رپورتاژ آگهی
همه میدانیم که تمامی سازمانها، شرکتها، مؤسسات و حتی صاحبان کسبوکارهای کوچک موظف هستند که مالیات خود را پرداخت کنند. بدین منظور تمامی صاحبان مشاغل باید نقلوانتقالها و فعالیتهای مالی خود را در محلی مشخص به ثبت برسانند و قانون برای اینکار پلمپ دفاتر را در نظر گرفته است. پلمپ دفاتر ۱۴۰۴ شاید دغدغهی اصلی شما نیز بهعنوان یک کارآفرین باشد.
ما در این مطلب سعی کردهایم تا بیشتر دربارهی پلمپ دفاتر و همچنین شرایط و ضوابط مربوط به آن توضیح دهیم و به شما توضیح بدهیم که برای پلمپ دفاتر باید به کجا مراجعه کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر دربارهی پلمپ دفاتر نیز میتوانید با کارشناسان حقوقی ارزان ثبت تماس بگیرید.
صفر تا صد پلمپ دفاتر تجاری
پلمپ دفاتر یکی از الزامات قانونی است که مؤسسان یا کارآفرینان پس از ثبت شرکت باید نسبت به اخذ آن اقدام کنند. این دفاتر که به عنوان «دفاتر تجاری» یا «دفاتر قانونی» نیز شناخته میشود؛ گزارش عملکرد مالی شرکت در هر سال هستند که باید هرساله به اداره مالیات ارائه شوند. پلمپ دفاتر یا «دفاتر تجاری» یا «دفاتر قانونی» یکی از الزامات قانونی ثبت شرکت است که برای اظهار هزینههای شرکت به آن نیاز خواهید داشت.
این دفاتر در ابتدای هر سال مالی به اداره مالیات ارائه میشود تا درآمد شرکت و مالیات متعلقه بر آن مشخص گردد. حتی اگر شرکت شما فعالیت مالی هم نداشته باشد باز هم باید پلمپ دفاتر خود را به اداره مالیات تحویل دهید تا از جریمه شدن یا مشکلات قانونی و احتمالی بعدی جلوگیری کنید. از آنجایی که تمامی صفحات این دفاتر در ادارهی مالیات و ثبت شرکتها پلمپ میشوند به آن «پلمپ دفاتر» میگویند.
انواع دفاتر مالی
همانطور که پیش از این نیز گفتیم، تمامی کارآفرینان و شاغلین صنایع مختلف باید دفاتر پلمپ داشته باشند. میتوانید این دفاتر را از سازمان «امور مالیاتی» تحویل بگیرید و از آنها استفاده کنید و تمامی فعالیتهای مالی خود را در این دفاتر مشخص کنید تا تکلیف پرداخت مالیات شما مشخص گردد. این دفاتر به صورت ۵۰، ۱۰۰ و ۱۵۰ ارائه میگردند که با توجه به وسعت کسبوکار خود باید یکی از آنها را تهیه کنید.
بنابراین شرکتها برای تعیین نمودن عملکرد مالی خود موظف به تکمیل این دفاتر هستند و عدم ارائهی آن باعث مختل عملکرد شرکت یا حتی تعطیل شدن شرکت شما خواهد شد. اگر شرکت شما فعالیت مالی نداشت برای اعلام عدم دارایی خود باید دفاتر پلمپ را به صورت سفید یا خالی به ادارهی مربوطه تحویل بدهید. طبق قانون تجارت هر تاجری موظف است که دفاتر زیر را که «دفاتر تجاری» نامیده میشود تهیه و جهت حُسن انجام امور تجاری در اختیار داشته باشد:
۱. دفتر روزنامه: این دفتر مهمترین دفتر رسمی است که باید نسبت به تهیه آن اقدام کنید. برای پلمپ دفاتر حسابداری به همین دفتر نیاز خواهید داشت. تمام تاجران، شرکتها و مؤسسات باید تمامی امور مربوط به بدهکاری، بستانکاری، معاملات تجاری، اسناد معاملات، ظهرنویسی و مدارک دیگر را در این دفتر ثبت نمایند. حتی تمامی مبالغی که برای مصارف شخصی از حساب شرکت یا مؤسسه برداشت میکنید باید در این دفتر قید کنید.
