مهدی گودرزی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در بروجرد، با اشاره به روند ثبت ملی بروجرد بهعنوان شهر جهانی ورشو، گفت: ظرفیتهای ورشوسازی در بروجرد از گذشته وجود داشتهاست.
وی افزود: بروجرد با تشکیل پرونده و فراهمکردن زیرساختهای لازم، در سال 1397، بهعنوان شهر ملی ورشوسازی ثبت شدهاست.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی بروجرد ادامه داد: زیرساختهایی مانند افزایش تعداد کارگاهها، آموزش بیشتر صنعتگران و جذب نیروی انسانی برای تسهیل در روند ثبت جهانی ورشو باید تقویت شود.
گودرزی راجع به مزایای ثبت جهانی بروجرد خاطرنشان کرد: فروش محصولات ورشو با این اقدام تسهیل میشود و صادرات و واردات این هنر گسترش مییابد.
وی با اعلام افزایش تعداد صنعتگران ورشوساز در بروجرد بیان کرد: تعداد صنعتگران این حوزه با ارائه آموزشها از سه نفر به 80 نفر افزایش یافتهاست.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی بروجرد درباره فعالیت 20 کارگاه بزرگ و 50 کارگاه کوچک ورشوسازی توضیح داد: بشقاب، دیس، قوری و سایر ظروف مرتبط با سفرههای ایرانی در این کارگاهها تولید میشود.
گودرزی درباره شرایط لازم برای ثبت جهانی ورشو گفت: یکی از نیازها، تولید، توسعه و ترویج این هنر است و ما با کمک مدارس، دانشگاهها و مراکز فنیوحرفهای در این مسیر فعالیت میکنیم.
او با تأکید به ایجاد فضاسازی شهری در بروجرد اظهار کرد: نصب نمادهای ورشو در میادین اصلی و بنرهای معرفی در ورودیهای این شهر از جمله این اقدامات است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بروجرد با اشاره به انتصاب شهردار این شهر بهعنوان دبیر شهر ملی ورشوسازی، خاطرنشان کرد: امیدواریم روند ثبت جهانی شهر ورشو هرچه سریعتر انجام شود.
یادآور میشود ورشوسازی، هنر و صنعت تولید اشیای فلزی با استفاده از آلیاژ ورشو است، در واقع ورشو ترکیبی از 20 درصد نیکل، 35 درصد روی و 45 درصد مس است.
حرفه ورشوسازی در دوره قاجار و پهلوی در برخی شهرهای ایران رواج داشتهاست و امروزه نیز کارگاههای تولید ورشو بهصورت محدود در بروجرد فعال است.
انتهای پیام/+
∎