومتری در داخل مرزهای از شمال و شرق غزه، شرط جدید این رژیم است که دستیابی به توافق را سخت خواهد کرد.
این منبع به رویترز گفته است که میانجیها در تلاشند تا اسرائیل را متقاعد کنند که این شرط را پس بگیرد.
این درحالی است که پیشتر رسانههای رژیم صهیونیستی بامداد پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ از احتمال به نتیجه رسیدن مذاکراتی که برای برقراری آتشبس در غزه با میانجیگری قطر و مصر و با حمایت آمریکا در دوحه در جریان است، خبر دادند.
پایگاه صهیونیستی والا نیز نوشته بود که آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا نیز اعلام کرده است که ما به توافق برای آزادی اسیران و آتش بس در غزه بسیار نزدیک هستیم.
شبکه عبری زبان کان نیز در گزارشی در این باره افزود: آمریکاییها همواره در هر مرحله از مذاکرات خوش بینی خود را ابراز کردهاند.
سخنگوی رسمی وزارت خارجه قطر نیز پیشتر از تداوم مذاکرات آتشبس در غزه در سطح تیمهای فنی خبر داده بود.
«ماجد الأنصاری» سخنگوی وزارت خارجه قطر گفته بود که مذاکرات آتشبس در غزه همچنان ادامه دارد هرچند شرایط در اتاقهای مذاکرات، دشوار است.
وی افزود: میانجیگری قطر و مصر با حمایت آمریکا برای تداوم تلاشهای مربوط به توقف جنگ در غزه ادامه دارد و تیمهای فنی نیز در حال بررسی نقاط مشترک هستند.
الأنصاری با اشاره به استمرار نشست تیمهای فنی در دوحه و قاهره گفت: تا به این لحظه نمیتوان درباره جدول زمانی دستیابی به توافق در مذاکرات غزه سخن گفت زیرا نشستهای فنی همچنان ادامه دارد.
∎