۲. دفتر کل: این دفتر نیز برای پلمپ دفاتر حسابداری تجاری استفاده میشود. باید تمامی عملیاتهای مالی دفتر روزنامه را به این دفتر منتقل کنید. خاصیت اصلی این دفتر این است که براساس نحوه نگارش آن میتوان مانده حساب و صورتهای مالی را نیز به دست آورد.
۳. دفتر دارایی: لیست کامل دارایی خود، مطالبات یک ساله و بدهکاری را باید در دفتر دارایی وارد کنید. اطلاعات این دفتر باید کاملاً دقیق باشد و همچنین به ترتیب وارد شده باشد. این دفتر را باید مدیر یا صاحب کسبوکار امضا کند و باید حداکثر تا ۱۵ فروردین سال بعد تکمیل شود. البته باید این را بدانید که هنگام پلمپ دفاتر حسابداری تجاری، از این دفتر استفاده نمیکنند.
۴. دفتر کپیه یا اندکس: تمامی مخابرهها، صورتحسابها، مرسولهها و غیره را باید در این دفتر وارد کنید. تاریخ انجام امور که در این دفتر ذکر میکنید بسیار مهم است. از این دفتر نیز در پلمپ دفاتر قانونی استفاده نمیشود.
مدارک اخذ پلمپ دفاتر تجاری
در بسیاری از موارد مدیر مالی یا حسابدار شرکت باید نسبت به اخذ و تکمیل پلمپ دفاتر اقدام کنید و این بخشی از وظایف اوست. مدیر یا مؤسس شرکت نیز وظیفه دارد که این مدارک را در زمان مقرر به ادارهی مربوطه تحویل بدهند. برای پلمپ دفاتر نیاز به مدارک خاصی دارید که باید در اسرع وقت نسبت به تهیه آنها اقدام کنید. مدارک اخذ پلمپ دفاتر به صورت شخص حقوقی به شرح زیر است:
- کپی کارت ملی شخص متقاضی پلمپ دفاتر (مدیرعامل)؛
- کپی پروانه کسب و کپی از مجوز فعالیت (در صورت وجود)؛
- کپی آگهی تأسیس شرکت در روزنامههای کثیرالانتشار و رسمی؛
- کپی روزنامه تغییرات شرکت (در صورت وجود)؛
- وکالتنامه (در صورتی که شخصی نمایندهی شرکت است و قصد پلمپ دفاتر را دارد).
راهنمای پلمپ دفاتر تجاری
هنگام تهیه پلمپ دفاتر دو اصل را باید رعایت کنید. یکی از این اصول دفتر روزنامه و دیگری دفتر کل است. دفتر روزنامه یک جدول سود و زیان ساده و روزانه دارد که مشخص میکند شرکت در طول روز چقدر درآمد داشته است. دفتر کل اما سود و زیان شرکت را بهصورت هفتگی نشان میدهد که این دو مورد اهمیت بسیار زیادی در پلمپ دفاتر دارد.
صفحات دفاتر فوق باید به ترتیب شماره داشته باشند و نخکشی شده باشند. متصدی امر باید کلمه صفحات را بشمارد و مُهر مخصوص را پای صفحات بزند و تعداد صفحات را در ابتدا و انتهای آن با تصریح به اسم و مشخصات تاجر صاحب دفتر مشخص کند و اعداد را با حروف بنویسد و دو طرف آن را با مُهر سربی که از وزارت دادگستری تهیه کرده است پلمپ کند. دفتر کپی یا دفتر کپیه نیازی به پلمپ و ثبت ندارد.
شما به عنوان مدیر، مؤسس یا مالک شرکت موظف هستید که تمامی معاملههای خود را در دفاتر یادشده به ترتیب ثبت کنید. تراشیدگی، مخدوش نمودن و گذاشتن صفحات سفید بیش از اندازه طبق قانون تجارت ممنوع است و این دفتر را باید حداقل تا ۱۰ سال نزد خود نگه دارید.
