به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، جلسه علنی صبح امروز، چهارشنبه، مجلس شورای اسلامی بهریاست محمدباقر قالیباف رئیس قوه مقننه برگزار شد که ادامه بررسی طرح اصلاح مفادی از قانون انتخابات شوراهای شهر و روستا در دستورکار نمایندگان در جلسه علنی امروز قرار داشت.
رئیس مجلس در نطق پیش از دستور خود بهمناسبت فرا رسیدن سالروز قیام مردم قم روز 19 دی 1356 بیان کرد: سالروز قیام خونین مردم قم را به مردم عزیز این شهر که همیشه پیشتاز بودهاند تبریک و تهنیت میگویم و یاد و خاطره شهدای عزیز و گرانقدر این روز عزیز را گرامی میدارم.
* قالیباف: وضعیت زلزلهزدگان دهستان دژگاه فراشبند پیگیری میشود
در ابتدای این جلسه محمدمهدی فروردین نماینده فیروزآباد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به زلزله در دهستان دژگاه فراشبند گفت: متأسفانه با وقوع این زلزله امکاناتی که پاسخگوی نیاز مردم در منطقه باشد تا کنون بهشکل حداقلی فراهم شده است؛ ضریب محرومیت در این منطقه 9 بوده است که با این اتفاق قطعاً چند برابر خواهد شد.
وی با بیان اینکه انتظار میرود تمامی دستگاههای ذیل ستاد بحران پای کار بیایند، افزود: طبق آماری که ارائه شده است، مردم بهدلیل ترس از پسلرزهها تاکنون در جاده و خیابان شب را سپری کردهاند و نیاز به چادر و امکانات دیگر وجود دارد تا مردم آرامش روانی داشته باشند.
در ادامه محمدباقر قالیباف رئیس مجلس در پاسخ به تذکر نماینده فیروزآباد گفت: تا این لحظه اقداماتی از سوی هلال احمر انجام شده است و قطعاً پیگیری جدی نیز انجام خواهیم داد.
* مجلس فرآیند جدید سؤال و استیضاح شهرداران را مشخص کرد
بنابراین گزارش، اولین دستورکار نمایندگان در این جلسه بررسی طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران و دهیاران در دستورکار بود که با اکثریت آرا ماده 43 این قانون به تصویب رسید.
براساس این بند، کلیه مطبوعات و رسانهها حق ندارند مطالبی علیه نامزدهای انتخاباتی درج کنند و نامزدها حق دارند پاسخ خود را حداکثر ظرف دوازده ساعت پس از انتشار به رسانه مزبور ارسال کنند.
همچنین با تصویب ماده 42 این طرح، مسئولیت امحای هرگونه نماد، آگهی و آثار تبلیغاتی باید قبل از شروع اخذ رأی انتخابات شوراها از محل شعبه ثبتنام و اخذ رأی و محیط پیرامون را بهعهده رؤسای شعب اخذ رأی این انتخابات قرار گرفت.
براساس ماده 52 طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات و وظایف و انتخابات شوراها نیز فرایند تذکر، سؤال و استیضاح شهرداران تغییر کرد.
* پاسخ قالیباف به رسایی
پس از آن در بخش دیگری از این جلسه و در تذکری، حمید رسایی با تأکید بر اینکه باید مصوبات و مکاتبات مجلس ارزش داشته باشد و نهادهای دیگر به آن توجه کنند، گفت: در موضوع انتصابات غیرقانونی چند بار همکاران ما در مجلس تذکر دادند و درخواست کردیم که دولت به انتصاباتی که مطابق قانون نیست و خلاف قانون است، توجه کند اما دولت توجهی نکرد.
قالیباف در پاسخ به این تذکر گفت: کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی آن سؤال را رسیدگی کرده است و نامه بهصورت رسمی به دیوان عدالت اداری رفته است. انشاءالله دیوان عدالت اداری به این موضوع مهم سریعتر رسیدگی کند، البته سازمان بازرسی کل کشور هم میتواند رسیدگی داشته باشد و از جهت قانونی حکم خودش را صادر کند.
