رئیس مرکز پایش فقر و شناسایی نیازمندان کمیته امداد امام خمینی(ره)، گفت: سال گذشته کمیته امداد ۲۱ هزار میلیارد تومان و بهزیستی و سایر دستگاهها نیز ۲۱ هزار میلیارد تومان به نیازمندان کشور کمک کردند.
باغبانی امروز در جلسه ستاد راهبری کاهش فقر استان چهارمحال و بختیاری، اظهار داشت: از سال 1401 تاکنون هفت هزار و 700 مرکز و موسسه خیریه در سامانه خیر و احسان (سخا) ثبتنام کردهاند. این سامانه با هدف جمعآوری اطلاعات نیازمندان و مؤسسات خیریه به منظور ساماندهی خدماترسانی، جلوگیری از همپوشانی و موازیکاری نهادها و مؤسسات فعال شده است.
وی تأکید کرد: این سامانه برای تحقق عدالت در توزیع کمکهای مردمی طراحی شده و با استفاده از شاخصهای اقتصادی دقیق، اطلاعات بانکی و تأیید مردمی، نیازمندان را شناسایی، دستهبندی و بر اساس اولویت نیازها کمکرسانی میکند.
رئیس مرکز پایش فقر و شناسایی نیازمندان کمیته امداد امام خمینی(ره)، افزود: تاکنون 60 درصد از دریافتکنندگان کمک از مؤسسات خیریه و نهادهای مختلف، دچار همپوشانی بودهاند که با راهاندازی این سامانه، نیازمندان واقعی شناسایی شده و این همپوشانیها رفع خواهد شد.
به گفته وی، این طرح تاکنون در یک هزار و 800 نقطه اجرا شده و توانسته است مشکل شناسایی دقیق نیازمندان را برطرف کند. همچنین، فقرا و نیازمندانی که تحت پوشش نهادهای حمایتی یا مؤسسات خیریه نیستند، شناسایی شده و از انتقال فقر بین نسلی جلوگیری خواهد شد.
باغبانی با بیان اینکه طبق برآوردها، 2 درصد تولید ناخالص داخلی (GDP) هر کشور باید برای کمک به نیازمندان اختصاص یابد، گفت: بر این اساس، مردم باید بیش از 440 هزار میلیارد تومان کمک به فقرا پرداخت کنند. از این میزان، سال گذشته کمیته امداد 21 همت و بهزیستی و سایر دستگاهها نیز 21 و توزیع کردهاند، در حالی که ظرفیت کشور در حوزه احسان و کمک به فقرا 340 هزار میلیارد تومان برآورد شده است.
رئیس مرکز پایش فقر و شناسایی نیازمندان کمیته امداد امام خمینی(ره) اضافه کرد: طبق آمار ثبتشده در این سامانه، 16 هزار و 369 خانوار دو تا سه بار، 466 خانوار چهار تا پنج بار و 38 خانوار بیش از شش بار از مؤسسات خیریه کمک دریافت کردهاند. با فعال شدن این سامانه، این همپوشانیها برطرف خواهد شد.
میزان مستمری مددجویان دو نهاد حمایتی کمیته امداد و بهزیستی کشور اعلام شد. - اخبار اجتماعی -
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، سعید زارعزاده؛ معاون برنامهریزی و بودجه کمیته امداد امام خمینی با اشاره به افزایش 30 درصدی مستمری مددجویان دو نهاد حمایتی کمیته امداد و بهزیستی کشور اظهار کرد: بر اساس برنامهریزی صورت گرفته، افزایش مستمری مددجویان از فروردین ماه 1403 اعمال شده است.
وی افزود: بر همین اساس شب گذشته، مستمری فروردینماه مددجویان با افزایش 30 درصدی، با مساعدت سازمان برنامه و بودجه به حساب مددجویان واریز شد.
معاون برنامهریزی و بودجه کمیته امداد امام خمینی با اشاره به اینکه مستمری مددجویان دو نهاد حمایتی بهزیستی و کمیته امداد در سال 1403 نسبت به ابتدای سال 1400، 186 درصد رشد پیدا کرده افزود: رشد افزایش مستمری مددجویان بالاتر از نرخ تورم بوده است.
موافقت کمیسیون اجتماعی با افزایش 30 تا 60 درصدی مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد
زارعزاده همچنین به میزان افزایش مستمری مددجویان در سال 1403 پرداخت و گفت: سرانه پرداختی برای خانوادههای یک نفره در ماه یک میلیون تومان، دو نفره یک میلیون و 420 هزار تومان، 3 نفره دو میلیون تومان، 4 نفره دو میلیون و 950 هزار تومان و 5 به بالا 3 میلیون و 150 هزار تومان برای سال 1403 در نظر گرفته شده است.