ثبت پلمپ دفاتر
برای ثبت پلمپ دفاتر باید به سامانه اداره «ثبت شرکتها» قسمت «پلمپ دفاتر تجاری» مراجعه کنید و دفاتر پملپ شده را براساس شخص حقیقی یا حقوقی به ثبت برسانید. اگر در این زمینه نیاز به کسب اطلاعات بیشتر داشتید میتوانید با کارشناسان مؤسسه ارزان ثبت تماس بگیرید. برای ثبت پلمپ دفاتر خود باید مراحل زیر را قدم به قدم دنبال کنید.
- در این مرحله باید تابعیت و شناسه ملی، شماره تلفن ثبت و کد پستی خود را در سامانه وارد کنید.
- اگر نیاز به دفاتر خاصی دارد باید پس از اتمام مراحل درخواست و تأیید نهایی، به اداره پست مرکز استان یا شهرستان خود مراجعه کنید.
- باید شروع سال مالی و شروع ماه مالی خود را در این سامانه مشخص کنید.
- اطلاعات آدرس محل دریافت پلمپ دفاتر را به درستی وارد کنید چون دفاتر پلمپ شده پس از پلمپ به آدرس ذکر شده ارسال میشود.
- پس از تکمیل مراحل به صورت اینترنتی و اخذ کد پیگیری، اصل اظهارنامه پلمپ دفاتر مُهر و امضا شده را به همراه سایر مدارک به ادارهی ثبت شرکتها ارسال کنید.
- چنانچه مدارک شما مورد تایید کارشناسان قرار بگیرید، اجازهی پرداخت وجه دفاتر و پلمپ آنها صادر میشود که میتوانید با مراجعه به سامانههای مربوطه آن را به صورت اینترنتی پرداخت کنید.
به این نکته دقت داشته باشید که عدم ارائه دفاتر جریمهای معادل ۲۰درصد مالیات و همچنین رد دفاتر جریمهای معادل ۱۰ درصد مالیات خواهد داشت. بنابراین در تهیه پلمپ دفاتر دقت کافی را به عمل آورید.
هزینه پلمپ دفاتر
با توجه به تغییر هزینهها، هزینهی دقیق پلمپ دفاتر را نمیتوان به صورت ثابت مشخص کرد و ممکن است این هزینه با توجه به منطقه و شهرهای مختلف متفاوت باشد. بنابراین بهتر است قبل از اقدام برای پلمپ دفاتر، با کارشناسان حقوقی ارزان ثبت تماس بگیرید تا از هزینه روز و دقیق مطلع شوید. برای پلمپ دفاتر میتوانید هزینههای زیر را نیز در نظر بگیرید:
- هزینه پلمپ دفاتر عادی؛
- هزینه تهیه دفاتر؛
- هزینه ارسال مدارک؛
- هزینه ثبت درخواست.
شفافیت مالی تجارتها و کسبوکارها
پلمپ دفاتر یکی از مهمترین اقدامات شما در یک کسبوکار قانونی است. اگر میخواهید در زمینهی امور مالیاتی دچار مشکل نشوید باید حتماً نسبت به پلمپ دفاتر تجاری و حسابداری اقدامات لازم را به عمل آورید. پلمپ دفاتر تجاری یکی از مهمترین اقدامات برای جلوگیری از تقلب و همچنین ثبت دقیق اطلاعات مالی شما است. باید حتماً پیش از شروع سال مالی جدید نسبت به پلمپ دفاتر خود اقدام کنید.
استفاده از دفاتر روزنامه به عنوان اسناد رسمی و قانونی از بروز مشکلات مالی و حقوقی نیز جلوگیری خواهد کرد. همانطور که با مطالعهی این مطلب متوجه شدید، برای اخذ پلمپ دفاتر کافیست که به سامانه اداره ثبت شرکتها مراجعه کنید و با ارائه مدارک نسبت به پلمپ دفاتر اقدام کنید. با اجرای درست و اصولی پملپ دفاتر میتوانید از تقلبهای احتمالی جلوگیری کنید و اطلاعات مالی شرکت خود را بسیار دقیق به روز کنید.
اگر احساس میکنید این پروسه بسیار برای شما پیچیده است میتوانید برای مشاوره و انجام این امر با کارشناسان حقوقی ارزان ثبت تماس بگیرید و کارهای قانونی شرکت خود را به کارشناسان این مؤسسه بسپارید.
انتهای پیام