سینا رهبر شهلان، تحلیلگر بازار سرمایه به این نکته اشاره میکند که اگر از خودتحریمی دست برداریم، بازار بورس روند عادی خود را طی خواهد کرد و آنقدری که از نمایندگان مجلس خودمان میترسیم از ترامپ نمیترسیم.
به گزارش هم میهن، بخشهایی از این گفت وگو را می خوانید:
بورس به کانال سه میلیون واحد نزدیک شده وpbe شرکتها از کف ۶درصد در ماههای اخیر به 8/2 درصد رسیده است، دلیل آن را چه میبینید؟
ارزش داراییهای بورسی ما در مقایسه با بازارهای موازی مثل طلا و مسکن بسیار ارزان است؛ پس نباید بر روی عدد شاخص کل حساس باشیم. دو سال پیش بلوک خصوصیسازی در شاخصسازترین سهم بازار یعنی هولدینگ خلیج فارس، ۵۰ درصد بالاتر از امروز قیمت خورد، آن زمان دولت با دلار ۳۰ هزار تومان حاضر شد این بلوک را به صندوق بازنشستگی نفت بفروشد اما امروز دلار نزدیک به ۸۰ هزار تومان است و حدود ۳ برابر دو سال پیش. ما در دولت گذشته با خودتحریمی در کشور مواجه بودیم و صنایع سرکوب شدند، واقعیت بازار ما باید حداقل سه برابر امروز باشد. امروز بیش از ۵۰۰ نماد فاصله بیش از ۴۰ درصد با سقف سال ۱۳۹۹ خود دارند یعنی ۴۰ درصد پایینتر هستند. شاخص رشد کرده اما سهام صنایع رشد خاصی نکرده است.
متاسفانه چون مجلس ساز مخالف با دولت میزند، ریسکهایی نظیر استیضاح وزیر باعث ترس در بازار میشود. دولت گذشته نیز با انواع بخشنامهها به سود و درآمدهای شرکتها دست برد و مثلاً فرمول بهره مالکانه تغییر کرد و به شکل سلیقهای قانون مصوب مجلس را به صرف قدرت سیاسی کنار گذاشتند که باعث شد مردم بیاعتماد شوند.
دو هفته دیگر ترامپ رئیسجمهور آمریکا میشود، حضور او چه تاثیری بر روند بورس ما خواهد داشت؟
ما اگر از خودتحریمی دست برداریم، بازار بورس روند عادی خود را طی خواهد کرد. متاسفانه ما آنقدری که از نمایندگان مجلس خودمان میترسیم از ترامپ نمیترسیم. در سال ۱۳۸۴ که دلار ۸۰۰ تومان شده بود آقای صمصامی که اکنون نیز نماینده مجلس هستند این نظر را داشتند که قیمت تعادلی دلار زیر ۴۰۰ تومان است. بیست سال گذشته اما رویکرد ایشان هنوز تغییر نکرده است، بورس ما از صمصامیها و امیرحسین ثابتیها میترسد.