به گزارش صراط، محمدحسین احمدی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه ناترازی برق در تابستان و زمستان ریشه در دو موضوع متفاوت دارد، گفت: خاموشی نیروگاهها در زمستان و تابستان با یکدیگر متفاوت است. خاموشی تابستانه به این دلیل است که ظرفیت عملیاتی نیروگاهی متناسب با نیاز مصرف برق افزایش پیدا نکرده است.
وی ادامه داد: در ۱۰ سال اخیر که رشد مصرف برق بیش از ۵ درصد بوده است در حالی که رشد ظرفیت نیروگاهی ۳ درصد بوده و همین موضوع باعث شده در پیک تقاضا تولید و مصرف با یکدیگر فاصله پیدا کنند.
علت خاموشیهای زمستانه
احمدی با اشاره به اینکه ناترازی گاز منجر به خاموشیهای زمستانه شده است، خاطر نشان کرد: خاموشیهای زمستانه که شاهد آن هستیم به علت عدم استفاده از ظرفیت نیروگاهی و وابستگی شدید به گاز است.
این کارشناس انرژی با اشاره به اینکه به دلیل ناترازی گاز مجبوریم از سایر فرآوردهها استفاده کنیم، تصریح کرد: عدم تأمین گاز و گازوئیل باعث شده نیروگاهها نتوانند به درستی برق تولید کنند، زیرا سوخت در اختیار ندارند و چالش اصلی که وجود دارد ناترازی گاز و وابستگی نیروگاهها به آن است.
به گفته احمدی، مهمترین راهکار برای جبران ناترازی در بخش برق تغییر و تنوع بخشی به سبد تولید برق و تنوع سبد سوختی است که باید دیدگاه جامعی به آن وجود داشت و نباید بخشی نگری جلوگیری کرد.
وی اضافه کرد: وزارت نیرو در دهههای گذشته به دنبال این موضوع بوده که با کمترین هزینه ممکن برق را تأمین کند و زمانی که گاز را مبلغ بسیار ناچیز در اختیار وزارت نیرو قرار میدهیم، هزینه تمام شده نیروگاهها و هزینه تمام شده برق نیروگاههای حرارتی که سوخت پایه گاز دارند نسبت به سایر نیروگاهها خیلی پایینتر است و تنوع بخشی سبد برق اقتصادی نیست که منجر به شرایط فعلی شده است.
لزوم تنوعبخشی به سبد تولید برق
یک کارشناس انرژی گفت: خاموشیهای زمستانه که شاهد آن هستیم به علت عدم استفاده از ظرفیت نیروگاهی و وابستگی شدید به گاز است.
صاحبخبر -