شناسهٔ خبر: 70704371 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

ژان ماری لوپن که بود و چه کرد؟ + تصاویر

صاحب‌خبر -

شفقنا- ژان ماری لوپن، رهبر سیاسی سابق و نماد تاریخی راست افراطی فرانسه، در سن ۹۶ سالگی درگذشت. او در سال‌های اخیر به دلیل وخامت وضعیت سلامتی‌اش چندین بار در بیمارستان بستری شده بود؛ آخرین بار در نوامبر گذشته پس از آزمایش‌های پزشکی نگران‌کننده و پیش از آن در آوریل ۲۰۲۳ به دلیل حمله قلبی و در فوریه ۲۰۲۲ به دلیل سکته مغزی خفیف.

به گزارش شفقنا، القدس العربی نوشت: از فوریه گذشته، مارین لوپن و دو خواهرش، ماری کارولین و یان لوپن، از «تفویض قیمومیت» (اقدام قانونی مشابه سرپرستی) استفاده کردند که به آن‌ها اجازه می‌داد به‌تنهایی یا به‌طور مشترک، اقدامات مختلفی را به نمایندگی از پدرشان انجام دهند.

در ژوئن گذشته، اعلام شد که وضعیت سلامتی ژان ماری لوپن حضور او را در دادگاه مربوط به اتهامات اختلاس از بودجه پارلمان اروپا توسط دستیاران حزب جبهه ملی، ناممکن می‌کند. کارشناسان معاینه‌کننده، «وخامت شدید توانایی‌های جسمی و روانی» او را تأیید کردند. او قرار بود به همراه ۲۶ نفر دیگر به اتهام اختلاس از وجوه عمومی به نفع پارلمان اروپا محاکمه شود.

این سیاستمدار کهنه‌کار پنج بار برای ریاست جمهوری نامزد شد و در سال ۲۰۰۲ در کمال تعجب همه به دور دوم انتخابات راه یافت، اما در دور دوم با شکست سنگین در مقابل ژاک شیراک مواجه شد.

او اولین بار در سال ۱۹۵۶ به عضویت مجلس ملی فرانسه (جمعیة ملی) انتخاب شد و در ۲۷ سالگی جوان‌ترین عضو کاخ بوربون شد. در انتخابات سال ۱۹۶۲ شکست خورد. در سال ۱۹۷۲ ریاست حزب جدیدی را بر عهده گرفت که در آن تحت عنوان «جبهه ملی»نئوفاشیست‌ها را گرد هم آورده بود. شعار مشهور او این بود: «یک میلیون بیکار، یک میلیون مهاجر بسیار زیاد است» و او مهاجران را متهم می‌کرد که از کمک‌های اجتماعی به جای فرانسوی‌ها بهره‌مند می‌شوند.

لوپن به خاطر سخنان ضد مهاجرتی‌اش که با هدف‌گیری «نژادپرستانه» ویژه جامعه الجزایری همراه بود، شناخته می‌شد. همچنین اتهاماتی مبنی بر تسویه حساب‌های تاریخی مرتبط با سابقه خدمت او به عنوان افسر داوطلب در ارتش استعمار فرانسه و دست داشتن در شکنجه الجزایری‌ها، متوجه او بود.

در سال ۲۰۱۱، مارین لوپن، کوچکترین دخترش، جانشین او در ریاست حزب شد. اما اظهارات جنجالی پدر همچنان برای دخترش دردسر ساز بود و برای او تبدیل به مسئله‌ای آزاردهنده شد. مارین نام حزب را از «جبهه ملی» به «اتحاد ملی» تغییر داد. در نهایت، مارین لوپن در سال ۲۰۱۵ پس از اظهارات جنجالی پیاپی پدرش در مورد هولوکاست، او را از حزب اخراج کرد. پس از این، این دو با هم آشتی کردند و جنگ خانوادگی که سال‌ها در رسانه‌ها و دادگاه‌ها جریان داشت، به پایان رسید.

مارین لوپن از آن زمان تاکنون سه بار برای ریاست جمهوری نامزد شده و حزب را به یک نیروی سیاسی مهم در فرانسه تبدیل کرده است.

در واکنش به درگذشت او، جوردان باردلا، رئیس فعلی حزب «اتحاد ملی»، نوشت که ژان ماری لوپن «همیشه در خدمت فرانسه بوده و از هویت و حاکمیت آن دفاع کرد».

اریک زمور، رهبر حزب راست افراطی «بازپس‌گیری»، گفت: «فارغ از جنجال‌ها و رسوایی‌ها، چیزی که در دهه‌های آینده از او به یاد خواهیم آورد این است که او از جمله اولین کسانی بود که فرانسه را از تهدیدها آگاه کرد. شجاعت او در زمانی که مردان شجاع کم بودند، ستودنی است».

متن خبر در القدس العربی