سرپرست وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه کیت های تشخیصی ویروس اچ ام پی وی (HMPV) در کشور موجود است، تاکید کرد: بر اساس رصد روزانه در سراسر کشور از موارد مشکوک ابتلا به این ویروس، هنوز مورد مثبتی گزارش نشده است.
حسین کرمانپور عصر سه شنبه افزود: ویروس اچ ام پی وی که از کشور چین شایع شده شبه آنفلوآنزا بوده و علایم آن شبیه سرماخوردگی شدید و آنفلوآنزا است و در واقع این ویروس جدید ناشناخته نیست.
وی اظهار داشت: یکی از مشکلات وزارت بهداشت در دوران همه گیری کرونا، کمبود کیت های تشخیصی برای شناسایی این بیماری بود، که اکنون به میزان کافی این کیت ها در کشور موجود است و بر اساس رصد روزانه مبتلایان به آنفلوآنزا و کرونا هنوز مورد مثبت ابتلا به ویروس اچ ام پی وی شناسایی نشده است.
کرمانپور با دعوت مردم به حفظ خونسردی خود درباره این ویروس، تصریح کرد: ویروس اچ پی وی همه گیر نیست، افراد در اماکن عمومی مانند مترو بهتر است ماسک بزنند و اصول بهداشتی ایمنی مانند شستشن دستها را فراموش نکنند.
به گزارش ایرنا، اچ ام پی وی یک ویروس تنفسی است که برای اولینبار در سال ۲۰۰۱ میلادی شناسایی شد. این ویروس عمدتاً مجاری تنفسی فوقانی و تحتانی را هدف قرار میدهد و میتواند نشانههایی از ناراحتی خفیف و شبیه آنفولاانزا گرفته تا عوارضی شدید مانند ذاتالریه ایجاد کند. افراد آسیبپذیر، مانند کودکان خردسال، افراد مسن و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، به صورت ویژه در معرض خطر هستند.
شباهت میان اِچ ام پی وی و کووید ۱۹ چشمگیر است و تب، سرفه، گرفتگی بینی، تنگی نفس، انتقال از راه قطرات تنفسی و سطوح آلوده از موارد مشترک این بیماریها است./ایرنا
رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت درباره ویروس موسوم به ویروس جدید چینی توضیح داد.
به گزارش ایسنا، دکتر حسین کرمانپور در مطلبی در شبکه اجتماعی X درباره ویروس جدید چینی نوشت: «چند پرسش و پاسخ در خصوص ویروس موسوم به ویروس جدید چینی!
۱- اسمش چیست؟ HMPV یا ویروس متاپنومو انسانی
۲- آیا ویروس جدیدی است؟ خیر ولی مثل کرونا ممکن است جهش کند و نسخهای متفاوتی خلق کند.
۳ - آیا در ایران هم هست؟ ممکن است باشد اما تابحال در تستهایی که انجام شده، دیده نشده! یادمان باشد ابتدای کرونا اصلا کیت آزمایشگاهی وجود نداشت که کرونا شناسایی شود، اما در مورد HMPV کیت داریم و روزانه رصد میشود.
۴- آیا امکان اپیدمی شدنش در جهان هست؟ با توجه به آمادگیهای لازم امکانش کم است، اما منطقی این است که آماده باشیم تا غافلگیر نشویم. (تمام شبکههای بهداشت در آمادگی کاملاند)
۵- پیشگیری دارد؟ بله. شستوشوی مرتب دست، ماسک زدن در مراکز شلوغ، تهویه اماکن پر ازدحام و استراحت در اثر بروز علایم.
۶ - درمان دارد؟ مثل اکثر بیماریهای ویروسی، هیچ درمان قطعی وجود ندارد. یادمان نرود سرماخوردگی با قرنها حضور در جهان هنوز درمان ندارد.
۷ - آیا اطلاعات دقیقی از وضعیت این بیماری در چین هست؟ تا این لحظه اگر اطلاعات ذیقیمتی وجود داشت، سازمان جهانی بهداشت اعلام میکرد.
۸ - علائم چیست؟ اولین بار در سال ۲۰۰۱ در هلند شناسایی شد. علائم این ویروس شامل تب، سرفه، خرخر، تنگی نفس و در موارد شدیدتر، پنومونی است.»