* نیکزاد: طرح استیضاح وزیر اقتصاد روند قانونی خود را طی میکند
به گزارش تسنیم، محمدتقی نقدعلی نماینده مردم خمینیشهر هم در تذکری گفت: تخلفات متعدد قانونی رخ داده است که یکی از این تخلفات گزارش ماده 234 آییننامه داخلی مبنی بر انتصاب افراد در مشاغل حساس است که قرائت نمیشود چون مصلحت نیست، قانون عفاف و حجاب هم بهدلیل مصلحت ابلاغ نمیشود، استیضاح هم انجام نمیشود چون مصلحت نیست، در نهایت قرار است چه اتفاقی بیفتد؟
وی افزود: همینطور شورایعالی امنیت ملی، شورایعالی فضای مجازی و شورایعالی انقلاب فرهنگی ما را تضعیف کرده است؛ متأسفانه قانون ابلاغی و وظیفه نظارتی ابلاغ و انجام نمیشود؛ این اقدامات جز ناامیدی دستاوردی در بر ندارد؛ من و شما در حوزههای انتخابیه با مردم مواجهایم و تنها سؤالی که میپرسند این است؛ "چرا صدایی از نمایندگان مجلس شنیده نمیشود؟"، میگوییم؛ "مگر شما مذاکرات مجلس را نمیبینید و متوجه دادوبیداد ما نیستید؟!!"، اما میگویند؛ "این دادوبیداد مادامی که در قالب قانون و نظارت تجلی نیابد فایدهای ندارد".
نماینده مردم خمینیشهر در مجلس دوازدهم ادامه داد: سه نمونه را مطرح کردم که یکی در بخش اقتصادی (استیضاح)، دیگری در بخش سیاسی (بحث ماده 234 و بحث انتصابات) و دیگری در بخش فرهنگی (قانون عفاف و حجاب) است و هر سه مورد موضوع جزو پایههای مسائل کشور هستند؛ حالا سؤال اینجاست؛ مصلحت را چهکسی تشخیص میدهد؟ چرا هیچکدام از این موارد عملیاتی و اجرایی نمیشود؟ شورایعالی امنیت ملی مصوبهای ندارد اما دبیر شورا به رئیس گفته است ابلاغ نکند و این منطقی نیست.
علی نیکزاد در پاسخ به تذکر این نماینده گفت: در مورد استیضاح باید بگویم که این موضوع روند خودش را طی میکند، استیضاحکنندگان امروز صبح جلسهای در این رابطه داشتند، این موضوع باید به هیئت رئیسه ارسال شود تا مراحل آن طی شود. در مورد موضوع ابلاغ قانون، قبلاً هم تأکید کردم وقتی قانونی مصوب میشود بر همه لازم الاجراست و دبیرخانه شورایعالی امنیت ملی مباحثی را مطرح کرده است و به شما هم اطلاع داده شده است، همچنین، با کمیسیون امنیت ملی در مورد موضوع ماده 204 نیز در حال پیگیری هستیم.
* تذکر 2 نماینده درباره ساماندهی نیروهای شرکتی
همچنین در این جلسه نمایندگان کرمانشاه و ساوه به مسئولان سازمان اداری و استخدامی درباره تعیین تکلیف وضعیت استخدامی نیروهای شرکتی تذکر دادند و خوستار تعیین تکلیف این موضوع شدند.
* زارعی: باید به قاچاق روزانه 30میلیونلیتری سوخت پایان دهیم
به گزارش تسنیم، مجتبی زارعی نماینده تهران نیز در تذکری گفت: نگویید کار غرب با تفکر انتقادی بهسامان شد. مگر ما تفکر انتقادی نداریم اعلام پنج مرحله تمدنی ایران یعنی انقلاب اسلامی، نظام جمهوری اسلامی، دولت اسلامی، کشور اسلامی و تمدن اسلامی یعنی اینکه لجبازی ممنوع، درجا زدن ممنوع، خودشیفتگی ممنوع، ترکفعلها ممنوع و کارهای نمایشی ممنوع. اصلاحطلب باشیم یا اصولگرا باید به قاچاق روزانه 30میلیونلیتری سوخت پایان دهیم. زمان رونمایی از روش جدید برای حل مسائل کشور است، اصولگرا باشیم یا اصلاحطلب، وقتی ترکفعلها را پایان نبخشیم چه افتخاری دارد؟
نماینده مردم تهران گفت: کسانی که دل مردم را خالی میکنند طرفدار رویکرد بحران بنبست هستند و کسانی که دنبال شکوفایی ایران، جغرافیای ایران و ژئوپولیتیک ایران هستند طرفدار خط ظرفیت ـ راهحل هستند و من افتخار میکنم به مجلسی که قاطبه و رئیس مجلس آن طرفدار جریان ظرفیت ـ راهحل است، ما باید به این خط بپیوندیم، دوران سنتی اصولگرایان و اصلاحطلبان تمام شده و به تاریخ پیوسته است.
بنابر این گزارش، در انتهای این جلسه علی نیکزاد نایبرئیس مجلس که ریاست جلسه علنی را بهعهده داشت زنگ پایان جلسه علنی امروز مجلس را به صدا درآورد و گفت که جلسه بعدی روز یکشنبه 23 دی ماه برگزار میشود.
انتهای پیام/+
∎