رزمایش بزرگ پدافندی نیروهای مسلح ایران در اطراف نطنز آغاز شد که در آن تمرین مقابله با انواع حملات هوایی سنگین همراه با بمبهای سنگرشکن و موشکهای کروز انجام گرفت. این رزمایش وقتی گروهی در کشور پیرو ایده گفتوگو با جهان هستند اما بیرون مرزها شاهد تنشهای گسترده هستیم، مطمئناً پیامهای مهمی در بطن خود دارد.
1-ایران با این رزمایش قصد دارد آمادگی خود را برای تحولات احتمالی ماههای آتی نشان دهد؛ پیشبینی میشود با ادامه غنیسازی سطح بالا از سوی ایران، علاوه بر احتمال فعالسازی مکانیسم ماشه، تهدیداتی نیز از جانب اسرائیل و شاید دولت جدید آمریکا بروز کند.
2- تیم رسانهای ترامپ مکرراً تأکید میکنند احتمال حملات هوایی به تأسیسات هستهای ایران در دولت ترامپ بررسی میشود؛ بنابراین با توجه به این تهدیدات لازم است تدابیر لازم برای نشان دادن قدرت پدافندی کشور و نمایش قابلیتهای ارتش و سپاه بهمنظور جلوگیری از تعرض دشمنان انجام گیرد.
3-ایران بارها اعلام کرده اجرای عملیات وعده صادق ۳ قطعی و حتمی است و رزمایش پدافندی اخیر میتواند آمادگی نیروها را برای مقابله با هرگونه واکنش اسرائیل درپی حمله وعده صادق ۳ بالا ببرد.
4-پیشبینی میشود اگر کشورهای اروپایی مکانیسم ماشه را فعال کنند، تصمیم ایران مبنی بر خروج از( ان پی تی) جدی باشد که البته معنایش از بین رفتن نظارت جهانی بر برنامه اتمی جمهوری اسلامی خواهد بود و در چنین وضعیتی احتمال هرگونه رخداد پیشبینی نشدهای وجود دارد و نیروهای مسلح نیز باید برای آن
خود را آماده کنند .
5-البته رزمایش اخیر تنها برای دفاع از بخشهایی از تأسیسات اتمی ایران است که روی زمین قرار دارد، در حالی که بخش عمدهای از آن زیر زمین بوده و قابل انهدام نیست (مانند تاسیسات فردو).
نیروهای مسلح ایران باید خود را برای بدترین سناریوها آماده تا بتوانند از آن جلوگیری کنند؛ نباید فراموش کرد این اولین رزمایش نیست، اما به عمد رسانهای شد تا دشمنان این مرز و بوم بخشی از قابلیتهای نیروهای مسلح ایران را نظاره کنند و در پی آن بازدارندگی لازم برای تأسیسات حیاتی کشور در صنعت هستهای ایجاد شود.