یارانه معیشتی؛ با کد دستوری زیر از رقم یارانه تشویقی خود مطلع شوید + کد دستوری
یارانه نقدی بهمن ماه با تغییرات جدیدی همراه بود. دولت تصمیم گرفت از بهمن ماه مبلغی اضافه تر به یارانه نقدی واریز کند همچنین از سویی دیگر تاریخ واریز یارانه ها هم برای دهک های مختلف تغییر کرد. جزئیات آن را در ادامه با هم می خوانیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه «نزدیک به ۳۷ میلیون نفر از طرح فجرانه کالابرگ استفاده کردهاند»، عنوان کرد: مرحله اول این طرح تا ۱۷ اسفند ادامه دارد و بعد از آن دو ماه به صورت ماهانه هر ماه جداگانه اعتبارات را شارژ خواهیم کرد.
سید صولت مرتضوی دوم اسفند ۱۴۰۲ در حاشیه جلسه هیات دولت و در جمع خبرنگاران گفت: طرح کالابرگ از اسفند پارسال آغاز شد و روشهای مختلف و ابداعاتی را اجرایی کردیم که در دهه فجر امسال به اوج این طرح رسیدیم و مقرر شد یارانه مضاعف یا تشویقی برای هفت دهک جامعه پیشبینی و به صورت کالابرگ الکترونیکی پرداخت شود.
وی با بیان اینکه «طرح فجرانه کالابرگ با موفقیت اجرا شد و در مرحله نخست به مدت سه ماه ادامه دارد»، افزود: مرحله اول آن که از ۱۸ بهمنماه آغاز شد تا روز گذشته تقریبا با استقبال ۱۲ میلیون و ۸۹۲ هزار و ۱۶ خانوار مواجه بوده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین گفت: حدودا جمعیتی بالغ بر ۳۷ میلیون نفر یعنی حدود ۶۲.۵ درصد تاکنون از این طرح فجرانه کالابرگ استقبال کردهاند و مرحله اول این طرح تا ۱۷ اسفند ادامه خواهد داشت.
وی ادامه داد: دهکهای درآمدی که از طرح فجرانه کالابرگ استفاده کردهاند شامل دهک یک ۸۵.۷، دهک دو ۶۸ درصد، دهک سه ۶۹ درصد، دهک چهار ۸۴ درصد، دهک پنج ۴۳ درصد، دهک ششم ۴۶ درصد و دهک هفت ۴۲ درصد هستند.
مرتضوی در ادامه بیان کرد: معدل اعتباری که صورت گرفته است و خریدی که از بنگاههای مختلف هم شرکتهای زنجیرهای و هم فروشگاههای عمومی تاکنون صورت گرفته است ۳۴ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان ۳۴.۶ همت خرید شده است که از این مجموع ۷.۸ همت از یارانه و ۲۶.۸ از منابع مردم استفاده شده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پایان گفت: دهکهای مختلف خیلی تعجیل نداشته باشند مرحله اول این طرح تا ۱۷ اسفند ادامه دارد و دو ماه دیگر هم بعد از ۱۷ اسفند به صورت ماهانه هر ماه جداگانه اعتبارات را شارژ خواهیم کرد و امید است بتوانیم بخشی از وظایفمان را نسبت مردم بهخصوص به دهکهای ضعیف ایفا کرده باشیم.
مسئولان وزارت کار با انتشار گزارشی، اطلاعات مربوط به اجرای طرح کالابرگ را به همراه جزئیات دیگری از اجرای این طرح اعلام کردند.
این طرح طبق گفته صولت مرتضوی، وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی به مدت سه ماه و به منظور ثبیت قیمت ها آغاز شده است و نکته مهم درباره آن افزایش مبلغ یارانه تشویقی نسبت به دوره گذشته است. بنا به آنچه علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت در نشست خبری اخیر خود درباره طرح فجرانه بیان کرده است: مبلغ ۴۰۰ هزار تومانی کالابرگ با ۲۲۰ هزار تومان افزایش به ازای هر نفر به ۶۲۰ هزار تومان میرسد. به طور مثال یک خانواده ۴ نفره مبلغ ۲ میلیون و ۴۸۰ هزار تومان دریافت میکنند.
چگونه یارانه تشویقی به خانوار تعلق می گیرد؟
فروشگاههای افق کوروش، جانبو، دیلی مارکت، فروشگاه هفت، گندم طلایی، رفاه در سراسر کشور تحت پوشش طرح کالابرگ الکترونیکی هستند.
با توجه به طرح جدید یارانه کالا برگ الکترونیکی که توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام شده است، ۶۱ میلیون نفر از مستحقان دریافت یارانه هفتگی با درآمد پایین، در صورت خرید یکی از ۱۱ قلم کالای اساسی از فروشگاههای متصل به شبکه کالابرگی، از مبلغ ۱۲۰ هزار تومان یارانه تشویقی به مبلغ ۲۲۰ هزار تومان یارانه افزایش مییابند. این قلمهای کالایی عبارتند از: برنج، گوشت گوساله (گرم و منجمد)، حبوبات، شیر کم چرب، پنیر، ماست دبه ۲.۵ کیلویی، مرغ (گرم و منجمد)، تخممرغ، روغن مایع، ماکارونی و قند و شکر.
