به گزارش اقتصادنیوز، طبق برآوردها قطعی برق و گاز در 10 سال گذشته بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار به بخشخصوصی خسارت زده است.
«یک روز سوخت نیست، روز دیگر کشور با بحران قطع برق و گاز رو به رو میشود. از طرفی نوسان لحظه به لحظه قیمت دلار ادامه فعالیت را برای سرمایهگذاران سخت کرده است.» این جملهها را محمدرضا فرجی تهرانی، نایب رئیس اتاق اصناف تهران میگوید.
او در پاسخ به این سوال که آیا دولت برنامهای برای پرداخت خسارات در نظر دارد؟ به اقتصادنیوز گفت: طبق قانون، دولت موظف است خسارتهای ناشی از قطعی برق را جبران کند، اما واقعیت این است که این اتفاق هرگز به طور کامل محقق نشده و تولیدکنندگان و واحدهای تولیدی علاوه بر اینکه با شرایط نامناسب اقتصادی مواجه هستند، باید با بحران قطعی برق و چالشهای ناشی از سیاستهای ناکارآمد نیز مقابله کنند.
به گفته نایب رئیس اتاق اصناف، ادامه بحران قطعی برق ممکن است منجر به تعطیلی و ورشکستگی واحدهای صنفی و تولیدی شود. از سویی اتاق اصناف تهران با صدور اطلاعیهای اتحادیههای صنفی و واحدهای تابعه آنها را به کاهش دو درجهای دمای واحدهای صنفی و صرفهجویی در برق مصرفی مکلف کرده است.
فرجی تهرانی گفت: این روزها دیگر زندگی بدون برق معنا ندارد، تعطیلی پی در پی واحدهای صنفی آثار زیانباری دارد، به عنوان نمونه قطع برق باعث تلف شدن مرغهای مرغداران شده و هیچ وقت این زیان از سوی مقامات دولتی جبران نشده است. این تنها یک نمونه از ورشکستگی صاحبان سرمایه است، از طرفی هنوز زخمهای دوران کرونا برای متولیان اصناف التیام نیافته است.
وعدههای بیعمل دوران کرونا
او با انتقاد از عدم تعهد وعدههای دولتها بیان کرد: در دوران کرونا بابت خسارتهایی که به واحدهای صنفی اعمال شد وعده وام کمبهره را دادند اما نه تنها وعده وامهای کمبهره در دوران کرونا و پیشنهاد بستههای به ظاهر حمایتی به اصناف محقق نشد بلکه مالیاتهای سنگینی نیز از صاحبان کسبوکار دریافت شد و درد مضاعفی برای اصناف در این دوران ایجاد کرد.
نایب رئیس اتاق اصناف تهران با اشاره به نسخه تکراری تعطیلی برای معضلات آلودگی هوا و کمبود انرژی گفت: اکنون تنها راهکار دولتمردان برای مبارزه با آلودگی هوای تهران و صرفهجویی در انرژی تعطیلی است، اما امیدواریم دولت چهاردهم هر چه زودتر راهکاری درست جایگزین این نسخه تکراری ارائه دهد.
او تاکید کرد: مقامات مسئول باید فکری به حال زیرساختهای برق کشور کنند و راهحل اساسی ارائه دهند، چرا که با این بلاتکلیفی بخش زیادی از فعالان اقتصادی و سرمایهگذاران برای توسعه تولید و دیگر فعالیتها بلاتکلیف هستند.
چرا پیمانکاران شهرداری از درآمد خود نمیگذرد؟
نایب رئیس اتاق اصناف تهران با ابراز تاسف از خاموشی برخی از بزرگراهها بیان کرد: متاسفانه شاهد خاموشی برخی از بزرگراهها هستیم که همین موضوع میتواند خطرات جبرانناپذیری را به همراه داشته باشد، این در حالیست که شاهد روشن بودن برخی از بیلبوردهای تبلیغاتی هستیم. سوال این است که در این بحران کمبود برق چرا پیمانکاران شهرداری از درآمد خود نمیگذرد؟
مالهای بزرگ تعطیل
فرجی تهرانی با اشاره به توصیه رئیس اتاق اصناف تهران مبنی بر تعطیلی فروشگاههای بزرگ عرضه کالاهای غیرضرور اظهار کرد: اصناف همیشه برای مردم و برونرفت از بحرانها آمادگی دارند اما چنانچه قرار باشد فعالان صنفی در خیابانهایی مانند لالهزار، امین حضور و ... بعد از ساعت 21 فعالیت خود را متوقف کنند باید مالهای بزرگ نیز همین وضعیت را داشته باشند. چرا که فضای باز مالهای لوازم خانگی بسیار وسیع است و در فصول مختلف مصرف گاز و برق آنها نیز بیشتر از سایر واحدهای صنفی است.
برای خسارت به اصناف تسهیلات دهید
به گفته نایب رئیس اتاق اصناف تهران، باتوجه به قطع مکرر برق امیدواریم دولت همکاریهای لازم را با برخی واحدهای صنفی زیانده و تولید داشته باشد و برای جبران خسارتها تسهیلاتی به برخی مشاغل دهد تا بتوانند با خرید موتوربرق بخشی از زیانها را جبران کند.
∎