به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، خانم شریفی در آیین افتتاحیه همایش آموزشی_توجیهی نظارت و ارزیابی رابطین امین (خواهران) که در سالن بیداری اسلامی جامعه الزهرا (س) برگزار شد، با اشاره به اهمیت امر تبلیغ در اسلام عنوان کرد: رهبر معظم انقلاب بارها بر امر تبلیغ تأکید کردند و در سخنانی فرمودند که تبلیغ باید اولویت اول حوزههای علمیه باشد.
وی ادامه داد: در آیات متعددی به امر تبلیغ اشاره شده است. آیه ۳۹ سوره احزاب میفرماید: «الَّذِینَ یُبَلِّغُونَ رِسَالَاتِ اللَّهِ وَیَخْشَوْنَهُ وَلَا یَخْشَوْنَ أَحَدًا إِلَّا اللَّهَ ۗ وَکَفَیٰ بِاللَّهِ حَسِیبًا؛ (این سنّت خداست در حق) آنان که تبلیغ رسالت خدا کنند و از خدا میترسند و از هیچ کس جز خدا نمیترسند و خدا برای حساب به تنهایی کفایت میکند.»
معاون تبلیغ و امور فرهنگی جامعه الزهرا(س) با بیان اینکه اولین مبلغ رسول اکرم (ص) هستند، اظهار کرد: خداوند در سوره مائده میفرماید: «یـأیها ٱلرسول بلغۡ» خداوند در این در آیه با فعل امر به پیامبر (ص) دستور میدهد که تبلیغ کند.
وی با اشاره به آیه «أُبَلِّغُکُمۡ رِسَٰلَٰتِ رَبِّی وَأَنَا۠ لَکُمۡ نَاصِحٌ أَمِینٌ؛ پیامهای پروردگارم را به شما میرسانم و برای شما نصیحت کنندهای خیرخواه هستم.» گفت: تبلیغ به معنای رساندن سخن و پیام نیک و درست و آنچه در سرنوشت معنوی تأثیر دارد، است.
شریفی اضافه کرد: این نوع تبلیغ نقطه مقابل تبلیغی است که در حکومتهای مادی اتفاق میافتد که به آن پروپاگاندا گفته میشود. تبلیغ اسلامی با تبلیغ غیردینی تفاوت مبنایی و اصولی دارد؛ زیرا در پروپاگاندا هدف در اختیار گرفتن افکار عمومی برای دستیابی به منفعت، قدرت و پول است و هر آنچه ما را به منفعت، قدرت و پول برساند مشروع است.
معاون تبلیغ و امور فرهنگی جامعه الزهرا(س) افزود: پروپاگاندا برای رسیدن به این هدف افکار عمومی را با دروغپردازی و بزرگنمایی فریب میدهد و این تفاوت اساسی بین تفکر اسلامی و غیردینی است. هدف تبلیغ اسلامی سوق دادن و هدایت ذهنهای مردم به سمت یک حرکت والا و مقدس است.
وی با اشاره به آیه «یا أَیهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ ما أُنْزِلَ إِلَیکَ مِنْ رَبِّکَ وَ إِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَما بَلَّغْتَ رِسالَتَهُ وَ اللَّهُ یعْصِمُکَ مِنَ النَّاسِ؛ ای پیامبر! آنچه از طرف پروردگارت بر تو نازل شده است، کاملاً (به مردم) برسان! و اگر نکنی، رسالت او را انجام ندادهای! خداوند تو را از (خطرات احتمالی) مردم، نگاه میدارد»، گفت: تبلیغ میدان جنگ است، کسی که تبلیغ میکند دشمن دارد. این آیه نشان میدهد که مقابل پیامبر (ص) برای تبلیغ دشمن بوده است.
معاون تبلیغ و امور فرهنگی جامعه الزهرا(س) با بیان اینکه تبلیغ ممکن است در عرصه مختلف اقتصاد، جنگ نرم، رسانه و... باشد، اظهار کرد: امروز تبلیغ در عرصه جنگ ترکیبی و شناختی دشمن است.
وی با بیان اینکه عرصه جنگ امروز زنانه است، تصریح کرد: دشمن با رمز بانوان وارد شده است و جامعه مورد هدف، زن و خانواده هستند. در جنگ سخت مردان در خط مقدم بودند و زنان در پشت جبهه کمک میکردند اما خط مقدم این جنگ برای بانوان است.
شریفی اظهار کرد: حضرت علی (ع) میفرماید اگر شما پشت سنگر بخوابید تصور نکنید دشمن هم میخوابد، او بیدار است و طراحی و برنامه ریزی میکند. دشمن حساسترین گروه یعنی جوانان و نوجوانان جامعه را هدف گرفته است.
وی اضافه کرد: اگر لباس جنگ میپوشیم و وارد میدان میشویم و ادعا میکنیم که سرباز ولایت هستیم باید شبانه روز در این مسیر حضور داشته باشیم. در جنگ سخت و سرد همه چیز مشخص است اما در جنگ خواستههای دشمن در یک زرق و برق زیبا پیچیده شده که تشخیص حقیقت آن سخت است.
معاون تبلیغ و امور فرهنگی جامعه الزهرا(س) گفت: در جنگ نرم تلفات ما باعث شرمندگی است اما در جنگ سرد و سخت آنها شهید و باعث افتخار هستند. امروز نوجوانان ما مورد هجمه هستند و ما باید مدافع آنان باشیم. وظیفه اصلی امروز تبیین برای نسل نوپدید و نوجوان است.
وی بیان کرد: ما با رمز مقاومت در جنگ پیروز شدیم در این جنگ نیز باید مقاومت کنیم. رهبر معظم انقلاب فرمودند که باید فکر و فرهنگ مقاومت در زندگی مردم ساری جاری شود اما هستههای مقاومت فرهنگی باید در مدارس باشد.
شریفی یادآور شد: امروز برگ برنده دشمن فضای مجازی است. مبلغین باید با شبکه سازی دانشآموزان در فضای مجازی تشکیلات داشته باشند. باید دشمن را در فضای مجازی بشناسیم. دشمن با دروغ گویی، بزرگ نمایی و سیاه نمایی تلاش میکند که اعتقادات را ضعیف کند.
وی با بیان اینکه رمز موفقیت ما اعتماد، اعتقاد و ایمان مردم است، گفت: دانش آموز نسل امروز با نسل گذشته متفاوت است به همین خاطر باید با مقتضیات روز آشنا باشیم تا بتوانیم تأثیرگذار باشیم.
معاون تبلیغ و امور فرهنگی جامعه الزهرا(س) با اشاره به اهمیت نفوذ در قلوب اظهار کرد: باید با نرمخویی، زبانی مهربان و نگاه مادرانه، دلسوزانه و صادقانه رفتار کنیم. خداوند به پیامبر (ص) میفرماید که مردم به خاطر اخلاق حسنه پیرامون تو جمع شدند.
وی عنوان کرد: حضرت علی (ع) میفرماید پیامبر (ص) طبیب دوار بطبه بود. شما نیز باید پزشک دورگرد باشید و منتظر مراجعه دانشآموزان نباشید بلکه باید خودتان به آنها مراجعه کنید و جویای احوال آنها شوید.
انتهای پیام