فروشگاههای افق کوروش، جانبو، دیلی مارکت، فروشگاه هفت، گندم طلایی، رفاه در سراسر کشور تحت پوشش طرح کالابرگ الکترونیکی هستند.
افراد مشمول طرح کالابرگ الکترونیکی که میخواهند مبلغ یارانه واریزی خود را به خرید کالا اختصاص دهند، میتوانند برای اطلاع از آمار و ارقام موجود در حساب خود، شارژ حساب توسط دولت، فروشگاههای متصل به شبکه نزدیک محل سکونت، کالاهای تحت پوشش و نحوه استفاده از کارت و کد اعتباری خود و حتی پاسخ به سوالاتشان، به اپلیکیشن تلفن همراه «شما» (شبکه ملی اعتبار) مراجعه این این نرمافزار را روی تلفن همراه خود (از این لینک مستقیم) نصب کنند.
سید صولت مرتضوی در صفحه شخصی خود در فضای مجازی، درباره مرحله جدید طرح ملی کالا برگ الکترونیکی با عنوان ” طرح فجرانه ” به شرح زیر نوشت: با توجه به لطف خداوند و با اعتماد مردم، مرحله جدید طرح کالابرگ الکترونیکی با استقبال بسیار خوبی روبرو شده است. در مدت ۱۰ روز از آغاز این طرح، حدود ۹ میلیون و ۱۵۳ هزار خانوار، معادل تقریباً ۳۰ میلیون نفر، در آن شرکت کردهاند.
وی افزود: استفاده از ۲۲۰ هزار تومان اعتبار تشویقی ماهانه به ازای تعداد اعضای خانوار، تا ۱۷ اردیبهشت با خرید ۱۱ کالای اساسی از ۲۱۰ هزار فروشگاه متصل به طرح امکانپذیر است.
نقش دولت در واریز یارانههای تشویقی به جامعه بسیار حائز اهمیت است. دولت معمولاً برنامهها و سیاستهایی را برای تشویق و حمایت از اقشار ضعیف و نیازمند جامعه تدوین میکند. یارانههای تشویقی به عنوان یکی از ابزارهای مهم دولت در تعادل اجتماعی و کاهش نابرابریها مورد استفاده قرار میگیرند.
نقش دولت در واریز یارانههای تشویقی عموماً شامل موارد زیر است:
برنامهریزی و تدوین سیاستها: دولت مسئول برنامهریزی و تدوین سیاستهای مربوط به یارانهها است. این سیاستها شامل تعیین مبلغ و نوع یارانهها، مدت زمان پرداخت و شرایط لازم برای دریافت آنها است.
جمعآوری و تحلیل اطلاعات: دولت برای اجرای صحیح برنامههای یارانهدهی نیاز به جمعآوری و تحلیل اطلاعات دارد. این اطلاعات میتواند شامل اطلاعات مالی و اقتصادی، اطلاعات جمعیتی و اجتماعی، و اطلاعات مربوط به شرایط افراد دریافت کننده یارانه باشد.
اجرا و پرداخت یارانهها: دولت مسئول اجرا و پرداخت یارانههای تشویقی است. این شامل تشکیل سازمانها و سامانههای مربوطه، ثبت نام دریافت کنندگان، بررسی صحت و شرایط دریافت یارانه، و انتقال مستقیم و پرداخت به دریافت کنندگان است.
نظارت و کنترل: دولت مسئول نظارت و کنترل صحیح بر فرایند پرداخت یارانهها است. این شامل بررسی و تحقیق در مورد سوءاستفاده و تقلب در دریافت یارانه، ارائه گزارشهای مربوطه و اتخاذ تدابیر قانونی برای جلوگیری از تخلفات است.
اطلاعرسانی و آموزش: دولت مسئول اطلاعرسانی به جامعه درباره یارانههای تشویقی، شرایط دریافت و اهداف آنها است. همچنین، ارائه آموزشهای مربوطه به افراد و خانوادههای نیازمند نیز بر عهده دولت است.
به طور کلی،دولت نقش مهمی در برنامهریزی، اجرا، نظارت و کنترل یارانههای تشویقی دارد تا از اهداف اجتماعی و اقتصادی مورد نظر خود برخوردار شود. این نقش شامل تدوین سیاستهای مناسب، جمعآوری اطلاعات، پرداخت یارانهها، نظارت بر فرایند و پیشگیری از تخلفات است.
استعلام یارانه دهک خانوار با کد دستوری:
استفاده از کد دستوری (#کد ملی*۴۳۸۵۷*۴*) را به عنوان کد استعلام دهک خانوار معرفی کردند که اشتباه است و تنها کاربرد این کد برای اطلاع از اینکه فرد، از یارانه برخوردار است یا خیر، می باشد.